Λονδίνο: Διαδηλωτές για το περιβάλλον απέκλεισαν πέντε γέφυρες
pressroomΠεριβάλλον 19 Νοεμβρίου 2018 Αργύρης
Η βρετανική αστυνομία συνέλαβε περισσότερα από 70 άτομα κατά την διάρκεια των εκδηλώσεων διαμαρτυρίας για το περιβάλλον, αφού οι διαδηλωτές απέκλεισαν πέντε γέφυρες στον Τάμεση στο κεντρικό Λονδίνο.
Οι οργανωτές των εκδηλώσεων του «Extinction Rebellion» δήλωσαν ότι στόχος τους είναι να πιέσουν την βρετανική κυβέρνηση να ενισχύσει την δράση της για να επιβράδυνση της κλιματικής αλλαγής και τον εκμηδενισμό των εκπομπών αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου μέχρι το 2025.
Οι διαδηλώσεις επικεντρώθηκαν επί πολλές ώρες στην Γέφυρα του Γουεστμίνστερ, κοντά στο βρετανικό κοινοβούλιο, αλλά η κυκλοφορία διακόπηκε και σε άλλες τέσσερις γέφυρες του κεντρικού Λονδίνου.
«Είναι μία πράξη πολιτικής ανυπακοής. Είναι η αρχή μίας διεθνούς εξέγερσης ως έκφραση διαμαρτυρίας για την αδράνεια μπροστά στην οικολογική κρίση», δήλωσε στους δημοσιογράφους ένας από τους οργανωτές, ο Γκέιλ Μπράντμπρουκ.
Σύμφωνα με την αστυνομία, οι συλλήψεις αφορούν ενέργειες για την παρεμπόδιση της κυκλοφορίας.
Σύμφωνα με τους οργανωτές, περισσότεροι από 6.000 άνθρωποι συμμετείχαν στις εκδηλώσεις.
Η Βρετανία έχει μειώσει τις εκπομπές αερίων κατά περισσότερο από 40% ανάμεσα στο 1990 και το 2016 και η κυβέρνηση έχει δεσμευθεί για συνολική μείωση κατά 80% μέχρι το 2050. Η καμπάνια Extinction Rebellion ζητεί τον εκμηδενισμό των εκπομπών μέχρι το 2050.
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Σχετικά Άρθρα
- TEE: εκδήλωση παρουσίασης του έργου «Έξυπνες Γέφυρες»
- Ακτιβιστές εμπόδισαν κρουαζιερόπλοιο να φτάσει στο Άμστερνταμ
- «Έξυπνες Γέφυρες»: ξεκινά το έργο προληπτικής συντήρησης 250 γεφυρών
- Διάχυση αρμοδιοτήτων για 108 αδέσποτες οδικές γέφυρες στην Αττική
- SBTi: έγκυροι οι στόχοι Ομίλου ΔΕΗ για μείωση εκπομπών αερίων θερμοκηπίου
- Σε κυκλοφορία τα οδικά έργα αποκατάστασης στην περιοχή του Ισθμού










