«Know Your Customer»: νέα πλατφόρμα της Αναπτυξιακής Τράπεζας
ΕιδήσειςΕπιχειρήσειςΟικονομίαΧρήμα 17 Αυγούστου 2022 ecotypos
Ενεργοποιείται το προσεχές διάστημα ένα νέο ψηφιακό εργαλείο της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας, το οποίο, έχει προαναγγείλει στις αρχές του Καλοκαιριού η διοίκηση της ΕΑΤ. Πρόκειται για την ψηφιακή πλατφόρμα «Know Your Customer», η οποία θα διασαφηνίσει την εικόνα του ελληνικής επιχειρηματικότητας και κυρίως θα τη διευκολύνει να αποκτήσει ευκολότερη πρόσβαση στον τραπεζικό δανεισμό. Πότε και πως θα λειτουργήσει.
Από τον Σεπτέμβριο θα λειτουργεί η πλατφόρμα “Know Your Customer” της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζα, όπως δήλωσε πρόσφατα στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, στο περιθώριο εκδήλωσης, η πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας – HDB, Αθηνά Χατζηπέτρου.
Μία πλατφόρμα, η οποία στοχεύει να αναστρέψει τη διαδικασία που ακολουθείται αυτή τη στιγμή, δηλαδή η αίτηση οποιαδήποτε επιχείρησης που θέλει να ενταχθεί στα προϊόντα της Αναπτυξιακής Τράπεζας, να περνάει πρώτα από αυτήν και όχι από τις τράπεζες.
«Ορατές» μικρές και απομακρυσμένες επιχειρήσεις
Ταυτόχρονα όμως αυτή η πλατφόρμα θα κάνει «ορατές» τις μικρές και απομακρυσμένες επιχειρήσεις στο τραπεζικό σύστημα ενισχύοντας τον ανταγωνισμό μεταξύ των τραπεζών για να κερδίσουν τον «πελάτη».Δηλαδή, όπως εξήγησε η κυρία Χατζηπέτρου, με την πλατφόρμα θα δημιουργηθεί μια καθαρή εικόνα για το σύνολο της επιχειρηματικότητας, για το ακριβές σημείο στο οποίο κόβονται οι επιχειρήσεις από το πρώτο τεστ (φορολογική – ασφαλιστική ενημερότητα και Τειρεσίας) και θα γνωρίζει και η Πολιτεία λεπτομερώς ποιες επιχειρήσεις έχουν πρόβλημα με ποιους φορείς του Δημοσίου.
Ενίσχυση Ανταγωνιστικότητας
Είναι σημαντικό όμως, όπως εξήγησε η πρόεδρος, ότι η επιχείρηση που θα περάσει «τεστ» αλλά λόγω μεγέθους ή λόγω του ότι είναι μια καινούργια επιχείρηση, ή μία απομακρυσμένη επιχείρηση και δεν έχει μπορέσει να κάνει αίτηση στο τραπεζικό σύστημα, θα παρουσιάζεται η αίτησή της στο σύνολο του τραπεζικού συστήματος. Με αυτό τον τρόπο θα ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα μεταξύ των τραπεζών ώστε να υπάρχουν περισσότερες πιθανότητες να εγκριθεί η αίτηση από κάποια τράπεζα στο πλαίσιο διεύρυνσης του χαρτοφυλακίου και θα υπάρχουν πιθανότητες να πάρει μια επιχείρηση καλύτερη προσφορά στην ταχύτητα και στο ύψος της χρηματοδότησης.
Σχετικά Άρθρα
- Ευνοϊκά δάνεια 2,5 δισ. ευρώ για 60.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις
- Τα νέα χρηματοδοτικά εργαλεία της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας
- Αιτήσεις για μικροδάνεια αγροτών και μεταποιητικών επιχειρήσεων
- Συνεργασία Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας και ΣΒΒΕ
- Συμμαχία HDB και ΕΒΕΠ για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας
- Σε πλήρη λειτουργία το Ταμείο Εγγυοδοσίας ΕΑΤ-ΤΜΕΔΕ για τον τεχνικό κλάδο