ecopress
Στο πρώτο Offshore Renewable Energy Greece που διοργανώθηκε στην Ελλάδα συγκεντρώθηκαν 130 στελέχη εταιρειών και φορέων που ασχολούνται με τις υπεράκτιες ανανεώσιμες πηγές ενέργειας... Συνάντηση 130 στελεχών από 12 ευρωπαϊκές χώρες για υπεράκτιες ΑΠΕ

Στο πρώτο Offshore Renewable Energy Greece που διοργανώθηκε στην Ελλάδα συγκεντρώθηκαν 130 στελέχη εταιρειών και φορέων που ασχολούνται με τις υπεράκτιες ανανεώσιμες πηγές ενέργειας από δώδεκα ευρωπαϊκές χώρες, με στόχο να συμβάλουν στην ανάδυση και την ανάπτυξη ενός τοπικού βιομηχανικού κλάδου.

Από τις 18 έως τις 19 Οκτωβρίου, η Αθήνα φιλοξένησε την πρώτη εκδήλωση που διοργανώθηκε από τις εταιρείες Bluesign, INTEC και AKROCEAN, αφιερωμένη στον κλάδο της υπεράκτιας αιολικής ενέργειας στην Ελλάδα – επιτρέποντας στους ευρωπαϊκούς ενδιαφερόμενους φορείς να συμβάλουν στην ανάδυση και την ανάπτυξη ενός τοπικού βιομηχανικού κλάδου.

-«Με τον χάρτη που μόλις έθεσε η Ελλάδα στο Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης Υπεράκτιων Αιολικών Πάρκων,η υπεράκτια αιολική ενέργεια αποτελείσημαντική ευκαιρία για την ελληνική βιομηχανία και την εθνική ενεργειακή στρατηγική. Ο κλάδος έχει πλέον ουσιαστικές προοπτικές στην Ελλάδα και αποτελεί καταλύτη για την οικονομική ανάπτυξη.» δήλωσε ο Sabrina Pedrosa Peseux, CEO της Bluesign.

Τα 130 στελέχη εταιρειών και φορέων που συμμετείχαν στο πρώτο Offshore Renewable Energy Greece στον Ναυτικό Όμιλο Πειραιά ασχολούνται με τις υπεράκτιες ανανεώσιμες πηγές ενέργειας από δώδεκα ευρωπαϊκές χώρες και από όλα τα επίπεδα της εφοδιαστικής αλυσίδας,  με ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων (βιομηχανικές επιχειρήσεις, μεγάλοι ενεργειακοί και ναυτιλιακοί όμιλοι, πανεπιστήμια, ΜΚΟ και δημόσιοι φορείς).

Εταιρείες και φορείς από όλη την Ευρώπη μοιράστηκαν το όραμά τους, την ανταλλαγή  εμπειρίας από έργα που ήδη αναπτύσσονται ειδικότερα στη Γαλλία (η SBM offshore για το έργο Provence GrandL arge, το λιμάνι Nantes Saint-Nazaire και η DEME για το αιολικό πάρκο Saint-Nazaire), καθώς και συγκεκριμένες λύσεις που θα συμβάλουν στην επιτάχυνση της ανάπτυξης της υπεράκτιας αιολικής ενέργειας στην Ελλάδα. Οι ομιλίες κάλυψαν ένα ευρύ φάσμα καλών πρακτικών, από τις μελέτες εφαρμογής και συλλογής δεδομένων έως τους διαγωνισμούς έργων.

Παρευρέθηκαν ομιλητές, όπως ο η Θάλεια Βαλκούμα της Faria Renewables, η Έφη Καρρά της ΕΛΕΤΑΕΝ, ο Ben Oudman της DNV, ο Βασίλης Γιώτας της OWC.

