ecopress
Το πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου θα εκδοθούν από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Εφαρμογών του Υπουργείου Εσωτερικών οι 11 προσκλήσεις προς  όλους τους Δήμους και... Μέσω της ΕΕΤΑΑ οι ιδιώτες μηχανικοί στους Δήμους  (λίστα έργων)

Το πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου θα εκδοθούν από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Εφαρμογών του Υπουργείου Εσωτερικών οι 11 προσκλήσεις προς  όλους τους Δήμους και τις Περιφέρειες για τα έργα του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης», συνολικού ύψους 2,5 δις ευρώ.

L’un des quatre bassins de traitement biologique

Την ανακοίνωση αυτή έκανε ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος και έδωσε στη δημοσιότητα λίστα με 77 έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη. Δείτε εδώ τη λίστα των έργων

Μηχανικοί 

Παράλληλα ο κ. Θεοδωρικάκος αναφέρθηκε στην καινοτομία του προγράμματος να χρηματοδοτεί με 100 εκατ. ευρώ τις μελέτες και να ενισχύει τις τεχνικές υπηρεσίες δήμων που δεν έχουν επάρκεια με ιδιώτες μηχανικούς από το ειδικό μητρώο της ΕΕΤΑΑ.

Το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» ήδη «τρέχει» και δημιουργεί οφέλη για όλους τους Έλληνες καθώς 77 έργα ύψους 105 δισ. ευρώ βρίσκονται σε εξέλιξη και σε αυτά έχουν δημιουργηθεί ήδη 1.100 θέσεις εργασίας είπε ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος στον τηλεοπτικό σταθμό ΟΡΕΝ, με το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», ύψους 2,5 δισ. ευρώ, θα δημιουργηθούν 40.000 θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα, σε 5.000 έργα που θα γίνουν σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, και στον τελευταίο δήμο της χώρας.

Προτεραιότητες

Σε ό,τι αφορά την επιλογή έργων, είπε ότι δίνεται προτεραιότητα σε αυτά που προάγουν την ποιότητα ζωής και την υγεία των πολιτών (αντικαταστάσεις πεπαλαιωμένων δικτύων ύδρευσης, αναβάθμιση βιολογικών καθαρισμών, ασφάλεια αστικών εγκαταστάσεων, χώροι αναψυχής για παιδιά κλπ), ενώ έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην καινοτομία του προγράμματος για αντισεισμική προστασία σχολικών κτιρίων, κατασκευή σχολικών κτιρίων με ΣΔΙΤ και έργα πρόσβασης των ΑμεΑ στις παραλίες και στη θάλασσα.

Παράλληλα σημείωσε ο υπουργός ότι το «Αντώνης Τρίτσης» αφορά όλους τους δήμους σε όλη την Ελλάδα και  όλους τους πολίτες. Το ποια έργα θα ενταχθούν θα συναποφασισθεί, για πρώτη φορά, με τους ίδιους τους εκπροσώπους της ΚΕΔΕ και της ΕΝΠΕ.

– «Αυτό είναι κρίσιμο γιατί η Αυτοδιοίκηση που γνωρίζει τις ανάγκες, υποδεικνύει  και αυτό έρχεται και ενώνεται με το γενικότερο αναπτυξιακό σχέδιο που  έχει η κυβέρνηση για ολόκληρη τη χώρα», σημείωσε ο κ. Θεοδωρικάκος.

Χρηματοδότηση

Τα 2,5 δις είναι διασφαλισμένοι πόροι από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, είπε ο υπουργός Εσωτερικών  κι εξήγησε ότι «το ΤΠΔ δανείζει τους δήμους και στη συνέχεια το υπουργείο Εσωτερικών πληρώνει τα τοκοχρεολύσια για λογαριασμό των Δήμων  από το ΠΔΕ για τα επόμενα 15-2- χρόνια».

Προσκλήσεις

«Το πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου θα εκδοθούν από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Εφαρμογών του Υπουργείου Εσωτερικών 11 προσκλήσεις προς όλους τους Δήμους και τις Περιφέρειες. Θα μπορούν, κατ’ αρχήν, μέχρι 31 Δεκεμβρίου να υποβάλλουν τα δικά τους αιτήματα και τις δικές τους οργανωμένες μελέτες για έργα» ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών.

Ο υπουργός Εσωτερικών έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη δέσμευση του πρωθυπουργού για αναμόρφωση του ν. 4412 που αφορά την ανάθεση έργων, με  στόχο να επιταχυνθούν διαδικασίες και να ξεπεραστούν γραφειοκρατικά εμπόδια.

Σε επισήμανση δημοσιογράφου «πώς θα κοιμόμαστε ήσυχοι ότι δεν θα γίνει πάρτι» από το πλήθος των έργων που θα κατασκευασθούν ο κ. Θεοδωρικάκος  ήταν κατηγορηματικός: «Πάρτι δεν πρόκειται να γίνει γιατί υπάρχουν  μηχανισμοί ελέγχου της νομιμότητας και μην έχετε καμία αμφιβολία ότι θα  προασπίσουμε και το τελευταίο ευρώ του Έλληνα φορολογούμενου πολίτη».

Σε ό,τι αφορά στα έργα του «Φιλόδημος Ι» ο κ. Θεοδωρικάκος υπενθύμισε ότι έχει ήδη υπογράψει απόφαση για ένταξη και των 460 έργων στο νέο πρόγραμμα  «Αντώνης Τρίτσης»

ΚΛΗΡΩΣΗ ΜΕ ΔΩΡΟ

Εγγραφείτε στο Newsletter και εξασφαλείστε την συμμετοχή σας