ecopress
Το κλίμα της Ελλάδας είναι ιδανικό για να φιλοξενεί σπάνια είδη χλωρίδας και πανίδας. Βουνά, λιμνοθάλασσες, παραλίες ολόκληρες έχουν ενταχθεί στο πανευρωπαϊκό πρόγραμμα προστασίας... ΝΗΣΙΑ NATURA: Επιστροφή στο αυθεντικό φυσικό τοπίο – Φυσικά θα πας!

Το κλίμα της Ελλάδας είναι ιδανικό για να φιλοξενεί σπάνια είδη χλωρίδας και πανίδας. Βουνά, λιμνοθάλασσες, παραλίες ολόκληρες έχουν ενταχθεί στο πανευρωπαϊκό πρόγραμμα προστασίας χλωρίδας και πανίδας NATURA 2000 και είναι υπό προστασία, για το καλό της βιοποικιλότητας.

Τώρα που ανοίγουν τα ταξίδια μια μοναδική ευκαιρία ανοίγεται για επιστροφή στο αυθεντικό φυσικό τοπίο. Όποιο προορισμό από αυτούς επιλέξεις, θα έχεις την ευκαιρία να δεις μοναδικά είδη ζώων, πτηνών και φυτών.

Η Let’s Ferry σε φέρνει πιο κοντά στη φύση και σε ταξιδεύει σε νησιά με περιοχές ενταγμένες στο NATURA 2000, με φθηνά ακτοπλοϊκά εισιτήρια.

 

Αστυπάλαια

Η ανατολική πλευρά του νησιού με την εντυπωσιακή Χώρα, το Κάστρο, τα μαγευτικά πράσινα νερά του Κουτσομύτη και τους μύλους, είναι προστατευμένη. Μαζί έχουν ενταχθεί και το σύμπλεγμα των 12 παρακείμενων νησίδων όπως οι Κουνούποι, το Αυγό και η Ποντικούσα. Στο βυθό τους εκτείνονται λιβάδια ποσειδωνίας, ενώ στα σπήλαια βρίσκουν καταφύγια οι φώκιες monachus monachus, το ζωνοδέλφινο, η πρασινοχελώνα και άλλα θηλαστικά. Τέλος στα δάση υπάρχουν 3 είδη σαυρών και άλλα θηλαστικά όπως ο μαυροποντικός και η κηπομυγαλίδα.

Ζάκυνθος

Το φιόρο του Λεβάντε, είναι παγκοσμίως γνωστό για τα εκτυφλωτικά μπλε χρώματα που έχουν τα νερά του, με πρωταγωνίστρια παραλία το φωτογενές Ναυάγιο. Οι χελώνες Caretta – caretta ξέρουν καλά ποιο σημείο θα επιλέξουν για την αναπαραγωγή τους. Ο Λαγανάς, εκτός από τον απόλυτο party-προορισμό για ξένους και Έλληνες τουρίστες έχει και μεγάλη οικολογική σημασία. Ο κόλπος του Λαγανά, οι νησίδες Στροφάδες, το Μαραθονήσι και το Πελούζο ανήκουν στις προστατευόμενες περιοχές που βρίσκονται όχι μια αλλά έξι παραλίες ωοτοκίας.

Κλείσε τώρα ακτοπλοϊκά εισιτήρια για Ζάκυνθο, εύκολα γρήγορα και οικονομικά, μέσω της Let’s Ferry. Παράλαβέ τα στο σπίτι ή στο λιμάνι.

