Νέα έργα σε 8 δήμους της Θεσσαλονίκης
Αστικό περιβάλλονΑυτοδιοίκησηΕιδήσειςΈργα 26 Σεπτεμβρίου 2018 Αργύρης
Προτάσεις οκτώ δήμων της Θεσσαλονίκης για δράσεις ύψους 7 εκ. ευρώ, στο πλαίσιο της βιώσιμης αστικής ανάπτυξης, ενέκρινε η Μητροπολιτική Επιτροπή Θεσσαλονίκης.
Τις προτάσεις υπέβαλαν οι δήμοι Θεσσαλονίκης, Παύλου Μελά, Νεάπολης – Συκεών Καλαμαριάς, Κορδελιού – Ευόσμου, Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Πυλαίας – Χορτιάτη και Δέλτα.
Τα έργα που προτείνονται περιλαμβάνουν δράσεις για την πρόληψη φυσικών καταστροφών αλλά και τη λειτουργία έξυπνων συστημάτων διαχείρισης κινητικότητας, δικτύων παρακολούθησης και παρατηρητηρίων αστικών προκλήσεων. Παράλληλα, οι προτάσεις αφορούν δράσεις ενίσχυσης της οικολογικής συνείδησης των πολιτών αλλά και ενέργειες παροχής συμβουλευτικής για την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας σε άνεργους νέους.
Μετά την έγκριση της προτεραιοποίησης των υποψήφιων πράξεων, οι σχετικές προτάσεις θα υποβληθούν στην ειδική υπηρεσία διαχείρισης του ΠΕΠ ώστε να δοθούν οι τελικές εγκρίσεις και να ξεκινήσουν τα έργα.
Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου, μιλώντας στη συνεδρίαση της Μητροπολιτικής Επιτροπής, γνωστοποίησε ότι ήδη έχουν ενταχθεί είκοσι έργα, προϋπολογισμού άνω των 15 εκατομμυρίων ευρώ, καθώς και ένα έργο ανάπτυξης συστήματος ποδηλατοδρόμων στο Δήμο Θεσσαλονίκης, ύψους ενός εκατομμυρίου ευρώ.
-“Τα έργα είναι διάσπαρτα σε όλες τις περιοχές παρέμβασης. Σε σύντομο χρόνο θα αρχίσουμε να τα βλέπουμε, θα αρχίσουν να γίνονται ορατά από τον κόσμο” ανέφερε και τόνισε ότι το κλίμα συνεργασίας μεταξύ των εκπροσώπων της αυτοδιοίκησης είναι πολύ καλό. Γνωστοποίησε, άλλωστε, ότι μέχρι το τέλος του 2018 θα εκδοθούν προσκλήσεις για εντάξεις έργων ύψους 28 εκ. ευρώ.
Από την πλευρά των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, ο Βασίλης Γάκης, από την “Περιφέρεια Πρωταθλήτρια”, επισήμανε ότι αμφισβητεί την αποτελεσματικότητα πολλών εκ των προτεινόμενων δράσεων. Η Δέσποινα Χαραλαμπίδου, από τη “Ριζοσπαστική Αριστερή Ενότητα”, ψήφισε λευκό στην παρούσα πρόταση. Η Χρυσούλα Παλιαδέλη, από την παράταξη “Συμμετέχω”, τοποθετήθηκε θετικά, ενώ ο Θεόδωρος Ιγνατιάδης, από τη “Λαϊκή Συσπείρωση”, σχολίασε ότι από τα προτεινόμενα μέτρα επιβεβαιώνεται ότι οι λαϊκές ανάγκες είτε απουσιάζουν είτε αποτελούν το φτωχό συγγενή της βιώσιμης αστικής ανάπτυξης.
Σχετικά Άρθρα
- Αιτήσεις για διάθεση κατοικιών στο πρόγραμμα «ΚΑΛΥΨΗ»
- Θεσσαλονίκη: πότε ξεκινά το έργο ενοποίησης του παραλιακού μετώπου
- ΕΣΠΑ: σύστημα κοινόχρηστων ηλεκτρικών ποδηλάτων σε 44 δήμους
- Θεσσαλονίκη: νέες εντάξεις στο σχέδιο πόλης κι αλλαγές χρήσεων γης
- ΣΒΑΚ: εγκρίθηκαν τα σχέδια Θεσσαλονίκης, Λαμίας και Ελασσόνας
- Θεσσαλονίκη: αρχίζει η λειτουργία νέου Κτηματολογικού Γραφείου