Νέα διοίκηση, νέα σενάρια ιδιωτικοποίησης της ΔΕΠΑ
ecoinsiderΕνέργεια 19 Αυγούστου 2019 Αργύρης
Μέσα στο επόμενο δεκαήμερο αναμένεται να ανακοινωθεί η νέα διοίκηση της Δημόσιας Επιχείρησης Αερίου (ΔΕΠΑ). Όπως αναφέρουν πληροφορίες της εφημερίδας «Το Βήμα», το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ θα συνεδριάσει προκειμένου να αποφασίσει για τα νέα πρόσωπα του προέδρου και του διευθύνοντος συμβούλου που θα αντικαταστήσουν τον σημερινό επικεφαλής της εταιρείας Βελισσάριο Δότση.
Διασταυρωμένες πηγές θέλουν τον Κωνσταντίνο Ξιφαρά να αναλαμβάνει τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου, ενώ πρόεδρος τοποθετείται ο Γιάννης Παπαδόπουλος. Ο κ. Ξιφαράς είχε θητεύσει στο παρελθόν και στη θέση του CEO του ΔΕΣΦΑ επί κυβέρνησης ΝΔ ΠαΣοΚ και είναι αναπληρωτής γενικός γραμματέας του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας.
Ο κ. Παπαδόπουλος είναι ένας εκ των συνιδρυτών της Attica Ventures. Το νέο διοικητικό δίδυμο καλείται να εφαρμόσει τις πολιτικές αποφάσεις που θα ληφθουν ως προς την αποκρατικοποίηση της ΔΕΠΑ, αλλά και να οδηγήσουν την εταιρεία στο νέο τοπίο της αγοράς φυσικού αερίου, όπως διαμορφώνεται με την ένταση του ανταγωνισμού σε αυτό. Ως προς την ιδιωτικοποίηση της Δημόσιας Επιχείρησης Αερίου, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης έχει αναγγείλει την πώληση πακέτων μετοχών των εταιρειών προμήθειας και διανομής φυσικού αερίου. Σε σχέση με τις αλλαγές στην εγχώρια αγορά, η ΔΕΠΑ χάνει συνεχώς μερίδια αφού ανεξάρτητοι ηλεκτροπαραγωγοί και προμηθευτές προχωρούν σε εισαγωγές του συγκεκριμένου καυσίμου είτε μέσα από το υπάρχον δίκτυο των αγωγών είτε με φορτία υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG).
Σχετικά Άρθρα
- Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο στη ΔΕΠΑ Εμπορίας
- ΑΔΜΗΕ: ανανέωση θητείας Μανουσάκη έως το 2028
- Αλλαγή διευθύνοντος συμβούλου στο Υπερταμείο
- ΤΑΙΠΕΔ: ακύρωση διαγωνισμού πώλησης του 65% της ΔΕΠΑ Εμπορίας ΑΕ
- ΔΕΠΑ Εμπορίας: ο ρόλος του φυσικού αερίου προς την απανθρακοποίηση
- ΔΕΠΑ: πρωτιά στον ανεφοδιασμό βυτίων υγροποιημένου φυσικού αερίου










