Απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του Μέρα25, ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Δημήτρης Οικονόμου είπε  στη Βουλή πως την επόμενη τριετία θα υπάρξουν εναλλακτικές...

Απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του Μέρα25, ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Δημήτρης Οικονόμου είπε  στη Βουλή πως την επόμενη τριετία θα υπάρξουν εναλλακτικές λύσεις, ώστε να καταστεί δυνατό το κλείσιμο του ΧΥΤΑ Φυλής.

Όπως είπε, «υπάρχει μια ωρολογιακή βόμβα, όπως είπατε -δεν το έχετε πει μόνο εσείς, αλλά το έχει πει και ο Πρωθυπουργός και ο κ. Χατζηδάκης- και κάθε λογικός άνθρωπος το  γνωρίζει. Είναι μια ωρολογιακή βόμβα στην Αττική την οποία άφησε παρακαταθήκη η προηγούμενη διοίκηση της περιφέρειας .Για να απασφαλίσεις τη συγκεκριμένη βόμβα, πρέπει να βρεις τι θα κάνεις με τα σκουπίδια, πού αλλού θα τα πας. Και για να πας κάπου τα σκουπίδια, δεν είναι κάτι που μπορείς να το κάνεις, να πατήσεις έναν διακόπτη και να γίνει. Χρειάζονται νέες εγκαταστάσεις, η θεσμοθέτηση και δημιουργία των οποίων είναι εξ αντικειμένου χρονοβόρες. Το να εγκαλείται η σημερινή κυβέρνηση, επειδή μέσα σε λιγότερο από έναν χρόνο δεν μπόρεσε να κλείσει τον ΧΥΤΑ της Φυλής είναι παράλογο. Πώς να τον κλείσει, αφού δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις; Έχει ξεκινήσει, όμως, η κυβέρνηση τη δημιουργία των προϋποθέσεων, ώστε να καταστεί δυνατό το κλείσιμο του ΧΥΤΑ Φυλής  μέσα στην επόμενη τριετία να έχουν υπάρξει εναλλακτικές λύσεις που θα επιτρέψουν το κλείσιμο της Φυλής».

ΚΛΗΡΩΣΗ ΜΕ ΔΩΡΟ

Εγγραφείτε στο Newsletter και εξασφαλείστε την συμμετοχή σας