ecopress
Με δήλωση στην οποία τονίζει «την επιτακτική ανάγκη η κυβέρνηση να προχωρήσει σε άμεση θεσμική παρέμβαση για την καταρχήν αντιμετώπιση του ασφυκτικού οικονομικού περιβάλλοντος... ΠΕΣΕΔΕ: νέα διοίκηση μάχης για τη διάσωση των δημοσίων έργων

Με δήλωση στην οποία τονίζει «την επιτακτική ανάγκη η κυβέρνηση να προχωρήσει σε άμεση θεσμική παρέμβαση για την καταρχήν αντιμετώπιση του ασφυκτικού οικονομικού περιβάλλοντος στο οποίο υλοποιούνται σήμερα τα δημόσια έργα, ώστε να αποφύγουμε μη αναστρέψιμες συνέπειες, όπως για παράδειγμα την διάλυση μεγάλου μέρους συμβάσεων» συνοδεύει η Μαρία Τσιομπάνου την επανεκλογή της στην προεδρία της  Πανελλήνιας Ένωσης Συνδέσμων Εργοληπτών Δημοσιών Έργων (ΠΕΣΕΔΕ).

Ειδικότερα ανακοινώθηκε ότι συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ένωσης Συνδέσμων Εργοληπτών Δημοσιών Έργων (ΠΕΣΕΔΕ), που προήλθε από τις εκλογές της 3ης Ιουνίου 2022. Η σύνθεση του νέου διοικητικού συμβουλίου της ‘Ενωσης έχει ως εξής :

Πρόεδρος  Τσιομπάνου Μαρία  ΣΠΕΔΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Α΄ Αντιπρόεδρος  Κυρίτσης Βάϊος  ΣΕΔΕ ΛΑΡΙΣΑΣ

Β΄ Αντιπρόεδρος  Ντούβας Σταμάτης ΣΕΔΕ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Γενικός Γραμματέας Δερμεντζόγλου Ιωάννης  ΣΕΔΕ ΚΑΒΑΛΑΣ

Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας  Κατσιδονιωτάκης Κων/νος ΣΕΔΕ ΛΑΣΙΘΙΟΥ

Ταμίας  Κατσικάρη Γεωργία  ΣΕΔΕ ΘΡΑΚΗΣ

Μέλος Εκτελεστικής Επιτροπής Μήτρου Ηρώ  ΣΠΕΔΕ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ & ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Μέλος Εκτελεστικής Επιτροπής Μπουσίου Φωτεινή  ΣΠΕΔΕ ΠΑΤΡΑΣ

Μέλος Εκτελεστικής Επιτροπής Σουλεμέτσης Αθανάσιος  ΣΕΔΕ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Μέλη του νέου 25μελούς ΔΣ

Μέλη του νέου 25μελούς ΔΣ είναι οι:

Βαλοδήμος Κωνσταντίνος  ΣΠΕΔΕ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ & ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Βουγιουκλής Κωνσταντίνος ΣΕΔΕ ΔΡΑΜΑΣ

Γελαδάρης Ιωάννης ΣΕΔΕ ΠΙΕΡΙΑΣ

Γεωργουλόπουλος Γεώργιος  ΣΕΔΕ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Γρυλλάκης Αναστάσιος ΣΠΕΔΕ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Δερμεντζόγλου Ιωάννης  ΣΕΔΕ ΚΑΒΑΛΑΣ

Κατέρος Παναγιώτης  ΣΕΔΕ ΑΡΤΑΣ

Κατσιδονιωτάκης Κωνσταντίνος  ΣΕΔΕ ΛΑΣΙΘΙΟΥ

Κατσικάρη Γεωργία  ΣΕΔΕ ΘΡΑΚΗΣ

Κυρίτσης Βάϊος  ΣΕΔΕ ΛΑΡΙΣΑΣ

Λιάπης Ιωάννης  ΣΕΔΕ ΛΑΡΙΣΑΣ

Μαντάς Πέτρος  ΣΠΕΔΕ ΠΑΤΡΑΣ

Μήτρου Ηρώ ΣΠΕΔΕ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ & ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Μπανιάς Αντρέας  ΣΕΔΕ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

