ecopress
Πανελλήνιος Σύλλογος Διαχειριστών Ακινήτων (ΠΑΣΥΔΑ) διοργανώνει εκδήλωση με θέμα: «Βραχυχρόνιες Μισθώσεις – Στατιστικά Στοιχεία & Αναλύσεις – Προβλήματα, Λύσεις & Προτάσεις» στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο... ΠΑΣΥΔΑ: εκδήλωση για τα αληθινά στοιχεία της βραχυχρόνιας μίσθωσης

Πανελλήνιος Σύλλογος Διαχειριστών Ακινήτων (ΠΑΣΥΔΑ) διοργανώνει εκδήλωση με θέμα: «Βραχυχρόνιες Μισθώσεις – Στατιστικά Στοιχεία & Αναλύσεις – Προβλήματα, Λύσεις & Προτάσεις» στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών (1ος όροφος), Ελ. Βενιζέλου (Πανεπιστημίου) 44 & Χαρ. Τρικούπη, (Μετρό Πανεπιστήμιο) την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2022 και ώρα 15:00 – 18:00.

-“Είναι καιρός να αντιδράσουμε δυναμικά και να παρουσιάσουμε τα αληθινά στοιχεία για να αποδείξουμε ότι η βραχυχρόνια μίσθωση ήρθε για να μείνει οριστικά και να προσθέσει στο τουριστικό μας προϊόν μια διαφορετική μορφή διαμονής που προσαρμόζεται σε αυτό που αναζητούν οι ταξιδιώτες παγκοσμίως” αναφέρεται στην πρόσκληση του ΠΑΣΥΔΑ, προς τα μέλη του και αναλυτικά σημειώνεται:

-“Αγαπητά μέλη, συνάδελφοι,
Με μεγάλη μας χαρά σας καλούμε στην 1η μας συνάντηση με φυσική παρουσία στην μετά COVID εποχή, που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών την προσεχή Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου στις 15:00 το απόγευμα.

Στην συνάντηση θα έχουμε την ευκαιρία να σας παρουσιάσουμε τα τελευταία στατιστικά στοιχεία για την βραχυχρόνια διαμονή στην Ελλάδα, αλλά και να συζητήσουμε θέματα που μας απασχολούν και είναι στην επικαιρότητα όπως η συνεχόμενη επίθεση που δεχόμαστε απο τους ξενοδόχους αλλά και τις επερχόμενες αλλαγές που ετοιμάζει η κυβέρνηση για την δραστηριότητά μας.

Την περασμένη σεζόν είδαμε όλοι μια μεγάλη αύξηση στις κρατήσεις μας, όχι μόνο συγκριτικά με την περασμένη χρονιά αλλά και σε πολλές περιπτώσεις πολύ μεγαλύτερη από την χρονιά ρεκόρ του 2019.
Αυτή η αυξητική τάση, που ήρθε αμέσως μετά τα lockdowns της εποχής του κορωνοϊού, χαρακτηρίστηκε ως η αρχή μιας μεγάλης αλλαγής στον τρόπο που πολλοί επιλέγουν για την διαμονή τους στα ταξίδια τους, γυρνώντας την πλάτη σε παραδοσιακούς τρόπους όπως τα ξενοδοχεία. Μια τάση που, όπως δείχνουν τα στοιχεία, δεν είναι μια παροδική κατάσταση αλλά τείνει να κυριαρχήσει παγκοσμίως δημιουργώντας νέα standards στον κλάδο της φιλοξενίας, αλλάζοντας για πάντα τα δεδομένα στον τουρισμό.

Οι ξενοδόχοι από την πλευρά τους που βλέπουν να γιγαντώνεται το φαινόμενο, ξεκίνησαν μια γενικευμένη επίθεση με διάφορες συνεντεύξεις, δελτία τύπου, συναντήσεις με στελέχη και υπουργούς, παραθέτοντας πλαστά στοιχεία για να δημιουργήσουν την εντύπωση ότι η δραστηριότητα της βραχυχρόνιας μίσθωσης κινείται στα όρια της φοροδιαφυγής και λειτουργεί σε πολλές περιπτώσεις παράνομα. Εφτασαν ακόμη και στο σημείο να υπαγορεύσουν στην κυβέρνηση νομοσχέδιο έτοιμο για υπογραφή με περιορισμούς, απαγορεύσεις και πρόστιμα για την βραχυχρόνια μίσθωση.

Είναι καιρός να αντιδράσουμε δυναμικά και να παρουσιάσουμε τα αληθινά στοιχεία για να αποδείξουμε ότι η βραχυχρόνια μίσθωση ήρθε για να μείνει οριστικά και να προσθέσει στο τουριστικό μας προϊόν μια διαφορετική μορφή διαμονής που προσαρμόζεται σε αυτό που αναζητούν οι ταξιδιώτες παγκοσμίως.

Για τον σκοπό αυτό διοργανώνουμε μια συνάντηση, για κάθε ενδιαφερόμενο, για να συζητήσουμε μεταξύ άλλων και τα παραπάνω θέματα.

Στο 1ο μέρος της συνάντησής μας θα δούμε αναλυτικά στατιστικά στοιχεία που καταρρίπτουν πολλούς μύθους που κυρίως το ξενοδοχειακό περιβάλλον διαδίδει για την δραστηριότητά μας.
Στο 2ο μέρος θα έχουμε μια γενική και εφ’ όλης της ύλης συζήτηση όπου όποιος επιθυμεί θα παίρνει τον λόγο για να γίνει ένας εποικοδομητικός διάλογος.
Στο 3ο και τελευταίο μέρος θα ορίσουμε όλοι μαζί τους τρόπους που θα χρησιμοποιήσουμε για να αντιδράσουμε σε αυτή την επίθεση του ξενοδοχειακού κλάδου και να αναδείξουμε τα οφέλη και τις θετικές επιδράσεις της βραχυχρόνιας μίσθωσης στον τόπο μας.

Η συνάντηση θα γίνει στην αίθουσα του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου, στη οδό Ελ. Βενιζέλου (Πανεπιστημίου) 44 & Χαρ. Τρικούπη, (Μετρό Πανεπιστήμιο) στον 1ο όροφο την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2022 στις 15.00 το απόγευμα.

Θα μεταδοθεί, όπως όλες οι συναντήσεις μας και διαδικτυακά μέσα από τα 2 group μας στο Facebook:
https://www.facebook.com/groups/pasida & https://www.facebook.com/groups/greekrentals
όπου όσοι δεν θα μπορέσουν να παρευρεθούν θα μπορούν να θέτουν τις ερωτήσεις και τα σχόλιά τους κατά την διάρκεια της μετάδοσης για να συμμετέχουν στον διάλογο και στις αποφάσεις που θα παρθούν.

Σας περιμένουμε όλους για να γνωριστούμε από κοντά και να κάνουμε έτσι την αρχή για παρόμοιες εκδηλώσεις όχι μόνο στην Αθήνα αλλά και σε άλλες μεγάλες πόλεις που διοργανώνουμε για τους επόμενους μήνες”.

ΚΛΗΡΩΣΗ ΜΕ ΔΩΡΟ

Εγγραφείτε στο Newsletter και εξασφαλείστε την συμμετοχή σας