ΠτΔ: σημείο μηδέν για την κλιματική αλλαγή
ecoinsiderΠεριβάλλον 29 Οκτωβρίου 2019 Αργύρης
“Είμαστε στο σημείο μηδέν για την κλιματική αλλαγή και την οικολογική ανισορροπία”, δήλωσε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος έκρουσε τον κώδωνα κινδύνου για τις επιπτώσεις και έθεσε προ των ευθυνών που τους αναλογούν τους ηγέτες και όσους λαμβάνουν αποφάσεις.
“Είναι να απορεί κανείς γιατί στη σημερινή εποχή, που δεν χρειαζόμαστε καμιά άλλη απόδειξη από την καθημερινότητα για να καταλάβουμε τι σημαίνει οικολογική ανισορροπία, τι σημαίνει κλιματική αλλαγή, να υπάρχουν προβληματισμοί και από πολύ ισχυρούς παράγοντες σε επίπεδο ανθρωπότητας και παγκόσμιας πολιτικής οι οποίοι αμφισβητούν αυτή την ανάγκη λήψης μέτρων”, είπε ο κ. Παυλόπουλος, εγκαινιάζοντας την έκθεση με τίτλο “Τα ορυκτά και ο άνθρωπος” στο Αριστοτέλειο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Θεσσαλονίκης.
“Ο πλανήτης έχει ως βάση της δικής του ύπαρξης και ισορροπίας τα ορυκτά και ο άνθρωπος και μέσα από τα ορυκτά δημιούργησε και δημιουργεί, παράγει, ικανοποιεί τις ανάγκες του για την επιβίωση του, κυρίως, όμως διαμορφώνει τη δημιουργία του και φτάνει στο ύψιστο στοιχείο πολιτισμού, δηλαδή μέσα από τα ορυκτά να παράγει τέχνη”, σημείωσε ο κ. Παυλόπουλος.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ξεναγήθηκε στην έκθεση και ενημερώθηκε για το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας που λειτουργεί εδώ και λίγους μήνες στις εγκαταστάσεις του Λιμανιού και αποτελεί μια συνέργεια του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου και του Δήμου Θεσσαλονίκης.
“Πρότυπο μουσειακό, ερευνητικό και πολιτιστικό κέντρο” για τη Βόρεια Ελλάδα χαρακτήρισε το Μουσείο ο πρύτανης του ΑΠΘ Νίκος Παπαϊωάννου ενώ χαιρετισμούς απηύθυναν ο υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης Θεόδωρος Καράογλου, ο πρόεδρος του μουσείου Σπύρος Παυλίδης και ο πρόεδρος του Συνδέσμου Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων Αθανάσιος Κεφάλας, ο οποίος εξήρε και τη στήριξη του Μουσείου Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας.
Η έκθεση “Τα ορυκτά καιν ο άνθρωπος” θα λειτουργήσει μέχρι τον Μάιο του 2020 και οργανώνονται επισκέψεις σχολείων.
Έξω από τον χώρο του Λιμανιού όπου έγινε η εκδήλωση εγκαινίων μέλη επιτροπών κατά της εξόρυξης χρυσού στη Χαλκιδική έκαναν διαμαρτυρία κρατώντας δύο πανό.
ΑΠΕ ΜΠΕ
Σχετικά Άρθρα
- Ακαδημία Αθηνών: επιστημονικός διάλογος για την κλιματική κρίση
- «Μια αλληγορία για την κλιματική αλλαγή»
- ΕΥΔΑΠ: κώδωνας κινδύνου για προβλήματα ξηρασίας και λειψυδρίας
- Το 70% των εργαζομένων εκτεθειμένο σε κινδύνους κλιματικής αλλαγής
- Β. Αιγαίο: το πρώτο περιφερειακό σχέδιο για την Κλιματική Αλλαγή
- Άνοιξε ο εθνικός κόμβος προσαρμογής στην κλιματική αλλαγή
Χωρίς φρένο οι αυξήσεις τιμών οικοδομικών υλικών
Ειδήσεις Δεκ 24, 2024
ΑΔΜΗΕ: ανανέωση θητείας Μανουσάκη έως το 2028
ecoinsider Δεκ 24, 2024