ecopress
Το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, η ακαδημαϊκή κοινότητα και ο τεχνικός κόσμος αποχαιρετούν τον  Παύλο Μαρίνο, Ομότιμο Καθηγητή της Σχολής Πολιτικών Μηχανικών, που έφυγε από... Τελευταίο αντίο στον Παύλο Μαρίνο, Ομότιμο Καθηγητή ΕΜΠ

Το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, η ακαδημαϊκή κοινότητα και ο τεχνικός κόσμος αποχαιρετούν τον  Παύλο Μαρίνο, Ομότιμο Καθηγητή της Σχολής Πολιτικών Μηχανικών, που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 77 ετών, αφήνοντας πολυσήμαντο επιστημονικό έργο, και το αποτύπωμα του ευπατρίδη μηχανικού και του αγαπητού και διακεκριμένου πανεπιστημιακού  δασκάλου.

Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί την Τετάρτη, 13 Οκτωβρίου 2021, ώρα 11:00, από τον Ιερό Ναό Αγίων Θεοδώρων του Α’Νεκροταφείου Αθηνών.

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΣΥΓΚΛΗΤΟΥ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΜΕΤΣΟΒΙΟΥ ΠΟΛΥΤEΧΝΕΙΟΥ

Η Σύγκλητος του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου εκφράζει τη βαθιά της θλίψη για τον θάνατο του Ομότιμου Καθηγητή της Σχολής Πολιτικών Μηχανικών ΠΑΥΛΟΥ ΜΑΡΙΝΟΥ, o οποίος με τη σημαντική προσφορά του στην Εκπαίδευση και την Επιστήμη, συνέβαλε σημαντικά στην ανάπτυξη των εκπαιδευτικών και ερευνητικών δραστηριοτήτων της Σχολής του και του ΕΜΠ.

ΨΗΦΙΖΕΙ

Να εκπροσωπηθεί η Σύγκλητος στην κηδεία του

Να κατατεθεί στεφάνι στη σορό του

Να αναρτηθεί μεσίστια η σημαία επί τριήμερο.

Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί την Τετάρτη, 13 Οκτωβρίου 2021, ώρα 11:00, από τον Ιερό Ναό Αγίων Θεοδώρων του Α’Νεκροταφείου Αθηνών.

Ο ΠΡΥΤΑΝΗΣ: Α.Γ.ΜΠΟΥΝΤΟΥΒΗΣ

ΟΙ ΑΝΤΙΠΡΥΤΑΝΕΙΣ: Ε. ΣΑΠΟΥΝΤΖΑΚΗΣ, Ι.ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ, Δ. ΓΚΙΝΤΙΔΗΣ

ΟΙ ΚΟΣΜΗΤΟΡΕΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΩΝ: Ν. ΛΑΓΑΡΟΣ, Ν. ΜΑΡΜΑΡΑΣ, Ν. ΚΟΖΥΡΗΣ, Π. ΤΟΥΡΝΙΚΙΩΤΗΣ, Γ. ΚΑΚΑΛΗ, Χ. ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ, Δ. ΚΑΛΙΑΜΠΑΚΟΣ, Γ.ΖΑΡΑΦΩΝΙΤΗΣ, Σ. ΚΟΥΡΚΟΥΛΗΣ.

Η ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΕΕΠ: Σ. ΜΙΚΡΟΥ

O ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΕΔΙΠ: Δ. ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ

Η ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΕΤΕΠ: Ε. ΤΣΟΥΚΑΤΟΥ

ΠΕΤΟΜ ΤΕΕ:«Ανδρός Μηχανικού ΠΑΣΑ ΓΗ εργοτάξιο»

Ο Κώστας Δούκας πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Ομότιμων Μελών ΤΕΕ (ΠΕΤΟΜ ΤΕΕ), σε σημείωμα του για τον Παύλο Μαρίνο αναφέρει:

-“Είναι στιγμές που ο χρόνος σταματά πραγματικά και μια μαχαιριά σου σκίζει βαθιά τα σωθικά. Λίγες αράδες ενός Ημέιλ από αγαπητό συμμαθητή του Βαρβακείου με τίτλο Αγγελία Θανάτου το κατάφεραν : η καμπάνα χτύπησε για τον καθηγητή ΕΜΠ Παύλο Μαρίνο . Η μνήμη εναργώς επαναφέρει αξέχαστες ηλικίες 13 – 18 σ’ ένα Βαρβάκειο υπέρλαμπρο των υποδειγματικών διδασκαλιών και του Επόπτη, του Κωνσταντίνου Γεωργούλη.

