ecopress
Της Ντίνας Καράτζιου/ Περί τα 4 εκατομμύρια ιδιοκτήτες αναμένεται να κάνουν χρήση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας των αδήλωτων τετραγωνικών η οποία από την Πέμπτη  στις... Τέσσερα εκατομμυρία επισκέπτες στην πλατφόρμα για τα αδήλωτα τετραγωνικά

Της Ντίνας Καράτζιου/

Περί τα 4 εκατομμύρια ιδιοκτήτες αναμένεται να κάνουν χρήση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας των αδήλωτων τετραγωνικών η οποία από την Πέμπτη  στις 14:00 θα είναι σε λειτουργία, προκειμένου οι ενδιαφερόμενοι πολίτες να προβούν στις αντίστοιχες διορθώσεις όσον αφορά τα τετραγωνικά των ακινήτων τους.  

Η  επίσημη παρουσίαση της πλατφόρμας πραγματοποιήθηκε από τους Υπουργούς Εσωτερικών κ. Τ. Θεοδωρικάκο και Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Κυριάκος Πιερρακάκης, παρουσία του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων κ. Πιτσιλή και του Γενικού Γραμματέα Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης κ. Δημοσθένη Αναγνωστόπουλου και του Προέδρου της ΚΕΔΕ κ. Παπαστεργίου, οι οποίοι υπογράμμισαν, ότι μέσω της πλατφόρμας, εγκαθιδρύεται μά νέα σχέση εμπιστοσύνης του Πολίτη με το κράτος».

Προθεσμία

Οι διορθωτικές δηλώσεις των τετραγωνικών αναμένεται να φέρουν έσοδα στα ταμεία των δήμων, ενώ οι πολίτες θα απαλλαγούν από το άγος προστίμων και οικονομικών επιβαρύνσεων Όπως υπογραμμίστηκε από τα κυβερνητικά στελέχη κατά την παρουσίαση της πλατφόρμας, για να μην επιβληθούν αναδρομικές χρεώσεις,  όσον αφορά τις οφειλές δημοτικών τελών και ΤΑΠ από τις διαφορές των εμβαδών, οι πολίτες θα πρέπει να υποβάλουν τις σχετικές δηλώσεις στην πλατφόρμα μέχρι τις 31 Μαρτίου 2020.

Παράταση μόνον για αυθαίρετα 

Τονίστηκε ακόμη, ότι η προθεσμία για δήλωση αδήλωτων τετραγωνικών παρατείνεται έως την 30.6.2020 μόνον για όσους ιδιοκτήτες προβούν σε ρύθμιση αυθαιρέτων, κάνοντας χρήση της σχετικής χρονικής προθεσμίας  που έχει τεθεί μέσω της νομοθετικής ρύθμισης του Υπουργείου Ενέργειας και Περιβάλλοντος.

Επί των πραγματικών τετραγωνικών

Τόσοι οι αρμόδιοι υπουργοί, αλλά και οι γενικοί γραμματείς, όπως και οι εκπρόσωποι της ΚΕΔΕ, υπογράμμισαν τα οφέλλη για τους πολίτες και τη διοίκηση, τη χρηστικότητα της ηλεκτρονικής πλατφόρμας,  καθώς απαιτούνται απλά βήματα για τη χρήση της, χωρίς περίπλοκες γραφειοκρατικές διαδικασίες με επιπλέον προσκόμιση δικαιολογητικών εγγράφων, ενώ υπογράμμισαν ότι αποτελεί ένα νέο βήμα προς την αποκατάσταση της κρίσης εμπιστοσύνης πολίτη –κράτους.

Επί αυτών των ζητημάτων ο Υπουργός Εσωτερικών αναφέρθηκε μεταξύ άλλων σε τρεις παραμέτρους:

Πρώτον « Οι ιδιοκτήτες που θα κάνουν τις δηλώσεις, αφού ξεκινούν μια νέα αρχή ειλικρίνειας στη σχέση τους με το κράτος, χωρίς να επιβαρύνονται οικονομικά για όσα λανθασμένα είχαν δηλώσει στο παρελθόν».

