ecopress
Η πιο δύσκολη στιγμή για το δημοσιογράφο είναι όταν η ζωή του, οι άνθρωποί του γίνονται το κακό νέο. Και το πιο δύσκολο κείμενο... Σήμερα η κηδεία του  Νίκου Γρυλλάκη στον Αλίκαμπο Χανίων – Καλό Ταξίδι Φίλε…

Η πιο δύσκολη στιγμή για το δημοσιογράφο είναι όταν η ζωή του, οι άνθρωποί του γίνονται το κακό νέο. Και το πιο δύσκολο κείμενο είναι ο αποχαιρετισμός τους.

Ένας βετεράνος του ρεπορτάζ, ένας ακούραστος ρεπόρτερ της παλιάς καλής σχολής, που για περισσότερο από τριάντα χρόνια δίδασκε την επαγγελματική ευπρέπεια και το σεβασμό στην είδηση, ο αγαπημένος συνάδελφος και αδελφικός φίλος, Νίκος Γρυλλάκης δεν είναι πια μαζί μας. Έφυγε ξαφνικά αφήνοντας ένα μεγάλο κενό στη δημόσια τηλεόραση, όπου διακρίθηκε για το ζήλο και το φιλότιμό του καλύπτοντας για τρεις δεκαετίες το ρεπορτάζ περιβάλλοντος, υποδομών και ενέργειας.  Ο Νίκος Γρυλλάκης υπηρέτησε τη δημοσιογραφία από πολλά και διαφορετικά μέσα πάντα με υψηλό ήθος, επαγγελματισμό και με την ίδια ακατάβλητη μαχητικότητα.

Με οδύνη αποχαιρετούμε τον Δικό μας Νίκο Γρυλλάκη: Καλό Ταξίδι Φίλε…

Το ecopress, του οποίου ο Νίκος Γρυλλάκης υπήρξε πολύτιμος συνεργάτης από τον πρώτο καιρό της δημιουργίας του, συμμετέχει στο βαρύ πένθος για την απώλειά του και εκφράζει στην οικογένειά και τους οικείους του, τη σύντροφο και το γιο του, τα πιο θερμά συλληπητήρια.

Η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ

«Έφυγε» ο Νίκος Γρυλλάκης – Τη Δευτέρα η κηδεία του στον Αλίκαμπο Χανίων

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ ανακοινώνει με θλίψη την απώλεια του δημοσιογράφου Νίκου Γρυλλάκη, ο οποίος «έφυγε» απρόσμενα, σήμερα το πρωί, από τη ζωή, σε ηλικία 55 ετών.

Ο Νίκος Γρυλλάκης γεννήθηκε στη Γερμανία το 1963 και μεγάλωσε στα Χανιά της Κρήτης. Αφού ολοκλήρωσε τις λυκειακές του σπουδές, φοίτησε στη σχολή Διοίκησης και Οικονομίας του ΤΕΙ Ηρακλείου.

Η δημοσιογραφία, όμως, τον κέρδισε από πολύ νωρίς κι άρχισε να απασχολείται επαγγελματικά, ήδη από το 1981, σε τοπικές εφημερίδες της Κρήτης, στον Ρ/Σ της ΕΡΑ Χανίων και ως ανταποκριτής στην «Ελευθεροτυπία», τον «Ελεύθερο Τύπο» και την «Βραδυνή». Από το 1986, εργάστηκε στην εφημερίδα «Μεσημβρινή», αρχικά ως ελεύθερος ρεπόρτερ και στη συνέχεια ως ρεπόρτερ του Υπουργείου ΠΕΧΩΔΕ. Παράλληλα, εργάστηκε στον Ρ/Σ «ΚΑΝΑΛΙ ΈΝΑ» και στην ΕΤ1. Επίσης, εργάστηκε για πολλά χρόνια στην «Απογευματινή», στην «Απογευματινή της Κυριακής» και στο «Χρηματιστήριο», ενώ η επαγγελματική του σχέση με την τηλεόραση της ΕΡΤ συνεχίστηκε αδιαλείπτως, μέχρι τον αδόκητο θάνατό του.

Για περισσότερο από 30 χρόνια είχε καθημερινή παρουσία και ατελείωτες ώρες στα ρεπορτάζ, τα δελτία ειδήσεων και τις ενημερωτικές εκπομπές, καλύπτοντας με υπευθυνότητα και συνέπεια κυρίως θέματα περιβάλλοντος, ενέργειας, υποδομών και μεταφορών.

Διετέλεσε εκπρόσωπος των δημοσιογράφων της τηλεόρασης της ΕΡΤ στο Μικτό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ.