Οι φιλοσοφικές θεωρήσεις περί θανάτου μπαίνουν στην μπάντα και η μόνη που παραμένει ενεργή είναι η σύνδεση της καρδιάς και της κεφαλής μήπως σταθείς άξιος και συμβάλεις, έστω απειροελάχιστα, στην αποκόλληση για το ταξίδι προς το Πεδίο της εντελώς Άλλης Νομοτέλειας.

Για τη ζωή του Ευγενούς Ανδρός δεν χρειάζεται να πεις τίποτα. Τα λέει όλα το σπάνιο βιογραφικό του, που δείχνει πώς υλοποίησε, στα μήκη και τα πλάτη, τη γνωστή ρήση Επιμελητή μας «Ανδρός Μηχανικού ΠΑΣΑ ΓΗ εργοτάξιο».

Προσθέτουμε με συγκίνηση τη συμμετοχή στην ομάδα μας στα νεανικά επιστημονικά μας βήματα στη μελέτη Αναβίωσης του Αρκαδιού υπό τον αείμνηστο Τάκη Ζενέτο. Πρόσφατα δε την ενεργό συμμετοχή του στις τακτικές συνεδρίες μας της Πέμπτης μέσω ΖΟΟΜ. Δεν προλάβαμε αλλοίμονο να αντλήσουμε από τις αστείρευτες γνώσεις του στη Θεματική Παιδείας.

Για την πανάξια σύζυγο και τις οικογένειες των δυο γιών του, που τους καταθέτουμε τα θερμότερα συλλυπητήρια, απρόσμενο το μέγα πλήγμα”.

Ο πρόεδρος της ΠΕΤΟΜ ΤΕΕ συνεχίζει το σημείωμα του ανφέροντας:

 

 Μόλις στις 5/10/21 λάβαμε την τελευταία «ανταπόκρισή» του από την Αβησσυνία (Αιθιοπία) του 2012 με την περιγραφή της Λούσυ των 3,2 εκατομμυρίων ετών, ίσως προγόνου του homo sapiens,  απ’ αφορμή της μελέτης θέσεων φραγμάτων στην περιοχή εδώ.

Η φωτογραφία της αναγεννώμενης Εύβοιας από τις πυρκαγιές του Αυγούστου  εδώ, που μας έστειλε στην προτελευταία του ομαδική επιστολή, ας είναι ο αψευδέστερος μάρτυρας και της δικής του τύχης.

Θα τον αποχαιρετήσουμε ομαδικά την Τετάρτη στο Πρώτο Νεκροταφείο Αθηνών στις 11.00, αλλά από τη νοσταλγική και «αισθαντική» μνήμη μας δεν θα σβήσει ποτέ”.

Η ΠΕΤΟΜ σημειώνει ότι αντί στεφάνου στη μνήμη του Παύλου Μαρίνου κατατίθενται υπέρ της Φοιτητικής Μέριμνας του Πολυτεχνείου στον λογαριασμό ΕΜΠ – ΕΤΕ ΙΒΑΝ GR 480110800000008054509859

Βιογραφικό

ΠΑΥΛΟΣ Γ. ΜΑΡΙΝΟΣ

Ομότιμος Καθηγητής Τεχνικής Γεωλογίας Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου

ΟΙΚΟΓΕΝΙΑΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1944.

Παντρεμένος με την Αικατερίνη.

