Τα πρατήρια καυσίμων εντάσσονται για πρώτη φορά στο ΕΣΠΑ
ΕιδήσειςΕνέργειαΕπιχειρήσειςΟικονομία 22 Απριλίου 2019 Αργύρης
Την ένταξη των πρατηρίων καυσίμων στα χρηματοδοτικά προγράμματα του ΕΣΠΑ για πρώτη φορά, ανακοίνωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων – Εμπόρων Καυσίμων Π,Ο,Π,Ε.Κ. κάνοντας λόγο για δικαίωση των προσπαθειών που προηγήθηκαν.

Όπως επισημαίνει η Ομοσπονδία, σύμφωνα με έγγραφες διευκρινίσεις του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης που αναρτήθηκαν σήμερα στην «Διαύγεια», οι επαγγελματίες πρατηριούχοι αποκτούν το δικαίωμα υποβολής επενδυτικών σχεδίων για τον εκσυγχρονισμό των επιχειρήσεών τους και την υλοποίηση επενδύσεων, μέσω του προγράμματος «Εργαλειοθήκη Επιχειρηματικότητας: Εμπόριο, Εστίαση, Εκπαίδευση» του Ε.Π. «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία (ΕΠΑνΕΚ)» του ΕΣΠΑ 2014 – 2020, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο ειδήσεων.
«Η θετική αυτή εξέλιξη για όλον τον κλάδο επιτεύχθηκε με επίμονες και συντονισμένες προσπάθειες που κατεβλήθησαν από την Π.Ο.Π.Ε.Κ. με επικεφαλής τον πρόεδρο κ. Γιώργο Ασμάτογλου και τον πρόεδρο της ΕΝΒΕΘ κ. Θέμη Κιουρτζή. Η Π.Ο.Π.Ε.Κ. ευχαριστεί την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, τον υφυπουργό Ευστ. Γιαννακίδη για την κατανόηση και αποδοχή του αιτήματος, καθώς και τους βουλευτές κυρία Χαρά Καφαντάρη και κ. Ιωάννη Αμανατίδη, για την υποστήριξη τους», τονίζει η Π.Ο.Π.Ε.Κ.
Σχετικά Άρθρα
- Βουλή: απάντηση ΥΠΕΝ για λαθρεμπόριο και νοθεία καυσίμων
- ΟΦΑΕ: η κρίση καυσίμων απειλεί άμεσα τις μεταφορές
- Δόθηκε παράταση για αιτήσεις χρηματοδότησης από το ΕΣΠΑ
- Δίκαιη μετάβαση: 123 αιτήσεις για επενδύσεις 402 εκατ. ευρώ στη Μεγαλόπολη
- «Ερευνώ- Καινοτομώ»: αιτήσεις για χρηματοδότηση ερευνητικών έργων
- Motor Oil: πρώτη παράδοση ναυτιλιακών καυσίμων με βιοκαύσιμα










