ecopress
Η αποτελεσματική δραστηριότητα μηχανικών της πράξης και των έργων, που συγκεντρώνουν περγαμηνές σε επαγγελματικό και θεσμικό επίπεδο, κατά την ενασχόληση τους  στον κρίσιμο τομέα... Πάρκο στο Δήμο Σαρωνικού- οι μηχανικοί εγγυητές έργων στους Δήμους

Η αποτελεσματική δραστηριότητα μηχανικών της πράξης και των έργων, που συγκεντρώνουν περγαμηνές σε επαγγελματικό και θεσμικό επίπεδο, κατά την ενασχόληση τους  στον κρίσιμο τομέα της αυτοδιοίκησης, όπως υπάρχουν πλήθος παραδειγμάτων στις Περιφέρειες και τους Δήμους της χώρας,  αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά, στο πρόσωπο του Γιάννη Κυριακόπουλου, ο οποίος αποτελεί το «πρόσωπο κλειδί», για το σχεδιασμό, την εξασφάλιση χρηματοδότησης και την υλοποίηση του νέου πάρκου ψυχαγωγίας, αναψυχής και αθλητισμού στο Δήμο Σαρωνικού.

Ο Γιάννης Κυριακόπουλος, εμβληματικό πρόσωπο των ελευθέρων επαγγελματιών μηχανικών, με μακρά επαγγελματική  εμπειρία και πολλές θητείες στα όργανα διοίκησης του Τεχνικού Επιμελητήριου Ελλάδας,  από τη θέση πλέον  του αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών, Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και Τουρισμού του Δήμου Σαρωνικού, όπως και σε άλλα έργα, αξιοποίησε τις δυνατότητες της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου, είχε την επίβλεψη της μελέτης και οδήγησε σε ωρίμανση τη χρηματοδότηση και άμεση δημοπράτηση του νέου Πάρκου Αναψυχής στη λεωφόρο Καλυβίων του Δήμου Σαρωνικού.

Έτσι ένα έργο,  που θα συμβάλει στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων του Δήμου Σαρωνικού και θα αποτελέσει πόλο έλξης για πλήθος επισκεπτών της ευρύτερης περιοχής, δρομολογεί η δημοτική αρχή του Πέτρου Φιλίππου.

Πρόκειται για  τη διαμόρφωση κοινόχρηστου χώρου, επί της Λεωφόρου Καλυβίων (παλιά παιδική χαρά), όπου σύμφωνα με τη μελέτη προβλέπεται δημιουργία πάρκου, το οποίο θα στοχεύει στην ψυχαγωγία-αναψυχή, στο παιχνίδι και στην άθληση των μικρών ή μεγάλων σε ηλικία χρηστών. Το έργο, συνολικού προϋπολογισμού 570.000 ευρώ θα χρηματοδοτηθεί από το Πράσινο Ταμείο (340.000 ευρώ) και ίδιους πόρους (230.000 ευρώ) και αναμένεται να δημοπρατηθεί στα μέσα Μαΐου μέσω δημόσιου ανοιχτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού,   τους όρους του οποίου αποφάσισε ομόφωνα  η Οικονομική Επιτροπή σε συνεδρίασή της στις 19 Απριλίου.

Η «Διαμόρφωση Κοινόχρηστου Χώρου Πλατείας Λαγονησίου επί της Λεωφόρου Καλυβίων της ΔΕ Καλυβίων» περιλαμβάνει αμφιθέατρο, παιδική χαρά, ένα μικρό αναψυκτήριο, καθώς και περιοχή για άσκηση. Ειδικότερα, οι πεζοδιάδρομοι περιμετρικά του πάρκου θα χρησιμοποιούνται για ελαφρά άσκηση (περπάτημα – τρέξιμο), ενώ αυτοί στο εσωτερικό του θα οδηγούν στους υπόλοιπους θεματικούς χώρους ψυχαγωγίας, αναψυχής και χαλαρής άθλησης.

Η χωροθέτηση αμφιθεάτρου ενισχύει τον πολιτιστικό χαρακτήρα της περιοχής, αφού θα μπορεί να φιλοξενεί εκδηλώσεις διάφορων ομάδων, σχολείων κλπ, και να αποτελεί σημείο αναφοράς της νεολαίας της περιοχής. Προστίθεται αστικός εξοπλισμός (παγκάκια, κάδοι απορριμμάτων, φωτισμός κ.λπ.), ενώ η παιδική χαρά θα αντικατασταθεί στο σύνολό της με νέα και σύγχρονη που θα είναι σύμφωνη με τις διατάξεις της Υ.Α. 28492/09 όπως ισχύει, και το τελικό αποτέλεσμα θα οδηγεί σε αδειοδοτημένη εγκατάσταση που θα συνοδεύεται από βεβαίωση καταλληλότητας λειτουργίας (από την αρμόδια Επιτροπή Παιδικών Χαρών).

Παράλληλα, προβλέπεται η κατασκευή διαμορφώσεων για κίνηση ΑμεΑ σε όλο το χώρο με στόχο την ασφαλή προσπελασιμότητα και τη δυνατότητα ασφαλούς πρόσβασης.

Ο υπό ανάπλαση χώρος βρίσκεται επί της Λεωφόρου Καλυβίων  (παλιά παιδική χαρά), την αρτηρία που συνδέει την ευρύτερη περιοχή των Καλυβίων με το παραλιακό μέτωπο, η οποία αποτελεί για τον Δήμο Σαρωνικού σημαντικό άξονα εμπορικών χρήσεων, υπηρεσιών, αναψυχής αλλά και κατοικίας.

 

ΚΛΗΡΩΣΗ ΜΕ ΔΩΡΟ

Εγγραφείτε στο Newsletter και εξασφαλείστε την συμμετοχή σας