Δεύτερον,  « Οι Δήμοι που θα εισπράττουν πλέον επί των πραγματικών και όχι επί των πλασματικών τετραγωνικών και

Τρίτον « Το σύνολο των δημοτών κάθε Δήμου, αφού η αύξηση των εσόδων είναι κέρδος για όλους».

Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Κυριάκος Πιερρακάκης υπογράμμισε ότι «με την υλοποίηση της συγκεκριμένης ρύθμισης γίνεται πράξη η εντολή του πρωθυπουργού να γίνεται απλούστερη η ζωή των πολιτών. Όπως εξήγησε ουσιαστικά διορθώνεται ο παραλογισμός ότι ήταν δηλωμένα άλλα τετραγωνικά των σπιτιών στην τοπική Αυτοδιοίκηση και άλλα στην κεντρική κυβέρνηση». Ο Διοικητής της ΑΑΔΕ κ. Γ. Πιτσιλής έκανε λόγο «για ένα πολύ σημαντικό έργο»  και  η ανταπόκρισή του,« έγινε με ένταση και μεγάλο αίσθημα ευθύνης, έναντι του συγκεκριμένου έργου. Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Δ. Παπαστεργίου,  υπογράμμισε, ότι υψηλή ποιότητα λειτουργικότητας της πλατφόρμας, χωρίς δικαιολογητικά και γραφειοκρατικά προσκόμματα, αναδεικνύει το ιδανικό μοντέλο της επόμενης ημέρας στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Ο ΓΓΠΣ κ. Δημοσθένης Αναγνωστόπουλος κάλεσε τους δημόσιους φορείς να ζητήσουν τι υπηρεσίες θέλουν για να εξυπηρετήσουν τους πολίτες τους με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, για να φροντίσει η ΓΓ που προϊσταται να προχωρήσει στην υλοποίησή τους.

Με τέσσερα βήματα χωρίς δικαιολογητικά 

Την εφαρμογή ανέπτυξε η ΚΕΔΕ σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης (ΓΓΠΣΔΔ) στο Κέντρο Διαλειτουργικότητας που διαχειρίζεται και με την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ).Η πλατφόρμα διασυνδέεται αυτοματοποιημένα μέσω του Κέντρου Διαλειτουργικότητας της ΓΓΠΣΔΔ και του πιστοποιημένου Κόμβου Υπηρεσιών της ΚΕΔΕ (GovHub) τόσο με το Μητρώο του Περιουσιολογίου Ε9 όσο και με το σύστημα του ΔΕΔΔΗΕ. Όπως ανέφεραν τα κυβερνητικά στελέχη  το λειτουργικό περιβάλλον της πλατφόρμας  θα είναι φιλικό προς τον χρήστη, προσαρμοσμένο επίσης στις ανάγκες των  ΑμΕΑ, ενώ θα μπορεί να τρέξει και μέσα από τις συσκευές της κινητής τηλεφωνίας. Με τέσσερις κινήσεις, «τέσσερα κλικ» όπως αναφέρθηκε χαρακτηριστικά,  «για τα οποία δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσεις κάποιος ούτε καν το πληκτρολόγιό του», θα μπορεί να ολοκληρώνει την  διαδικασία των αδήλωτων τετραγωνικών, χωρίς να απαιτείται  όπως υπογραμμίστηκε, οποιαδήποτε φυσική παρουσία ή η προσκόμιση άλλων δικαιολογητικών εγγράφων.