Έχει δύο παιδιά, τον Γεώργιο (42 ετών), Αρχαιολόγο και τον Βασίλη, (39 ετών), Γεωλόγο, Επίκουρο καθηγητή στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

ΣΠΟΥΔΕΣ

Εγκύκλιες σπουδές στην Βαρβάκειο Πρότυπο Σχολή, 1956-1961

Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Μηχανικών Μεταλλείων και Μεταλλουργών,

1961-1966 (Υπότροφος)

Universite de Grenoble, Ειδικός Επιστήμων Faculte des Sciences, Geologie. Μεταπτυχιακό πρόγραμμα DEA, Geologie Appliquee. (υπότροφος της Γαλλικής Κυβέρνησης, πρώτος στην αποφοίτηση).

Universite de Grenoble. Διδακτορική Διατριβή. (Mention: «Tres honorable avec les felicitations du jury» Η 2η these προετάθη από το Πανεπιστήμιο για το βραβείο Henri Milon της Societe Hydrotechnique de France του 1970).

ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ

■          Επιμελητής Πανεπιστήμιο Αθηνών, Τμήμα Γεωλογίας, 1974-1977 και ‘Ειδικός Επιστήμων» Ε.Μ. Πολυτεχνείο, Σχολή Μηχανικών Mεταλλείων, 1975-1977.

■          Έκτακτος Καθηγητής Τεχνικής Γεωλογίας, Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών, 1977-1980.

■          Τακτικός Καθηγητής (μετά το 1983 Καθηγητής 1ης βαθμίδας) στο ίδιο Πανεπιστήμιο,1980-1987.

■          Αναπληρωτής Καθηγητής Τεχνικής Γεωλογίας, Ε.Μ. Πολυτεχνείο, Σχολή Πολιτικών Μηχανικών, 1987-1992.

■          Καθηγητής 1ης βαθμίδας στο ίδιο Πολυτεχνείο. 1992-2011.

■          Ομότιμος Καθηγητής από το 2011.

ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ

  1. ΒΡΑΒΕΙΑ ΜΕΤΑΛΛΙΑ

■          «Chevallier dans I’ordre des Palmes Academiques» της Γαλλικής Δημοκρατίας, 2013.

■          Επίτιμος Διδάκτωρ Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης , 2013

■          Hans Cloos medal. Το μετάλλιο αποτελεί την ανωτάτη διεθνή διάκριση στο χώρο της Τεχνικής Γεωλογίας, 2000

■          Glossop medal της Γεωλογικής Εταιρίας του Λονδίνου. Το μετάλλιο απονέμεται κάθε χρόνο «σε επιστήμονα που διακρίνεται για τις επιδόσεις του στον χώρο τις Τεχνικής Γεωλογίας, 2002.

■          Richard Jahns award of the Geological Society of America and the American Association of Engineering Geology, 2010

■          Andre Dumont medal. της Γεωλογικής Εταιρίας του Βελγίου για την διεθνή προσφορά.

■          Επίτιμο μέλος της International Association of Hydrogeologists, 2003.

■          Απόδοση τιμητικής πλακέτας από την Ελληνική Επιτροπή Υδρογεωλογίας, 2013

■          Golden Hammer award από την Chamber of Geological Engineering Τουρκίας, 1997.

■          Επίτιμο Μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Γεωλόγων, 2008

■          Τιμητική διάκριση και μετάλλιο από την Ελληνική Επιτροπή Τεχνικής Γεωλογίας

της Ελληνικής Γεωλογικής Εταιρίας, 2006

■          Μεταξύ των 17 επιστημόνων που η Διεθνής ‘Ενωση Βραχομηχανικής (ISRM) επέλεξε το 2003 για παρουσίαση, με βάση το έργο τους και την συμβολή τους «..in shaping the organization and who are role models for the young members” (rf ISRM News Journal, 2003).

