ecopress
“Το ΔΣ της ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ, καλεί στην 24ωρη Πανελλαδική Απεργία, την Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2025 που προκήρυξε η ΑΔΕΔΥ και Εργατικά Κέντρα – Ομοσπονδίες,... Συμμετοχή μηχανικών δημοσίου στην 24ωρη πανελλαδική απεργία

“Το ΔΣ της ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ, καλεί στην 24ωρη Πανελλαδική Απεργία, την Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2025 που προκήρυξε η ΑΔΕΔΥ και Εργατικά Κέντρα – Ομοσπονδίες, ημέρα συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής του αντεργατικού νομοσχεδίου, που θεσμοθετεί τη 13ωρη εργασία, μετατρέποντας τον εργαζόμενο του 21ου αιώνα σε εργάτη χωρίς δικαιώματα και ζωή”.

Αυτά αναφέρονται σε ανακοίνωση της ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ και σημειώνονται αναλυτικά τα ακόλουθα:

«Δίνουμε συνέχεια στην απεργία της 1ης Οκτωβρίου, ενάντια στο λεγόμενο «ευέλικτο ωράριο», που σημαίνει στην πράξη κατάργηση του 8ώρου, διάλυση κάθε έννοιας οικογενειακής και κοινωνικής ζωής και νομιμοποίηση της υπερεκμετάλλευσης.

Η κυβέρνηση, αντί να στηρίξει το εισόδημα των εργαζομένων και να ενισχύσει τις υπηρεσίες του Δημόσιου τομέα, επιλέγει να νομοθετήσει την πολυεργασία, τα εξαντλητικά ωράρια και να επιβάλει σιγή νεκροταφείου στους χώρους δουλειάς.

Στα αιτήματά της ΑΔΕΔΥ για:

-Απόσυρση του νομοσχεδίου για το 13ωρο. Απαίτηση για 7ωρο/5ημερο/35ωρο.

-Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού.

-Ουσιαστικές αυξήσεις στις αποδοχές – Κατάργηση της εισφοράς 2% – Ξεπάγωμα της διετίας 2016-2017.

-Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και στο Δημόσιο.

-Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.

-Κατάργηση του Νέου Πειθαρχικού Δικαίου.

Προσθέτουμε και τις κλαδικές μας διεκδικήσεις για:

α) Τη στελέχωση των Υπηρεσιών μέσω μόνιμων και σταθερών προσλήψεων

β) Τη μη εκχώρηση αρμοδιοτήτων σε ιδιώτες, μόνο ισχυρές Δημόσιες Τεχνικές Υπηρεσίες μπορούν να διασφαλίσουν το Δημόσιο Συμφέρον, να προστατεύσουν το Περιβάλλον και να ικανοποιήσουν τις σύγχρονες κοινωνικές ανάγκες.

γ) Τις πραγματικές αυξήσεις στις αποδοχές μας, σύμφωνα με τις διεκδικήσεις μας γιατί χωρίς αυτές είναι αδύνατο να γίνουν οι αναγκαίες προσλήψεις. Ειδικά για το θέμα των integrated master ζητάμε να δοθεί προσθετικά σε όλους τους Μηχανικούς. Διεκδικούμε την επαναφορά του κλαδικού επιδόματος 7ο/οο ως κίνητρο προσέλκυσης νέων επιστημόνων.

δ) Την απόσυρση του Πειθαρχικού Νόμου που κινδυνεύει να οδηγήσει στην απόλυση δεκάδες συναδέλφους μας που θα βρεθούν άδικα κατηγορούμενοι στα πλαίσια άσκησης των υπηρεσιακών τους καθηκόντων. Ουσιαστική Νομική Κάλυψη των Υπαλλήλων (ε) Όχι στην διάλυση των Υ.ΔΟΜ. μέσω της ενσωμάτωσης τους στο Κτηματολόγιο

Η απεργία της 14ης Οκτωβρίου είναι ένας ακόμα σταθμός στον αγώνα για αξιοπρέπεια, ελεύθερο χρόνο και ζωή με δικαιώματα. Καλούμε τους συναδέλφους να δώσουν μαζικό, αποφασιστικό «παρών» στην απεργία και στις συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα.

Η συγκέντρωση στην Αθήνα θα γίνει στις 11:00πμ, στο Σύνταγμα».

ΚΛΗΡΩΣΗ ΜΕ ΔΩΡΟ

Εγγραφείτε στο Newsletter και εξασφαλείστε την συμμετοχή σας