Ο Νίκος Γρυλλάκης ήταν μάχιμος ρεπόρτερ, με μεγάλη εμπειρία και κατάρτιση στο αντικείμενό του. Αγαπούσε τη δουλειά του και την έκανε πάντοτε με πάθος και ζήλο. Διακρινόταν για την εργατικότητά του, τη σεμνότητα, το ήθος του καθώς και για τη συναδελφική του αλληλεγγύη. Δυστυχώς, «έφυγε» πρόωρα από τη ζωή σκορπίζοντας θλίψη στην οικογένειά του, στους συναδέλφους και τους φίλους του.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ εκφράζει τα βαθιά του συλλυπητήρια στη σύζυγο και τον μονάκριβο γιο τους, καθώς και στους οικείους του και αποχαιρετά τον εκλεκτό συνάδελφο.

Η κηδεία του Νίκου Γρυλλάκη θα γίνει τη Δευτέρα, 26 Μαρτίου, στις 15.30,  στην ιδιαίτερη πατρίδα του, τον Αλίκαμπο Χανίων.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

H ανακοίνωση της ΕΡΤ

«Ένας από τους πλέον διακεκριμένους και αγαπητούς δημοσιογράφους της ΕΡΤ, ο Νίκος Γρυλλάκης, έφυγε αιφνιδίως από τη ζωή σήμερα το πρωί, βυθίζοντας στο πένθος τους συναδέλφους του στη δημόσια τηλεόραση και όλο τον δημοσιογραφικό κόσμο.

Ο Νίκος Γρυλλάκης γεννήθηκε στα Χανιά πριν από 55 χρόνια και από πολύ νέος υπηρέτησε τη δημοσιογραφία μέσα από τηλεόραση και εφημερίδες. Επί τρεις δεκαετίες κάλυψε για την ΕΡΤ το ρεπορτάζ για θέματα περιβάλλοντος, υποδομών και ενέργειας, διακρινόμενος για τον υψηλό επαγγελματισμό του.

Δημοσιογράφος που «κυνηγούσε» την είδηση την ώρα που αυτή ήταν σε εξέλιξη, παρουσίαζε καθημερινά το ρεπορτάζ με τρόπο άμεσο, έγκυρο, αναλυτικό, διεισδύοντας σε όλες τις διαστάσεις και προεκτάσεις των γεγονότων. Οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ, αναγνωρίζοντας τη μαχητικότητά του στη ζωή και τη δουλειά, τον είχαν εκλέξει επί σειρά ετών εκπρόσωπο τους στο μικτό συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ.

Κάθε μέρα, οι συνάδελφοί του τον υποδέχονταν στην αίθουσα σύνταξης της ΕΡΤ με ένα συγκεκριμένο αστείο: «Χωρίς θέμα του Γρυλλάκη, δεν υπάρχει δελτίο!». Και αυτό ήταν μια πραγματικότητα.

Από σήμερα αυτό θα το στερηθεί για πάντα η οικογένεια της ΕΡΤ, μαζί με το χαμόγελο, την ευγένεια και την καλοσύνη του.

Η σκέψη όλων – εργαζομένων και διοίκησης – είναι μαζί με την οικογένεια και τους οικείους του.

Καλό ταξίδι Νίκο».

Η ανακοίνωση του Προέδρου της Βουλής

Συλλυπητήρια του Προέδρου της Βουλής για το θάνατο του δημοσιογράφου Νίκου Γρυλάκη

Τη θλίψη του για την αιφνίδια απώλεια του δημοσιογράφου Νίκου Γρυλλάκη εξέφρασε ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Νίκος Βούτσης.

Ο Πρόεδρος της Βουλής δήλωσε:

«Ο Νίκος Γρυλλάκης, ήταν υπόδειγμα συνεπούς, φιλότιμου, μαχητή δημοσιογράφου. Διακρίθηκε ιδιαίτερα στα ρεπορτάζ των υπουργείων  Περιβάλλοντος, Δημοσίων Έργων, Υποδομών και Ενέργειας. Άσκησε με συνέπεια, επαγγελματική ευθύνη και ήθος για 30 και πλέον χρόνια τη δημοσιογραφία και είχε ακόμη πολλά να προσφέρει στο πεδίο της ενημέρωσης των πολιτών.

Στους οικείους του εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια.»

Η ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου 

Η τραγική απώλεια του Νίκου Γρυλλάκη, που υπηρέτησε επί δεκαετίες τη δημοσιογραφία με ήθος και μαχητικότητα, αφήνει ένα μεγάλο κενό στη δημοσιογραφική οικογένεια και την ΕΡΤ.

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του.

Η ανακοίνωση του υπουργού ΠΕΝ

O υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση για το θάνατο του δημοσιογράφου Νίκου Γρυλλάκη: «Θέλω να εκφράσω τη βαθύτατη οδύνη μου για τον θάνατο του Νίκου Γρυλλάκη. Ενός ζεστού ανθρώπου, που πάντα με ήθος και επαγγελματισμό στάθηκε στο ύψος του δημοσιογραφικού λειτουργήματος, από τα πρώτα του βήματα, στα Χανιά, μέχρι την Αθήνα και την ΕΡΤ, την οποία υπηρέτησε με συνέπεια επί τρεις δεκαετίες. Τα πιο θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του».