  1. ΔΙΑΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΔΙΑΛΕΞΕΙΣ (NAMED LECTURES)

Richard Jahns Distiguished Lecturer. Επιλογή ως «Richard Jahns Distinguished Lecturer» του 2010. Ο θεσμός περιλαμβάνει σειρά διαλέξεων -μαθημάτων σε Πανεπιστήμια των ΗΠΑ. Για πρώτη φορά, από το 1988, που δημιουργήθηκε ο θεσμός, επελέγη μη Αμερικανός επιστήμων. Μεταξύ των Πανεπιστημίων: MIT, University of California Berkeley, Georgia Tech, Northwestern, Purdue, University of Texas Austin, Virginia Tech, University of California Los Angeles (UCLA), Colorado School of Mines._Σuνολικά 68 Πανεπιστήμια (36 Geology, 22 Civil Engineering and 10 Geological Engineering Departments).

■          Cross Canada 2005 ΙθοΙϋΓθΓ.Αποτελεί υψηλού κύρους διάκριση της Canadian Geotechnical Society.

■ 6th Glossop Lecture and Medal. 2002. Πρόκειται για την «ναυαρχίδα» των ομιλιών υψηλού κύρους στην Τεχνική Γεωλογία ανά τον κόσμο, από την Γεωλογική Εταιρία του Λονδίνου.

■ 19th Manuel Rocha Lecture, 2002 Η ομιλία έχει διεθνές κύρος στο χώρο της Βραχομηχανικής.

■          2010. Australia. Προσκεκλημένος ομιλητής από την Australian Geomechanics

Society, για διαλέξεις στις μεγάλες πόλεις της χώρας         (Perth, Adelaide,

Melbourne, Sidney, Newcastle, Brisbane)

■          2013. ΝΑ Ασία. Association of Geotechnical Societies in South East Asia, για σειρά διαλέξεων-μαθημάτων, 1 ως 2 ημερών σε Πανεπιστήμια (μεταπτυχιακά) και Ενώσεις Γεωεπιστημών (Kuala Lumpur, Yangon, Singapore, Bangkok Hanoi, Ho Chi Minh, Danang, Vinh long -Mekong Delta).

■          Πρώτος από την σειρά των «Video Lectures» της Διεθνούς Ενώσεως Τεχνικής Γεωλογίας (IAEG), 2015, που διαδίδονται παγκοσμίως από το διαδίκτυο. (Επελέγη ως «εκ των πλέον γνωστών παγκοσμίως εκπροσώπων της Τεχνικής- Γεωλογίας»).

ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟ ΕΡΓΟ

Ποσοτικός χαρακτηρισμός βραχόμαζας για την εξαγωγή των μηχανικών ιδιοτήτων τους. Σχετικώς εξελίχθηκε δείκτης (GSI) που συμβάλλει και στην επίλυση του κριτηρίου θραύσης Hoek & Brown. Επιλύονται καταστάσεις που δεν είναι δυνατόν, λόγω κλίμακας να αντιμετωπισθούν εργαστηριακά. Ο δείκτης έχει σήμερα διεθνή αναγνώριση και ευρύτατη εφαρμογή στον σχεδιασμό τεχνικών έργων επί ή εντός βραχωδών σχηματισμων και ιδιαιτέρως σε ασθενείς και ετερογενείς γεωτεχνικώς καταστάσεις.

Ανάλυση συμπεριφοράς γεωλογικών σχηματισμών με ανισοτροπία.

Συμπεριφορά πετρωμάτων και γεωλογικών δομών για μεγάλο εύρος πετρογραφικών τύπων, δομών και γεωλογικών καταστάσεων. Ειδική έμφαση στην συμπεριφορά σε μεγάλα τεχνικά έργα, όπως φράγματα, σήραγγες και υπόγεια έργα.

Υδρογεωλογία καρστικών πετρωμάτων .

Κατολισθήσεις και ευστάθεια βραχωδών πρανών. Θέματα Περιβαλλοντικής Γεωλογίας.