Ικαρία

Το νησί της Ικαρίας εκτός από την τροπική παραλία τις Σεϋχέλλες του και την μακροζωία των κατοίκων του, ξεχωρίζει για το οικοσύστημα του, καθώς αρκετές περιοχές έχουν ενταχθεί στο Natura 2000. Οργάνωσε ένα ταξίδι εδώ και ζήσε την εμπειρία της ανόθευτης φύσης με τα πιο εντυπωσιακά «αξιοθέατα»: Ένα από αυτά είναι το γηραιότερο δάσος των Βαλκανίων, το Δάσος του Ράντη στο οποίο ζουν τούρκικες σαύρες, πουρνάρια, σκαντζόχοιροι και πετροκούναβα. Το Φανάρι Ικαρίας φιλοξενεί σημαντικούς θαλάσσιους οικοτόπους για την φώκια Monachus-monachus και την χελώνα Caretta-caretta. Το όρος Αθέρας στην Πλαγιά Ικαρίας φιλοξενεί σπάνια είδη φυτών, μεγάλη ποικιλία πτηνών, ερπετά και αμφίβια, ενώ στα σπήλαιά του κάνουν περάσματα η μεσογειακή φώκια καθώς και η σαύρα Ικαρίας. Όπως ενταγμένο στο Natura 2000 είναι και ο Άγιος Νικόλαος στον ποταμό Χάλαρη, επειδή φιλοξενεί αρπακτικά και μεταναστευτικά πτηνά όπως η Αητογερακίνα. Μπες σήμερα στην ανανεωμένη σελίδα letsferry.com και ζήσε την εμπειρία της πιο διασκεδαστικής εμπειρίας διακοπών στη φύση!

Kέρκυρα – Παξοί – Αντίπαξοι

Στο νησί των Φαιάκων οι λιμνοθάλασσες της Αντινιότης και των Κορισσίων είναι σημαντικές για την ορνιθοπανίδα της περιοχής. Επίσης η ευρύτερη θαλάσσια περιοχή που περιλαμβάνει τους εξωτικούς Παξούς και τους Αντίπαξους είναι εξίσου προστατευμένη μιας και εκεί κάνουν βουτιές γουστέρες, σταχτοδέλφινα αλλά και η μεσογειακή φώκια monachus monachus. Πάνω στα νησιά υπάρχουν πάνω από 400 είδη φυτών. Κάνοντας τις βουτιές σου στα τιρκουάζ νερά στο Βουτούμι, αν είσαι τυχερός, ίσως δεις πτεροφάλαινες και μοβ αχινούς. Όλα αυτά κάνοντας online κράτηση για φθηνά ακτοπλοϊκά για Παξούς με τη Let’s Ferry.

Κύθηρα – Αντικύθηρα

Τα δύο νησιά εκτός από σταυροδρόμι για τους αρχαίους ναυτικούς είναι και πέρασμα για πολλά μεταναστευτικά πουλιά. Ο κοκκινολαίμης των Βαλκανίων, ο γαϊδουροκεφαλάς, ο μουστακοτσιροβάκος και το χαρακτηριστικό λουλούδι της περιοχής σεμπρεβίβα, είναι μόνο μερικά από τα δεκάδες είδη που προτιμούν το φιλόξενο κλίμα των Κυθήρων. Η βόρεια μεριά του νησιού και οι εφτά βραχονησίδες ανάμεσά τους το Πρασονήσι, το Κουφό και το Φιδονήσι είναι ενταγμένα στο Natura 2000. Βάλε τα Κύθηρα στο επόμενο πλάνο διακοπών σου και ανακάλυψε μέσω του hiking και του canyoning ό,τι πιο εντυπωσιακό έχει να επιδείξει η φύση!

Λήμνος

Η ντροπαλή Λήμνος έχει παραδοσιακό χαρακτήρα, ελάφια να κυκλοφορούν ελεύθερα στο κάστρο της Μύρινας και κρυμμένες ομορφιές όπως οι αμμοθίνες που δεν είναι τίποτε άλλο παρά λόφοι από χρυσαφένια άμμο. Στο νησί σε περιμένουν όχι μία αλλά και τρεις λίμνες η Αλυκή, η Χορταρόλιμνη και η Ασπρόλιμνη, όλες ενταγμένες στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα.