Τα τέσσερα βήματα,

  •  Η σύνδεση στο σύστημα με την υποβολή των κωδικών του taxisnet. Με την είσοδο στην πλατφόρμα, η εφαρμογή θα αποτυπώνει στον ιδιοκτήτη το Ε9 και τα τετραγωνικά μέτρα των ακινήτων που έχει στην κατοχή του.
  • Με το επόμενο κλικ θα εμφανίζονται οι αριθμοί παροχής της ΔΕΗ για κάθε ακίνητο, οι οποίοι επίσης υπάρχουν στο Ε9.
  •  Στο τρίτο βήμα, ο ιδιοκτήτης επιλέγει ένα από τα ακίνητα που υπάρχουν στο Ε9. Αυτομάτως η πλατφόρμα θα βγάζει έναν αριθμό που θα δείχνει τη διαφορά ανάμεσα στα δηλωμένα τετραγωνικά και εκείνα βάσει των οποίων γίνεται χρέωση. Το μόνο που έχει να κάνει ο ιδιοκτήτης είναι είτε να αποδεχθεί αυτήν τη διαφορά είτε να την αλλάξει προς τα πάνω.
  •  Αποδεχόμενος αυτήν τη διαφορά έχει ήδη υποβάλει την αίτηση περί ανακριβούς δήλωσης τετραγωνικών μέτρων για το συγκεκριμένο ακίνητο. Στη συνέχεια, εφόσον διαθέτει και άλλα ακίνητα, τα επιλέγει ένα ένα και ακολουθεί την ίδια διαδικασία αποδεχόμενος τη διαφορά των τετραγωνικών

Που θα αναρτηθεί η πλατφόρμα

Η πλατφόρμα θα αναρτηθεί  αύριο Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου στους διαδικτυακούς κόμβους του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης mindigital.gr, του Υπουργείου Εσωτερικών ypes.gr, της ΓΓΠΣΔΔ gsis.gr και της ΚΕΔΕ kedke.gr.

Αναμένονται εκατομμύρια διορθωτικές δηλώσεις.

Κατά τη  συνέντευξη Τύπου από τους εκπροσώπους της ΚΕΔΕ εκφράστηκε  η άποψη, ότι θα είναι εκατομμύρια οι ενδιαφερόμενοι πολίτες, που θα σπεύσουν να κάνουν διορθωτικές δηλώσεις, ή  τουλάχιστον να ελέγξουν, αν τα δεδηλωμένα τετραγωνικά σε Ε9 και ΔΕΔΔΗΕ, συμπίπτουν. Σε κάθε περίπτωση, κι όπως αναφέρθηκε από τον υπεύθυνο της ΚΕΔΕ, ότι υπάρχουν 7,5 εκατομμύρια παροχές και υπολογίζεται ότι τουλάχιστον το 50% θα εισέλθει στην πλατφόρμα για έναν από τους παραπάνω λόγους.

Δηλώσεις

Οι αναλυτικές δηλώσεις των εκπροσώπων της  πολιτικής ηγεσίας και της τοπικής αυτοδιοίκησης έχουν ως εξής:

Ο υπουργός Εσωτερικών κ. Τάκης Θεοδωρικάκος δήλωσε:

«Η σημερινή πρωτοβουλία είναι αποτέλεσμα  της πολιτικής βούλησης της κυβέρνησης συνολικά, και του Υπουργείου Εσωτερικών ειδικότερα, για την οικοδόμηση μιας σχέσης εμπιστοσύνης μεταξύ κράτους και πολιτών.

Με την ρύθμιση που έχουμε κάνει και την πλατφόρμα που παρουσιάζουμε σήμερα σε συνεργασία με τον υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, την ΚΕΔΕ και την ΑΑΔΕ, κάνουμε πράξη αυτόν τον στόχο μας.

Θέλω  εξ αρχής να ευχαριστήσω τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, τον κ. Κυριάκο Πιερρακάκη για τη συνεργασία του στην υλοποίηση αυτής της πλατφόρμας, ιδιαιτέρως τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ κ. Δημήτρη Παπαστεργίου, γιατί με την ΚΕΔΕ έχουμε μια εξαιρετική και δημιουργική συνεργασία σε όλα τα επίπεδα και τον κ. Πιστιλή, τον διοικητή της ΑΑΔΕ γιατί η συμβολή της ΑΑΔΕ και του ιδίου προσωπικά ήταν καθοριστική στην υλοποίηση αυτής της πρωτοβουλίας.

