ecopress
Της Κριστίνας Ηλέκτρας Μακνέα* Ποιος είναι ο ρόλος μου; Είμαι ΠΕ Μηχανικός, Διπλωματούχος Πολυτεχνείου, μέλος του ΤΕΕ και διορισμένος στο Δημόσιο Τομέα όπου κατέθεσα... Μηχανικός δημοσίου: Να συμμετέχω στις εκλογές του ΤΕΕ !,;

Της Κριστίνας Ηλέκτρας Μακνέα*

Ποιος είναι ο ρόλος μου;

Είμαι ΠΕ Μηχανικός, Διπλωματούχος Πολυτεχνείου, μέλος του ΤΕΕ και διορισμένος στο Δημόσιο Τομέα όπου κατέθεσα και την Άδεια Άσκησης Επαγγέλματος του ΤΕΕ. Ορκίστηκα να υπηρετώ το Κράτος, εφαρμόζοντας τους Νόμους του (διοικητικούς, τεχνικούς, περιβαλλοντικούς κλπ), προστατεύοντας το δημόσιο συμφέρον και το δημόσιο χρήμα. Πιστεύω ότι, ο ρόλος του μηχανικού επεκτείνεται και στην ποιότητα ζωής των πολιτών καθώς καθημερινά αντιμετωπίζει, άμεσα ή έμμεσα, θέματα με οικονομικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικό χαρακτήρα. Επομένως, είμαι ένας μηχανικός με υποχρεώσεις … άρα και με δικαιώματα.

Τι διεκδικώ από τη δουλειά μου;

Χρειάζομαι έναν χώρο με τις κατάλληλες υποδομές και εργαλεία δουλειάς. Ένα ασφαλές εργασιακό περιβάλλον με κλίμα, πολύπλευρα ενωτικό. Χρειάζομαι μια υπηρεσία, αξιοκρατικά δομημένη, βασισμένηστην ισότητα και την αλληλεγγύη. Χρειάζομαι έναν προϊστάμενο, τοποθετημένο με δημόσιες διαδικασίες (υπηρεσιακές κρίσεις) και όχι με Αποφάσεις πολιτικών προϊσταμένων, ο οποίος θα παλεύει καθημερινά για την εύρυθμη λειτουργία της Υπηρεσίας και την προστασία των υφισταμένων του, με σύμμαχο την Νομοθεσία.

Θέλω ξεκάθαρη Νομοθεσία, χωρίς συνεχείς τροποποιήσεις και Ερμηνευτικές Εγκυκλίους, απλή και κατανοητή. Θέλω να έχω ίδια δικαιώματα και υποχρεώσεις, με όλους τους συναδέλφους μηχανικούς στο Δημόσιο. Θέλω Νομική Κάλυψη, μισθολόγιο ανάλογο των προσόντων, των ευθυνών και υποχρεώσεών μου. Θέλω να έχω την ελευθερία να χρησιμοποιώ τις επιστημονικές γνώσεις μου, σε συνδυασμό με την ισχύουσα Νομοθεσία, για την παραγωγή έργου με σκοπό την ανάπτυξη της Χώρας.

Δεν θέλω να δέχομαι πολιτικές επεμβάσεις κατά την εκτέλεση των καθηκόντων μου. Δεν θέλω να δουλεύω αμυντικά ή να σέρνομαι στα δικαστήρια για να υποστηρίζω και να αποδεικνύω ότι έκανα σωστά τη δουλειά μου.

Γιατί πρέπει να πάω να ψηφίσω στις εκλογές του ΤΕΕ;

Στις εκλογές του 2013 και 2016, το ποσοστό συμμετοχής δεν ξεπέρασε το 30%.Τι κέρδισα που δεν συμμετείχα? Νομίζω ότι, με την αποχή από τις εκλογές δεν θα συμβάλλω στη λύση των προβλημάτων μου ούτε στην καλυτέρευση της πορεία του ΤΕΕ. Αν δεν ψηφίσω, δεν θα μπορέσω να εκφράσω την άποψή μου για το ΤΕΕ και δεν θα έχω συμμετάσχει στη διαμόρφωση του πλαισίου του, ώστε να έχω δικαίωμα στη διαμαρτυρία. Απεναντίας, θα έχω ευθύνη για τη διαιώνιση οποιασδήποτε κατάστασης στο ΤΕΕ. Αν δεν συμφωνώ με τον σημερινό ρόλο του ΤΕΕ, με την ψήφο μου, έχω τη δύναμη να τον αλλάξω.

Αν δεν πάω να ψηφίσω, δεν θα έχω συμμετοχή στον αγώνα που κάνει η ΕΜΔΥΔΑΣ για μια δημιουργική και αμφίδρομη συνεργασία, με το ΤΕΕ. Αν αδιαφορήσω, δεν θα βοηθήσω στους αγώνες, για διεκδίκηση των επαγγελματικών μας δικαιωμάτων στο χώρο του δημοσίου ή για τη διασφάλιση ενός αξιοπρεπούς μισθού. Χρειαζόμαστε τη συμμαχία με το ΤΕΕ, για τη βελτίωση της Νομοθεσίας και τη δημοσιοποίηση του έργου μας σε επίπεδο Πολιτείας. Γιατί, όλοι οι μηχανικοί, μέλη ΤΕΕ, είμαστε συνεργάτες.

*Μακνέα Κριστίνα Ηλέκτρα , Πρόεδρος ΕΜΔΥΔΑΣ / Κεντρικής Μακεδονίας, Οργανωτική Γραμματέας Πανελλήνιας Ομοσπονδίας ΕΜΔΥΔΑΣ
-Υποψήφια στην Κεντρική Αντιπροσωπία ΤΕΕ (τμήματος Κεντρικής Μακεδονίας)

ΚΛΗΡΩΣΗ ΜΕ ΔΩΡΟ

Εγγραφείτε στο Newsletter και εξασφαλείστε την συμμετοχή σας