Λέσβος  

Η Μυτιλήνη αποτελεί έναν προορισμό μοναδικής ομορφιάς, πασίγνωστη για το Απολιθωμένο Δάσος στο Σίγρι και το επιβλητικό Κάστρο της Μυτιλήνης και του Μόλυβου, τα αρχοντικά σπίτια στην πόλη του νησιού και νερά σε βαθύ μπλε χρώμα. Τρεις είναι οι περιοχές που είναι υπό προστασία και μέσα σε αυτές είναι η Δυτική χερσόνησος στην οποία ζουν σπάνια είδη πουλιών όπως το σμυρνοτσίχλονο και ο τουρκοτσοπανάκος. Στον κόλπο Καλλονής που περιλαμβάνει μεγάλο εύρος από χειμάρρους και λιμνοθάλασσες εμφανίζονται ροζ φλαμίνγκο και λευκοπελαργοί. Ο Άγιος Ευστράτιος, το μικρό νησάκι της Λέσβου και η παράκτια ζώνη του είναι όλα υπό προστασία. Είναι το μοναδικό μέρος στην Ελλάδα που υπάρχει το φαρμακευτικό βότανο Melilotous Elegans, το σπάνιο είδος βελανιδιάς Quercus Macrolepis, ιτιές, λυγαριές και πικροδάφνες. Πλούσιος είναι και ο βυθός της περιοχής με τα λιβάδια Ποσειδωνίας τα οποία βοηθούν στην αναπαραγωγή πολλών θαλάσσιων οργανισμών. Τέλος, γύρω από το νησί περνάνε θηλαστικά όπως το ρινοδέλφινο και ο φυσητήρας.

Σποράδες

Η Σκιάθος, το μεγαλύτερο από τα νησιά των Σποράδων, εκτός από τον κοσμοπολίτικο αέρα της, ξεχωρίζει και για τη μεσαιωνική πολιτεία στο κάστρο του νησιού. Οι παραλίες της είναι όλες μία και μία όπως η Μπανάνα, τα Λαλάρια, η Φόνισσα όπως και τα διπλανά νησάκια με το τροπικό σκηνικό, τους αμμόλοφους και τα διάφανα νερά. Οι διάσημες Κουκουναριές, δεν είναι απλά μια δημοφιλής αμμώδη παραλία. Όπως αποκαλύπτει και το όνομα, πίσω από την παραλία υπάρχει το ένα από τα τρία δάση κουκουναριάς σε όλη την Ελλάδα. Εκεί βρίσκεται και η λίμνη Στροφυλιά και όλα μαζί συνθέτουν έναν ξεχωριστό βιότοπο στον οποίο συγκατοικούν κορμοράνοι και κύκνοι.

Η Αλόννησος είναι γνωστή για την απαράμιλλη φυσική της ομορφιά. Έχει πευκόφυτες περιοχές με περιπατητικά μονοπάτια, εκπληκτικά τοπία και παραλίες με διάφανα νερά. Το 1992, ιδρύθηκε εδώ το Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο Αλοννήσου – Βορείων Σποράδων που εκτός από καταφύγιο της σπάνιας φώκιας monachus – monachus είναι ένας μοναδικός βιότοπος που ασχολείται με την έρευνα και περίθαλψη της Μεσογειακής φώκιας αλλά και άλλων θαλάσσιων ειδών. Αν είσαι μανιώδης περιπατητής, η Αλόννησος με τα λιθόστρωτα μονοπάτια που είναι πλούσια σε πανίδα και χλωρίδα είναι ο ιδανικός προορισμός για εσένα!

 

Δες όλα τα διαθέσιμα δρομολόγια στο letsferry.com και κλείσε φθηνά ακτοπλοϊκά για όλα τα νησιά με περιοχές φυσικού κάλους προστατευμένες από το πρόγραμμα Natura 2000.

 

ΚΛΗΡΩΣΗ ΜΕ ΔΩΡΟ

Εγγραφείτε στο Newsletter και εξασφαλείστε την συμμετοχή σας