Δίνουμε τη δυνατότητα στους πολίτες να κάνουν μια νέα αρχή στη σχέση τους με το κράτος, διαγράφοντας, στην πράξη, το παρελθόν και όσα αναδρομικά είχαν καταλογιστεί από τους Δήμους, λόγω τυχόν παραλείψεων και διαφορών στις δηλώσεις ακινήτων που είναι καταχωρημένα στο Ε9 και στη βάση χρέωσης δημοτικών τελών του ΔΕΔΔΗΕ.

Οι πολίτες που για οποιοδήποτε λόγο δεν έχουν δηλώσει τον ακριβή αριθμό τετραγωνικών των ακινήτων τους, έχουν έως τις 31 Μαρτίου περιθώριο να το πράξουν μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας της ΚΕΔΕ, με το πάτημα ενός κουμπιού από τον ηλεκτρονικό τους υπολογιστή ή από το κινητό τους – με τέσσερα κλικ- χωρίς να απαιτείται η φυσική παρουσία κανενός σε καμία υπηρεσία, χωρίς καμία ταλαιπωρία και χωρίς να είναι απαραίτητη η υποβολή οποιουδήποτε δικαιολογητικού.

Σε κάθε περίπτωση, βέβαια,  οι Υπηρεσίες των Δήμων πρέπει να κάνουν τις σχετικές διασταυρώσεις, μετά την ολοκλήρωση των αιτήσεων από τους πολίτες.

Με την ρύθμιση που κάνουμε και τη διαγραφή των αναδρομικών οφειλών πετυχαίνουμε να βγουν κερδισμένοι:

  1. Οι ιδιοκτήτες που θα κάνουν τις δηλώσεις, αφού ξεκινούν μια νέα αρχή ειλικρίνειας στη σχέση τους με το κράτος, χωρίς να επιβαρύνονται οικονομικά για όσα λανθασμένα είχαν δηλώσει στο παρελθόν.
  2. Οι Δήμοι που θα εισπράττουν πλέον επί των πραγματικών και όχι επί των πλασματικών τετραγωνικών.
  3. Το σύνολο των δημοτών κάθε Δήμου, αφού η αύξηση των εσόδων είναι κέρδος για όλους.

Θέλω προκαταβολικά να διευκρινίσω για να μην υπάρξουν παρεξηγήσεις ότι όσοι μετά τις 31 Μαρτίου έχουν να δηλώσουν αυθαίρετα τετραγωνικά μέτρα κάνοντας χρήση του σχετικού χρονικού ορίου που έχει θέσει ο υπουργός κ. Χατζηδάκης, μέχρι τις 30/6, άρα όσοι μετά τις 31/3 κάνουν χρήση του νόμου για τα αυθαίρετα, εκείνοι θα μπορούν ταυτοχρόνως, για αυτά τα ακίνητα, αυτά τα τετραγωνικά, να τα δηλώσουν και σε αυτήν την πλατφόρμα μέχρι τις 30 Ιουνίου. Το σύνολο των πολιτών, αυτών δηλαδή που υπάρχουν διαφορές, το χρονικό περιθώριο για να γίνουν οι αιτήσεις είναι η 31η Μαρτίου. Είναι επαρκής χρόνος. Και καλώ τους πολίτες να συμμετέχουν  σε αυτήν την διαδικασία. Είναι κάτι πάρα πολύ απλό. Με αυτόν τον τρόπο ξεκινά μια νέα σχέση με τον Δήμο και την πολιτεία.

