ecopress
Λύσεις ενεργειακής αυτονομίας και ανεξαρτησίας από το δίκτυο ηλεκτροδότησης, στον πρωτογενή τομέα και στην ελληνική βιομηχανία, με τεχνολογίες αυτοπαραγωγής, αποθήκευσης και αυτοδιαχείρισης  ενέργειας από... Λύσεις ενεργειακής ανεξαρτησίας σε αγροτικό τομέα και βιομηχανία

Λύσεις ενεργειακής αυτονομίας και ανεξαρτησίας από το δίκτυο ηλεκτροδότησης, στον πρωτογενή τομέα και στην ελληνική βιομηχανία, με τεχνολογίες αυτοπαραγωγής, αποθήκευσης και αυτοδιαχείρισης  ενέργειας από ΑΠΕ παρέχουν μέσω της στρατηγικής συνεργασίας, που ανακοίνωσαν οι KOUIMTZIS Group και ο Όμιλος Eunice.

H συνεργασία επεκτείνεται σε λύσεις που περιλαμβάνουν φωτοβολταϊκά πάνελ, αποθήκευση ενέργειας σε σύστημα μπαταριών και έξυπνες συσκευές και εφαρμογές που επιτρέπουν στο χρήστη να ελέγχει και να διαχειρίζεται την ηλεκτρική ενέργεια που παράγει και καταναλώνει με το βέλτιστο τρόπο.

Αξιοποιώντας την εμπειρία του στο σχεδιασμό, την ανάπτυξη και τη λειτουργία συστημάτων αυτονομίας, εφαρμόζοντας τεχνολογίες αιχμής και υλοποιώντας πρώτος τις ιδέες του μέλλοντος, ο όμιλος Eunice, με αφετηρία το S4S στην Τήλο και το σύστημα Aftonomoby Eunice, αναπτύσσει την ολοκληρωμένη λύση ενεργειακής αυτονομίας και ανεξαρτησίας που θα προσφέρει η KOUIMTZIS Group- FENDTστο δίκτυο συνεργατών της.

O Όμιλος Eunice έχει ήδη εδραιωμένη συνεργασία, με την AlphaSystems, μέλος του Ομίλου Kouimtzis,όπου αναπτύσσουν καινοτόμες τεχνολογίες αποθήκευσης και αυτονομίας για τις ενεργειακές ανάγκες της αμυντικής βιομηχανίας αλλά και της ηλεκτροκίνησης.

H νέα συνεργασία, επεκτείνεται σε λύσεις που περιλαμβάνουν φωτοβολταϊκά πάνελ, αποθήκευση ενέργειας σε σύστημα μπαταριών και έξυπνες συσκευές και εφαρμογές που επιτρέπουν στο χρήστη να ελέγχει και να διαχειρίζεται την ηλεκτρική ενέργεια που παράγει και καταναλώνει με το βέλτιστο τρόπο.

Ο όμιλος Eunice, με αφετηρία το S4S στην Τήλο και το σύστημα Aftonomoby Eunice, αναπτύσσει την ολοκληρωμένη λύση ενεργειακής αυτονομίας και ανεξαρτησία.

Ειδικά τον τελευταίο καιρό με τις αυξήσεις στο κόστος ηλεκτρικής ενέργειας, το σύστημα Aftonomo αποτελεί την ιδανική επιλογή για αγρότες και τοπικές παραγωγικές μονάδες του πρωτογενούς τομέα, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να παράγουν, να αποθηκεύουν και να διαχειρίζονται τη δική τους ενέργεια, χωρίς να βασίζονται στο δίκτυο ηλεκτροδότησης και χωρίς να επηρεάζονται από διακοπές ρεύματος. Με αυτό τον τρόπο μπορούν να μειώσουν το κόστος της απαραίτητης ενέργειας για τις εργασίες τους όπως η λειτουργία ποτιστικού συστήματος, ψυκτικών θαλάμων κ.λπ. οπουδήποτε και αν βρίσκονται οι εγκαταστάσεις τους.

Το σύστημα αυτονομίας διασφαλίζει:

  • Πλήρη ενεργειακή αυτονομία ακόμα και στις πιο απομακρυσμένες περιοχές με απρόσκοπτη και αδιάλειπτη λειτουργία του συστήματος
  • Εξοικονόμηση κόστους ενέργειας που ξεπερνάει το 80%
  • Εξοικονόμηση ενέργειας
  • Έξυπνη διαχείριση φορτίων &  απομακρυσμένο έλεγχο μέσα από πλατφόρμα και εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα
  • Βιωσιμότητα της επένδυσης
  • Απεξάρτηση από συμβατικά καύσιμα

Η νέα αυτή συνεργασία ανοίγει το δρόμο προς μια φιλική προς το περιβάλλον αλλαγή στο χώρο της αγροτικής βιομηχανίας και μπορεί να αποτελέσει την αρχή μιας νέας εποχής για όλους όσους δραστηριοποιούνται σε αυτό τον κλάδο.

KOUIMTZIS Group – FENDT

Ο Όμιλος KOUIMTZIS δραστηριοποιείται από το 1936 στην Θεσσαλονίκη έχοντας διεθνήπαρουσία ως κατασκευαστής και προμηθευτής μηχανολογικών εξαρτημάτων και συστημάτων.Από το 2018, η KOUIMTZISείναι ο επίσημος αντιπρόσωπος της FENDT, LEMKEN&CARRAROγια τη Ελλάδα και Κύπρο.

Έχοντας πλήρη γκάμα γεωργικών μηχανήματων (fullliner) απευθύνεται στον επαγγελματία αγρότη που θέλει να πρωταγωνιστεί.Ανταγωνιστικά πλεονεκτήματά του είναι η δυναμική του παρουσία στον κλάδο, οι στρατηγικές του συνεργασίες, το ισχυρό δίκτυο αντιπροσώπων, η αξιοπιστία, οι χρηματοδοτικές λύσεις για τον Έλληνα αγρότη- επιχειρηματία, η ευελιξία, η καινοτομία και η τεχνολογία αιχμής.

Η KOUIMTZIS– FENDT μέσω του δικτύου συνεργατών και αντιπροσώπων στην Ελληνική επικράτεια θα μπορεί να ενημερώνει όλους όσους ενδιαφέρονται και να κινεί όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να εξυπηρετεί άμεσα κάθε ανάγκη.

Eunice

Ο ενεργειακός όμιλος Eunice είναι η πρώτη και μοναδική εταιρεία στην Ελλάδα που παράγει καθαρή, πράσινη ενέργεια αποκλειστικά από ανανεώσιμες πηγές. Αποτελεί μια από τις κορυφαίες εταιρείες στον κλάδο των Ανανεώσιμων Πηγών στη χώρα μας και κατέχεισημαντική θέση στο διεθνή ενεργειακό χάρτη με πολυετή εμπειρία στην ανάπτυξη καινοτόμων και ολοκληρωμένων λύσεων και υπηρεσιών για την παραγωγή και χρήση ΑΠΕ.

Με την αναχαίτιση της κλιματικής κρίσης να καθιστά επιτακτική τη στροφή του ενεργειακού τομέα προς τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας με μηδενικές εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου το συντομότερο δυνατόν, ο Όμιλος Eunice, με ίδια κεφάλαια, υποστηρίζει ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων πράσινης ενέργειας.

ΚΛΗΡΩΣΗ ΜΕ ΔΩΡΟ

Εγγραφείτε στο Newsletter και εξασφαλείστε την συμμετοχή σας