ecopress
Την πρώτη εκδήλωση του διοργανώνει το νεοσύστατο δίκτυο «Συμβάλλω», που όπως σημειώνει στην ιδρυτική του διακήρυξη δημιουργήθηκε με στόχο την υπέρβαση της σημερινής κατάστασης... «Συμβάλλω»: εκδήλωση από το νέο δίκτυο για την Κυκλική Οικονομία

Την πρώτη εκδήλωση του διοργανώνει το νεοσύστατο δίκτυο «Συμβάλλω», που όπως σημειώνει στην ιδρυτική του διακήρυξη δημιουργήθηκε με στόχο την υπέρβαση της σημερινής κατάστασης πραγμάτων με την καθιέρωση της Κυκλικής Οικονομίας, την Εξοικονόμηση Πόρων και την Βιωσιμότητα ως άξονες για να προστατευτεί το Περιβάλλον και να ευημερήσει η Κοινωνία και η Πατρίδα μας.

Με θέμα: «Σκέψεις και Προτάσεις για την Πράσινη Επιχειρηματικότητα & την Κυκλική Οικονομία» δημόσια συζήτηση για την “Πράσινη Επιχειρηματικότητα και την Κυκλική Οικονομία” διοργανώνει το νεοσύστατο δίκτυο «Συμβάλλω», την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου και ώρα 12μμ στο Ξενοδοχείο «Στράτος Βασιλικός». Πρόκειται για μια πρωτοβουλία επιχειρήσεων που στοχεύει στο να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης, την υποστήριξη της επιχειρηματικότητας, την επίτευξη της αειφορίας και την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής.

Η εκδήλωση θα ανοίξει με την τοποθέτηση του προσωρινού Προέδρου του δικτύου “ΣΥΜΒΑΛΛΩ” Βασίλη Καρατσώλη, ενώ θα χαιρετίσουν εκπρόσωποι του πολιτικού κόσμου και της τοπικής αυτοδοίκησης. Ο Βασίλης Κικίλιας, Υπουργός Τουρισμού και βουλευτής Ά Αθήνας από την Νέα Δημοκρατία, ο Γιάννης Σαρακιώτης Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης και βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥΡΙΖΑ, ο Γιώργος Αρβανιτίδης τομεάρχης Περιβάλλοντος και βουλευτής Β’Θεσσαλονίκης από ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, ο Εμμανουήλ Φράγκος Ευρωβουλευτής “ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ”. Χαιρετισμό θα απευθύνει επίσης ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης και ο Πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης της ΚΕΔΕ Μιχάλης Αγγελόπουλος.

Η εκδήλωση θα αποτελέσει αφορμή για μια ευρεία δημόσια συζήτηση σε στρογγυλό τραπέζι και στο πλαίσιο αυτό θα συμμετάσχουν οι: Σπύρος Κουβέλης, Διευθυντής του Ινστιτούτου Βιώσιμης Ανάπτυξης του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Δημοσίου Δικαίου, Ανδρέας Ανδρεόπουλος, τέως Πρύτανης Ε.Μ.Π., Αντώνης Μαυρόπουλος Χημικός Μηχανικός, Γιάννης Ραζής Γενικός Διευθυντής Ελληνικής Εταιρείας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης. Τη συζήτηση θα συντονίσει η δημοσιογράφος Άρση Γιαννέλου.

H ιδρυτική διακήρυξη

Το νεοσύστατο δίκτυο «Συμβάλλω» σημειώνει στην ιδρυτική του διακήρυξη τα ακόλουθα:

Διανύοντας το πρώτο τέταρτο του 21ου αιώνα, η διασφάλιση του κοινού μας μέλλοντος περνάει μέσα από τη συγκερασμό της οικονομικής ανάπτυξης με την προστασία των κοινωνικών και περιβαλλοντικών ισορροπιών.

Μια ανάπτυξη που ικανοποιεί τις ανάγκες του παρόντος χωρίς να διακυβεύει την ικανότητα των μελλοντικών γενεών να ικανοποιήσουν τις δικές τους ανάγκες.

Μια ανάπτυξη που θα ΣΥΜΒΑΛΛΕΙ…

-στην αντιμετώπιση ms κλιματικής κρίσης

-στην ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής

-στην επίτευξη της αειφορίας

-στην υποστήριξη ms επιχειρηματικότητας

Το Δίκτυο «Συμβάλλω» δημιουργήθηκε με στόχο την υπέρβαση της σημερινής κατάστασης πραγμάτων με την καθιέρωση της Κυκλικής Οικονομίας, την Εξοικονόμηση Πόρων και την Βιωσιμότητα ως άξονες για να προστατευτεί το Περιβάλλον και να ευημερήσει η Κοινωνία και η Πατρίδα μας.

Τα μέσα για την επίτευξη του σκοπού μας είναι:

_η εκπαίδευση των μελών και της κοινής γνώμης

-η ενημέρωση και η παρέμβαση στο δημόσιο διάλογο

-η ανταλλαγή πληροφοριών μέσω της δικτύωσης και συνεργασίας

-η διεθνής συνεργασία

-η προώθηση της έρευνας και καινοτομίας

-η επιδίωξη της χρηματοδότησης πιλοτικών έργων και προγραμμάτων με περιβαλλοντικό όφελος

-η συνεργασία με δημόσιους και κοινωνικούς εταίρους για την μεταμόρφωση της τοπικής και περιφερειακής οικονομίας

Οι επιχειρήσεις που συμμετέχουν στο δίκτυο, συνειδητά και στοχευμένα διέπονται από τις αρχές κυκλικής οικονομίας.

Χρησιμοποιούν επιστημονικά δεδομένα και τεχνολογία με στόχο την ευημερία της χώρας, προωθούν στρατηγικά μια νέα κουλτούρα διακυβέρνησης για την προστασία του περιβάλλοντος.

Αναζητούν αυξημένες γνώσεις, δεξιότητες, πόρους και προωθούν τη συνεργασία για το σχεδιασμό και την εφαρμογή καινοτόμων λύσεων για την αποκατάσταση και την αναδημιουργία περιβαλλοντικών οικονομικών οφελών.

Ευνοούν τη διαβούλευση και την παρέμβαση προς τις κυβερνήσεις και τους  διάφορους κοινοτικούς και κοινωνικούς φορείς.

ΚΛΗΡΩΣΗ ΜΕ ΔΩΡΟ

Εγγραφείτε στο Newsletter και εξασφαλείστε την συμμετοχή σας