Τέλος το Υπουργείο Εσωτερικών σε συνεργασία με το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης το οποίο έχει την σχετική πρωτοβουλία, έχουμε θέσει στη διάθεση όλων των υπουργείων το Μητρώο των Πολιτών. Μέσα από τη χρήση και αξιοποίηση του Μητρώου Πολιτών γίνονται πράξη μια σειρά υπηρεσίες που ταλαιπωρούσαν τους πολίτες.

Από κοινού με το υπουργείο Απασχόλησης διευκολύνεται η διαδικασία ταχύτερης έκδοσης των συντάξεων. Όπως έχει δηλώσει ο κ. Βρούτσης από 30 Ιουνίου το 1/3 θα ικανοποιείται με αυτόν τον τρόπο. Ήδη διευκολύνουμε τους πολίτες οι οποίοι κατοικούν στο εξωτερικό και θα μπορούν δηλώσεις πράξεων που πρέπει να καταγράφονται ληξιαρχικά να το κάνουν στα Προξενεία χωρίς να ταλαιπωρούνται με αιτήσεις και φυσική παρουσία στο Ειδικό Ληξιαρχείο της Αθήνας. Ενώ ήδη ξεκινά και γίνεται πράξη σε πολλά νοσοκομεία η δυνατότητα να δηλώνεται ένα νεογέννητο παιδί πουθενά αλλού, γιατί η γέννησή του περνά με ηλεκτρονικό τρόπο σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες».

Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, δήλωσε:

«Η φιλοσοφία που διέπει την πολιτική της Κυβέρνησης είναι η εξής: το κράτος δεν αρκεί να είναι ένα, αλλά πρέπει να λειτουργεί και ως ένα. Αυτή είναι η στόχευσή της, αυτή υπηρετείται από πρωτοβουλίες και πολιτικές όπως αυτή που ανακοινώνουμε σήμερα. Ερχόμαστε να διορθώσουμε σήμερα τον εξής παραλογισμό: το ίδιο ακίνητο να μπορεί να είναι δηλωμένο με διαφορετικά τετραγωνικά για την κεντρική κυβέρνηση και με διαφορετικά τετραγωνικά για την τοπική αυτοδιοίκηση. Αυτό επιλύεται με τον μηχανισμό που παρουσιάζουμε σήμερα, μέσω της χρήσης απλών τεχνολογιών. Θα μου επιτρέψετε να δώσω ευχαριστίες σε όλους τους παρευρισκομένους: στον Υπουργό Εσωτερικών, στον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ, στον διοικητή της ΑΑΔΕ, τον Γενικό Γραμματέα Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης. Και οι ευχαριστίες αυτές δεν είναι τυπικές, με την έννοια ότι εκεί απέτυχαν πάρα πολλές κυβερνήσεις στο παρελθόν: στον οριζόντιο συντονισμό. Οι κυβερνήσεις παραδοσιακά ήταν καλύτερες στις κάθετες πολιτικές και όχι στις οριζόντιες. Εδώ για να υλοποιηθεί αυτή η πολιτική και αυτή η πρωτοβουλία χρειάζεται συντονισμός πολλών φορέων. Όπως έγινε στη γέννηση παιδιών στα μαιευτήρια, όπου χρειάστηκε συντονισμός πολλών εκ των παρευρισκομένων για να μπορέσει να υλοποιηθεί, και όπως θα γίνει σε πολλές άλλες πρωτοβουλίες και αντίστοιχες πολιτικές κατά το μέλλον. Ο στόχος μας είναι να κάνουμε τη ζωή των πολιτών απλούστερη και καλύτερη – αυτή είναι η εντολή που έχουμε λάβει από τον Πρωθυπουργό – και προς αυτή την εντολή θα κινηθούμε άμεσα και με πρόσθετες αντίστοιχες πρωτοβουλίες».