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Τα δημοσιευμένο έργο, μέχρι τον Δεκέμβριο του 2015, περιλαμβάνει 311 επιστημονικές εργασίες (μόνος συγγραφέας ή με συνεργάτες):

  • 2 Theses του Διδακτορικού (Πανεπιστήμιο της Grenoble)
  • 62 σε περιοδικά, διεθνή (περιλαμβάνονται τα πλέον έγκυρα του χώρου) και έγκυρα Ελληνικά
  • 240 σε Πρακτικά συνεδρίων (περιλαμβάνονται και εργασίες σε άλλα περιοδικά)
  • 7 Κεφάλαια σε βιβλία,
  • Εκδότης 6 βιβλίων με τα Πρακτικά 6 συνεδρίων (με συνεργάτες, τα 3 Διεθνή)

ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΣΕ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ

Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών (1987-2011). Μαθήματα: Γεωλογία Μηχανικού, Τεχνική Γεωλογία, Ειδικά Γεωτεχνικά Εργα. Αναφορά εδώ στην διεξαγωγή μεγάλων ασκήσεων υπαίθρου, στο φυσικό εργαστήριο και σε πραγματικές κλίμακες. Ειδικότερα οι ασκήσεις διεξάγονται σε περιστατικά αστοχίας μεγάλων Τεχνικών Έργων. Η εκπαιδευτική αυτή διαδικασία έχει αναγνωρισθεί διεθνώς ως υποδειγματική.

Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (1999- ). Διδασκαλία στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα «Μελέτη και κατασκευή Σηράγγων και Υπογείων Έργων» .

Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (1999-2012) Διδασκαλία στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα «Επιστήμη και Τεχνολογία Υδατικών Πόρων»

Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης. Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών (1977-1987).

Ecole Nationale Superieur des Mines de Paris (2003-2004). Επισκέπτης Καθηγητής.

Universite de Grenobe. UER de Geologie (1987). Professeur Associe, 1987.

Poilitecnico di Torino. Διδασκαλία, στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Tunnelling and Tunnel Boring Machines. Από το 2008 . Επίσης στο Master “Environmental Engineering Mechanized Tunnelling”, 1995-1996.

Ecole Polytechnique Federale de Lausanne (2008-2011) Master on Tunnelling.

Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Τμήμα Γεωλογίας. (1995-2009) Διδασκαλία στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα «Εφαρμοσμένη και Περιβαλλοντική Γεωλογία», 1995-2009.

Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (1974-1977). Το 1974, υπηρετών ως επιμελητής, εισήγαγα για πρώτη φορά το μάθημα της Τεχνικής Γεωλογίας.

Πανεπιστήμιο Πατρών (1996-2003). Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα «Γεωεπιστήμες και Περιβάλλον».

Griffith University (2008). Australia. Μαθήματα Τεχνικής Γεωλογίας (Geotechnical Engineering Practice via Engineering Geology)

Formation Postgrade Internationale: Geologie de I’Ingenieur et de I’Environnement

(1999-2002) Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα με συνεργασία Γαλλόφωνων Πανεπιστημίων: Ecole des Mines de Paris. Ecole Polytechnique Federale de Lausanne (EPFL), Universite de Liege, Ecole Polytechnique de Montreal.

Ecole Polytechnique Federale de Lausanne (1994-1998). Cycle post grade «Geologie Appliquee a l’lngenierie et a l’Environnement», Cours sur la Geologie des Barrages.

University of Durham, UK (1989-1994). Master of Engineering Geology, member of the Course management Committee (CMC).

Συνεργασία με το Queens University, Canada και το Royal Military College of Canada στην διεξαγωγή κοινών πειραματικών και ασκήσεων υπαίθρου σε πραγματική κλίμακα. 2012-2015. Ομοίως, στο ίδιο αντικείμενο, και με το Imperial College, Master of Engineering Geology and Master of Soil Mechanics, 1999, το Universite Catholique de Louvain, Belgique και το University of Waterloo, Canada, Department of Earth Sciences, 1994.

ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΕΣ ΔΙΑΤΡΙΒΕΣ

Επιβλέπων ή εισηγητής σε 17 Διδακτορικές εργασίες:

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΣΕ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ:

Αντιπρύτανης στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, 1984

Διευθυντής Γεωτεχνικού Τομέα Σχολής Πολιτικών Μηχανικών του ΕΜΠ. Κατ’ επανάληψη από το 1988.