Η ανακοίνωση του υπουργού Υποδομών

Στο συλλυπητήριο μήνυμά του για το θάνατο του δημοσιογράφου Νίκου Γρυλλάκη, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης αναφέρει:

«Εκφράζω τα βαθιά μου συλλυπητήρια στη σύζυγο, στο γιο, στην οικογένεια και τον δημοσιογραφικό κόσμο για τον άδικο και πρόωρο θάνατο του δημοσιογράφου και φίλου Νίκου Γρυλάκη που έφυγε από κοντά μας σήμερα το πρωί.

Ο Νίκος ξεχώριζε για την ανθρώπινη συμπεριφορά του στην άσκηση της μάχιμης δημοσιογραφίας, το ακέραιο χαρακτήρα του, το ήθος του και την προσφορά του στη δημόσια τηλεόραση.

Θα τον θυμόμαστε πάντα για το χαμόγελο του στην καθημερινή μάχη της δημοσιογραφίας».

Η ανακοίνωση του υπουργείου ΨΗΠΤΕ

Aπό το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης και τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας ανακοινώθηκαν τα εξής: «Η ξαφνική απώλεια του Νίκου Γρυλλάκη, δημοσιογράφου της ΕΡΤ, εξαίρετου συναδέλφου και αγαπητού φίλου αφήνει σήμερα φτωχότερη τη δημοσιογραφική οικογένεια. Ο ΓΓ Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, Λευτέρης Κρέτσος, και όλοι οι συνάδελφοί του στο υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης εκφράζουν τα βαθιά τους συλλυπητήρια στην οικογένειά του».

Η ανακοίνωση του ΤΕΕ

Συλλυπητήρια δήλωση του  Πρόεδρου του ΤΕΕ Γιώργου Στασινού για το θάνατο του Νίκου Γρυλλάκη 

Ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός για το θάνατο του δημοσιογράφου Νίκου Γρυλλάκη προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Ο εκλιπών Νίκος Γρυλλάκης υπηρέτησε για δεκαετίες με συνέπεια τη δημοσιογραφία και προσέφερε πολλά στην ενημέρωση των πολιτών για τις εξελίξεις σε τεχνικά και οικονομικά ζητήματα. Είχε την αντίληψη και τη συνεχή διάθεση να εκλαϊκεύει, σε χρηστικό επίπεδο, για τους πολίτες όσα οι μηχανικοί αντιμετωπίζουμε στη δουλειά μας. Εκ μέρους του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΤΕΕ), ως θεσμοθετημένου τεχνικού συμβούλου της ελληνικής πολιτείας και φορέα του τεχνικού επιστημονικού κόσμου της χώρας, εκφράζω την θλίψη μου για την απώλεια του αγαπητού δημοσιογράφου και τα θερμά συλλυπητήρια μου στην οικογένεια και τους οικείους του».

Οι ανακοινώσεις των κομμάτων 

Ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του «εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους συναδέλφους του δημοσιογράφου της ΕΡΤ Νίκου Γρυλλάκη, που υπηρέτησε με εργατικότητα και αφοσίωση το επάγγελμά του και έφυγε σήμερα πρόωρα από τη ζωή».

Το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση: «Η αδόκητη απώλεια του συναδέλφου Νίκου Γρυλλάκη κάνει φτωχότερη τη δημοσιογραφική οικογένεια. Ο Νίκος Γρυλλάκης κατά τη διάρκεια της επαγγελματικής του σταδιοδρομίας ξεχώρισε για τη μαχητικότητά του, το ήθος, αλλά και την ευσυνειδησία του.

Στην οικογένειά του εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια».

Ο πρόεδρος του «Ποταμιού» Σταύρος Θεοδωράκης δήλωσε μεταξύ άλλων: «Με το Νίκο Γρυλλάκη συναντηθήκαμε στα χρόνια της Πρώτης. Αθόρυβος, μεθοδικός και πάντα πρόθυμος να βοηθήσει, να συμβουλεύσει, να συμπαρασταθεί. Καλό ταξίδι Νίκο. Τα συλλυπητήριά μου στην οικογένειά του».

«Με βαθύτατη θλίψη πληροφορηθήκαμε για την πρόωρη απώλεια του δημοσιογράφου Νίκου Γρυλλάκη» αναφέρει σε συλλυπητήρια δήλωση η εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μανταλένα Παπαδοπούλου. Η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ επισημαίνει πως «ο Νίκος Γρυλλάκης που έφυγε τόσο ξαφνικά από τη ζωή, διακρινόταν για το εξαιρετικό ήθος του και υπηρέτησε τη δημοσιογραφία με ευπρέπεια, υψηλό αίσθημα επαγγελματικής ευθύνης και σεβασμό στη δεοντολογία» και απευθύνει τα ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένειά του και τους οικείους του.

ΚΛΗΡΩΣΗ ΜΕ ΔΩΡΟ

Εγγραφείτε στο Newsletter και εξασφαλείστε την συμμετοχή σας