Ο Διοικητής της ΑΑΔΕ κ. Γιώργος Πιτσιλής δήλωσε:

«Το έργο που μόλις ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών είναι ένα πάρα πολύ σημαντικό έργο. Είναι και αυτό προϊόν της στενής και αποτελεσματικής συνεργασίας που έχουμε αναπτύξει με το υπουργείο Εσωτερικών, με το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και με την ΚΕΔΕ. Αντίστοιχες συνεργασίες έχουν φέρει ήδη αποτελέσματα στους πολίτες. Μνημόνευσε ο κ. υπουργός Εσωτερικών ορισμένες από αυτές. Εγώ στέκομαι, από την πλευρά μου, στην απαλλαγή πλέον από την υποχρέωση των πολιτών να επισκεφθούν τις ΔΟΥ για να δηλώσουν ληξιαρχικά γεγονότα γάμων, διαζυγίων και συμφώνων συμβίωσης. Είναι κάτι που λειτουργεί ήδη και είναι πάρα πολύ σημαντικό το αποτέλεσμα αυτό για τους πολίτες.

Έχουμε ακόμα πολύ δρόμο μπροστά μας. Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης σωστά επισήμανε ότι το κράτος πρέπει να κάνει αλλαγές στην πράξη. Ο ρόλος της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων είναι πολύ σημαντικός σε αυτόν τον τομέα. Έχουμε επίγνωση αυτού και γι’ αυτό με αίσθημα ευθύνης και με πολύ μεγάλη ένταση ανταποκριθήκαμε και στις απαιτήσεις του συγκεκριμένου έργου, το οποίο επίσης έχει πολύ θετικό αντίκτυπο για τους πολίτες.

Να ευχαριστήσω κι εγώ από την πλευρά μου τόσο τον οικοδεσπότη μας, τον κ. Θεοδωρικάκο, τον υπουργό Εσωτερικών όσο και  τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, τον κ. Πιερρακάκη και τον Γενικό Γραμματέα Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης τον κ. Δημοσθένη Αναγνωστόπουλο για την πολύ θετική και επιτυχή συνεργασία. Ευχαριστώ πολύ».

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Δημήτρης Παπαστεργίου δήλωσε:

«Αυτή είναι η επόμενη μέρα στη Δημόσια Διοίκηση. Αυτή είναι η επόμενη μέρα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Μια μέρα που πλέον οργανωνόμαστε και μπορούν όλοι αυτοί οι φορείς να συντονιστούν για ένα προφανές: να μη ξαναφέρουμε όλους τους δημότες, όλους τους πολίτες, με φωτοτυπίες υπό μάλης, στα δημαρχεία. Πραγματικά τρόμαξα στην ιδέα του τι θα έπρεπε να ξανακάνουν οι δημότες μας, όταν ορθά πάρθηκε η απόφαση πρόσφατα από το υπουργείο Εσωτερικών, για να προχωρήσουμε σε αυτήν τη ρύθμιση. Δημιουργείται λοιπόν μια νέα σχέση εμπιστοσύνης ανάμεσα στον δημότη και στην αυτοδιοίκηση και έτσι ακριβώς πρέπει να συνεχίσουμε προκειμένου να αρχίσουμε να εκτιμάμε λίγο περισσότερο το χρόνο των πολιτών μας οι οποίοι δεν είναι υποχρεωμένοι να τρέχουν σε εφορίες, δήμους και άλλες υπηρεσίες.

Πραγματικά το έχω ως όνειρο να ξηλώσω τις πινακίδες που λένε «προς Δημαρχείο» και να έρχονται οι δημότες να μας δούνε και να μας λένε καλημέρα και όχι για να κάνουν όλα αυτά που πολλές φορές δυστυχώς αναγκάζονται να κάνουν. Στην ψηφιακή εποχή που ξεκινάμε, επόμενος στόχος είναι η φορολογική ενημερότητα. Είναι δουλειά των δήμων πλέον να μάθουν να χρησιμοποιούν όλα αυτά τα νέα εργαλεία.