Διευθυντής του Μεταπτυχιακού Προγράμματος «Σήραγγες και Υπόγεια Έργα» των Σχολών Μεταλλειολόγων και Πολιτικών Μηχανικών του ΕΜΠ. 2002-2004 και 2006­2008.

ΕΚΔΟΤΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΩΝ

  1. Editor in chief

Geological and Geotechnical Engineering (GEGE) Springer. Co- Editor in Chief, από το 2010

  1. Member of Editorial Board or Associate Editor

(Περιλαμβάνονται τα περισσότερα έγκυρα διεθνή περιοδικά Τεχνικής Γεωλογίας)

Engineering Geology. Elsevier. Μέλος του Editorial board, από το 1998 μέχρι το 2001 και στη συνέχεια από το 2007.

Bulletin of Engineering Geology and the Environment. Springer. Member of the Editorial Board, από το 1998.

Environmental & Engineering Geosciences. Geological Society of America and AEG. Associate Editor, από το 2009.

Rock Mechanics and Rock Engineering. Springer. Member of the Editorial Board, από το 2007.

Environmental Geology. Member of the Editorial Board, από το 1995.

Hydrogeology Journal. Springer. Member of the Editorial Board, 1997-2000.

International Journal of Geoengineering Case Histories. Official journal of the Society of Soil mechanics and Geotechnical Engineering. Member of the Editorial board, 2009.

Soils &Rocks International Journal. Brazilian and Portuguese Geotechnical and Engineering Geology Societies. Associate editor, since 2007

Episodes. International Union of Geological Sciences. Associated Editor 1998-2007 ΜΕΛΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΙΩΝ Η ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ

International Association of Engineering and the Environment (IAEG), Πρόεδρος 1994-1998.

International Association of Hydrogeologists (IAH), Επίτιμο μέλος, Μέλος της Επιτροπής Karst

Ελληνική Γεωλογική Εταιρία (ΕΓΕ, Πρόεδρος, 2004-2008).

Geological Society of America.

Geological Society of London (Fellow)

Association of Engineering and Environmental Geologists (USA).

International Tunnelling Association (^^Ελληνική Επιτροπή Σηράγγων και Υπογείων ‘Εργων. Πρόεδρος 1998-2001.

International Society for Rock Mechanics (ISRM).

International Society of Soil Mechanics and Geotechnical Engineering ISSMGE). ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗ ΔΡΑΣΤΡΙΟΤΗΤΑ

Σύμβουλος ή εμπειρογνώμων σε μεγάλα Τεχνικά Έργα, στην Ελλάδα και διεθνώς. Σχετικώς προσκαλείται σε ειδικές περιπτώσεις, μελετών, κατασκευής ή λειτουργίας μεγάλων Τεχνικών ‘Εργων από την World Bank.

Στην Ελλάδα αναφέρονται, μεταξύ πολλών, το Μετρό των Αθηνών και οι επεκτάσεις του, το Μετρό Θεσσαλονίκης, Η Εγνατία Οδός, Έργα Σιδηροδρόμου υψηλών

ταχυτήτων, η σήραγγα εκτροπής Αχελώου, το φράγμα Ευήνου, ή κατολίσθηση Μαλακάσας και Τσακώνας στην Πελοπόννησο και κατολισθήσεις σε έργα οδοποιίας, Θέματα αυτοκινητοδρόμων Κορίνθου Πατρών σειρά φραγμάτων της ΔΕΗ και του ΥΠΕΧΩΔΕ.

Στον διεθνή χώρο πρόσφατες περιπτώσεις αναφέρονται μεταξύ άλλων στο φράγμα Rogun στο Tajikistan, το υψηλότερο στον κόσμο -335m, στη σήραγγα στο Στενό του Γιβραλτάρ

ΚΛΗΡΩΣΗ ΜΕ ΔΩΡΟ

Εγγραφείτε στο Newsletter και εξασφαλείστε την συμμετοχή σας