Μπουσίου Φωτεινή  ΣΠΕΔΕ ΠΑΤΡΑΣ

Μυλωνάς Γεώργιος ΣΕΔΕ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

Νταγκούμας Κωνσταντίνος ΣΠΕΔΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Ντούβας Σταμάτης  ΣΕΔΕ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Παπαευαγγέλου Δημήτριος ΣΕΔΕ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

Παππάς Κωνσταντίνος  ΣΕΔΕ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

Πολιτίδης Θεόδωρος  ΣΠΕΔΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Σιγανός Εμμανουήλ  ΣΕΔΕ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

Σουλεμέτσης Αθανάσιος  ΣΕΔΕ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Τσιακίρης Απόστολος ΣΕΔΕ ΕΒΡΟΥ

Τσιομπάνου Μαρία ΣΠΕΔΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η Πρόεδρος της Π.Ε.Σ.Ε.Δ.Ε. κ. Μαρία Τσιομπάνου δήλωσε πως το Δ.Σ. αναγνωρίζει ότι σήμερα βρισκόμαστε ακριβώς στο σημείο που μπορούμε με σιγουριά να θεωρούμε ότι έχει διαμορφωθεί ένα νέο παγκόσμιο οικονομικό περιβάλλον. Όλες οι παρατηρούμενες αλλαγές στην Αγορά και στην Οικονομία, λόγω της πανδημίας, της ενεργειακής κρίσης και της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία, τείνουν πλέον να αποκτήσουν μόνιμα χαρακτηριστικά. Επομένως, πρέπει όλοι μας να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε, να συζητάμε και να ενεργούμε με βάση τις νέες συνθήκες, που όλα δείχνουν ότι δεν θα είναι προσωρινές. Έχουμε συμπληρώσει δώδεκα χρόνια  οικονομικής κρίσης και πρωτοφανούς ύφεσης στον κλάδο των κατασκευών. Τον τελευταίο χρόνο σε όλο αυτό το ιδιαίτερα δύσκολο επαγγελματικό περιβάλλον έχει προστεθεί η  αιφνίδια και εκρηκτική ανατίμηση των υλικών και της εργασίας.  Όλες οι παραπάνω διαπιστώσεις οδηγούν στην επιτακτική ανάγκη να αφήσει η Κυβέρνηση τις πολιτικές εξαγγελίες και τις καλές προθέσεις και να προχωρήσει σε άμεση θεσμική παρέμβαση για την καταρχήν αντιμετώπιση του ασφυκτικού οικονομικού περιβάλλοντος στο οποίο υλοποιούνται σήμερα τα δημόσια έργα, ώστε να αποφύγουμε μη αναστρέψιμες συνέπειες, όπως για παράδειγμα την διάλυση μεγάλου μέρους συμβάσεων.

Παρά τα όποια προβλήματα και τις ιδιάζουσες συνθήκες, εμείς συνεχίζουμε ακάθεκτοι, γεμάτοι διάθεση, ορμή και αποφασιστικότητα, με μοναδικό γνώμονα την προσφορά στα μέλη μας αλλά και στον Κλάδο μας γενικότερα, γιατί δικαιούμαστε ένα καλύτερο επαγγελματικό περιβάλλον. Η Ευρώπη από καιρό έχει αλλάξει, επομένως, εάν θέλουμε να δούμε τον κλάδο μας  και τις επιχειρήσεις μας να ανακάμπτουν, είναι υποχρέωσή μας να συνδράμουμε τα μέγιστα σε όλες τις απαιτούμενες αλλαγές και να αντισταθούμε σε πολιτικές που οδηγούν στην εξόντωσή μας.

ΚΛΗΡΩΣΗ ΜΕ ΔΩΡΟ

Εγγραφείτε στο Newsletter και εξασφαλείστε την συμμετοχή σας