Θέλω να ευχαριστήσω τα υπουργεία Εσωτερικών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, την ΑΑΔΕ και τον ΔΕΔΔΗΕ ο οποίος ανταποκρίθηκε πάρα πολύ γρήγορα στις απαιτήσεις μας και την εταιρεία που ανέλαβε να υλοποιήσει αυτήν την πλατφόρμα, αλλά και τον Γιάννη Τσιάμη που έτρεξε για λογαριασμό της ΚΕΔΕ όλη αυτήν την πολύ δύσκολη αλλά πολύ όμορφη διαδικασία».

Ο Γενικός Γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων  κ. Δημοσθένης Αναγνωστόπουλος δήλωσε:

«Στο Κέντρο Διαλειτουργηκότητας που έχουμε στη Γενική Γραμματεία του Υπουργείου έχουμε τη δυνατότητα να διαθέτουμε ψηφιακές υπηρεσίες σε άλλους φορείς του Δημοσίου που τις χρειάζονται για να εξυπηρετήσουν τους πολίτες. Κάθε μια υπηρεσία που δίνουμε είναι μια επίσκεψη που γλυτώνουν οι πολίτες. Άρα προσκαλούμε τους δημόσιους φορείς- επειδή το κράτος είναι ένα- να ζητήσουν τι υπηρεσίες θέλουν για να εξυπηρετήσουν τους πολίτες τους με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Να τους δώσουμε ηλεκτρονικά αυτές τις υπηρεσίες και να γλυτώσουν από την αντίστοιχη ταλαιπωρία οι πολίτες. Και αυτό το κάνουμε με τον καλύτερο τρόπο αυτήν περίοδο συνεργαζόμενοι με τον κ. Πιερρακάκη».

 

 

 

 

 

 

 

ΚΛΗΡΩΣΗ ΜΕ ΔΩΡΟ

Εγγραφείτε στο Newsletter και εξασφαλείστε την συμμετοχή σας

Προτιμήσεις Cookies

Μπορείτε να ορίσετε τις προτιμήσεις συγκατάθεσης και να προσδιορίσετε με ποιους τρόπους θέλετε να χρησιμοποιούνται τα δεδομένα σύμφωνα με τους παρακάτω σκοπούς.

Απολύτως Απαραίτητα Cookies

Τα cookies αυτά είναι ουσιαστικής σημασίας για την ορθή λειτουργία του ιστότοπου, σας επιτρέπουν να κάνετε περιήγηση και να χρησιμοποιήσετε τις λειτουργίες του, όπως πρόσβαση σε ασφαλείς περιοχές. Τα cookies αυτά είναι αναγκαία για τη λειτουργία του ιστοτόπου και χωρίς αυτά δεν θα ήταν τεχνικά εφικτή η παροχή υπηρεσιών του ιστοτόπου.

Cookies Aνάλυσης

Η υπηρεσία Google Analytics χρησιμοποιείται για την ανάλυση στατιστικών στοιχείων με σκοπό την βελτίωση της εμπειρίας των επισκεπτών της ιστοσελίδας. Χρησιμοποιούνται για να συλλέξουν πληροφορίες και να αναλύσουν πώς οι επισκέπτες χρησιμοποιούν τον ιστότοπο (για παράδειγμα τις κινήσεις από και προς αυτόν, τις σελίδες που έχουν την πιο συχνή επισκεψιμότητα και αυτές που παρουσιάζουν λάθη) ώστε να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία περιήγησης στον ιστότοπό μας. Όλες οι πληροφορίες που συλλέγονται από τα cookies είναι ανώνυμες και δε χρησιμοποιούνται για να σας ταυτοποιήσουν.Η πολιτική χρήσης της Google όσον αφορά την νομοθεσία για τα προσωπικά δεδομένα βρίσκεται εδώ: https://privacy.google.com/businesses/compliance/

Cookies Τρίτων Προμηθευτών

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies τρίτων για λόγους εξατομίκευσης του περιεχομένου τους καθώς επίσης και για λόγους διαφήμισης.