-«Η απόκτηση θαλάσσιων ανεμολογικώνδεδομένων είναι το πρώτο βήμα για τον χαρακτηρισμό των υπεράκτιων αιολικών περιοχών. Ως εκ τούτου, η Akrocean θέλησε να συμμετάσχει στη διοργάνωση αυτής της πρώτης εκδήλωσης. Με στόχο να συμβάλουμε στην ελληνική αλυσίδα αξίας, είμαστε στην ευχάριστη θέση να συνεργαζόμαστε στενά με την INTEC» δήλωσε ο Matthieu Blandin, CSO of Akrocean

Κατά τη διάρκεια αυτών των δύο ημερών, οι συμμετέχοντες επωφελήθηκαν από πολυάριθμες ευκαιρίες δικτύωσης για να μοιραστούν εμπειρίες και να δημιουργήσουν νέες συνέργειες που θα ωφελήσουν την τοπική βιομηχανία.

Για την ενίσχυση του τοπικού περιεχομένου, πριν από το συνέδριο, διοργανώθηκε επίσκεψη τα Ναυπηγεία Ελευσίνας του ομίλου ONEX, οπού παρουσιάστηκε το σχέδιο ανάπτυξης των υποδομών του ομίλου για την υποστήριξη την ανάπτυξη της υπεράκτιας αιολικής ενέργειας.

-«Είμαστε υπερήφανοι που συνδιοργανώσαμε και φιλοξενήσαμε το 1ο συνέδριοOffshore Renewable Energy Greece. Σε αυτό το πρώιμο στάδιο ανάπτυξής, είναι σημαντικό να επωφελούμαστε από την διεθνή εμπειρία. Εμείς – και όλοι οι τοπικοί ενδιαφερόμενοι – έχουμε δεσμευτεί να συνεισφέρουμε στη δημιουργία ενός ενεργειακού οικοσυστήματος στην καρδιά της Μεσογείου» δήλωσε η Ιφιγένεια Τζαβέλα, CEO της INTEC.

Πριν από το συνέδριο, διοργανώθηκε επίσκεψη τα Ναυπηγεία Ελευσίνας του ομίλου ONEX, οπού παρουσιάστηκε το σχέδιο ανάπτυξης των υποδομών του ομίλου για την υποστήριξη την ανάπτυξη της υπεράκτιας αιολικής ενέργειας.

Οι διοργανωτές:

Η Γαλλική BluesignBluesign.eu είναι πρακτορείο επικοινωνίας που έχει δεσμευτεί για την ενεργειακή μετάβαση, ο οποίος εφαρμόζει την τεχνογνωσία του στην επικοινωνιακή στρατηγική και τη δικτύωση επιχειρήσεων για την ανάπτυξη του τομέα των υπεράκτιων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, στη Γαλλία και διεθνώς – ιδίως μέσω της διοργάνωσης τουSeanergy, του διεθνούς φόρουμ της Γαλλίας για τις υπεράκτιες ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Η Ελληνική εταιρεία INTECIntec.gr είναι κορυφαίος προμηθευτής προϊόντων, υπηρεσιών, και ψηφιακών λύσεων στην ελληνική βιομηχανική αγορά εδώ και πάνω από 40 χρόνια. Πρόσφατα, έχει επικεντρωθεί και στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, μέσω συνεργασιών με κορυφαίες εταιρείες του τομέα, όπως είναι η Γαλλική AKROCEANκαι η Νορβηγική VINDAI,με στόχο την επιτάχυνση της ενεργειακής μετάβασης στην Ελλάδα.

Η Akroceanakrocean.com είναι ένας γαλλικός παίκτης με παγκόσμια εμπειρία στον τομέα των θαλάσσιων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας εξειδικευμένος στην παροχή περιβαλλοντικών δεδομένων που συλλέγονται στη θάλασσα ως υπηρεσία μέσω της χρήσης floatingLiDAR, και εστιάζει στα αρχικά στάδια της ανάπτυξης των υπεράκτιων αιολικών πάρκων.

ΚΛΗΡΩΣΗ ΜΕ ΔΩΡΟ

Εγγραφείτε στο Newsletter και εξασφαλείστε την συμμετοχή σας