ecopress
Του Χρήστου Σκοπετέα* Μηχανικός Πληροφορικής Είμαστε στη εποχή του Storage, του cloud, των Data Analytics και βαδίζουμε ολοταχώς στην εποχή της τεχνητής νοημοσύνης. Παράλληλα... Οι τεχνολογικές εξελίξεις στο συνέδριο της DELL, με τη ματιά ενός ΙΤManager

Του Χρήστου Σκοπετέα* Μηχανικός Πληροφορικής

Είμαστε στη εποχή του Storage, του cloud, των Data Analytics και βαδίζουμε ολοταχώς στην εποχή της τεχνητής νοημοσύνης. Παράλληλα τις κυρίαρχες τεχνολογικές τάσεις διέπουν οι στόχοι προώθησης της αειφόρου ανάπτυξης, της κυκλικής οικονομίας, της αναβάθμισης της ποιότητας του φυσικού περιβάλλοντος και της δημιουργίας κοινοτήτων.

Αυτά είναι τα κυρίαρχα συμπεράσματα από τις εργασίες του συνεδρίου «Dell Technologies Forum 2022», το μεγαλύτερο ετήσιο τεχνολογικό γεγονός της Dell Technologies για την περιοχή της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης, που πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στις 3 Νοεμβρίου 2022 στην Αθήνα, στις εγκαταστάσεις του ανακαινισμένου Ωδείου Αθηνών, το οποίο ως μία σημαντική κυψέλη πολιτισμού είναι πλέον και στολίδι της πόλης.

Κεντρικός ομιλητής του συνεδρίου ήταν o Dr Κωνσταντίνος Δασκαλάκης, ο οποίος ανέλυσε τι είναι τεχνητή νοημοσύνη, πώς θα είναι το μέλλον μας σε διάφορους τομείς, όπως της ιατρικής, των μεταφορών, της εκπαίδευσης και των κατασκευών και  παρουσίασε τις καινοτομίες που η επιστημονική έρευνα και οι επιχειρήσεις υλοποιούν είτε προωθούν προς εφαρμογή.

Απόσπασμα από την εισαγωγική ομιλία του Dr Κωνσταντίνου Δασκαλάκη δείτε στο βίντεο:

Στο επίκεντρο των εργασιών του συνεδρίου βρέθηκαν οι ανεξάντλητες δυνατότητες για καινοτομία και οι μοναδικές ευκαιρίες, που παρέχει η ψηφιακή τεχνολογία για τη βιώσιμη ανάπτυξη των επιχειρήσεων.

Όταν ένα τόσο μεγάλο συνέδριο ενός τεχνολογικού κολοσσού, λαμβάνει χώρα στην πόλη που ζεις και εργάζεσαι, το λιγότερο που έχεις να κάνεις είναι να είσαι παρών. Παρακολουθήσαμε λοιπόν με ενδιαφέρον και με μεγάλη χαρά μεταφέρουμε στους αναγνώστες του ecopress, στο πλαίσιο της ομάδας επιστημονικής αρθογραφίας του  ecopress, τι είδαμε με την ματιά ενός ΙΤ Manager στο  «Dell Technologies Forum», όσον αφορά στα σημαντικά επιτεύγματα και τις τάσεις, που υπάρχουν και διαμορφώνουν τις εξελίξεις στην τεχνολογία του μέλλοντος.

Χαιρετισμός του Michael Dell, CEO DELL στο Συνέδριο δείτε στο βίντεο:

Στο συνέδριο της DELL FORUΜ 2022 χαιρετισμό απηύθυνε ο MR Dell CEO DELL από τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, μέσω βίντεο οθόνης, ο οποίος ευχαρίστησε τους καλεσμένους για τη συμμετοχή τους.

Ο κ. Aleksandar Preradovic, General Manager για την Ελλάδα, την Κύπρο και την Μάλτα στην Dell Technologies, πραγματοποίησε την εναρκτήρια ομιλία της εκδήλωσης.

Εντυπωσιακή η τελετή έναρξης του Συνεδρίου, event  με τυμπανιστές, δείτε στο βίντεο:

Ομιλητές επίσης ήταν οι:

Ομιλητές επίσης ήταν οι:

Δημήτριος Γκρίτζαλης, Καθηγητής Κυβερνοασφάλειας, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Sasho Tasevski, CEE Presales Director, Dell Technologies

Miroslaw Osiecki, Regional Account Manager, Central, and Eastern Europe, Intel

Miroslav Vranes, Senior Presales Manager for Dell Technologies

Χρήστος Παπαδόπουλος, Επικεφαλής του Τμήματος Πληροφορικής του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης Α.Ε.

Τι είδαμε στο «Dell Technologies Forum 2022»

1.Λύσεις για τα τμήματα ΙΤ: Λύσεις για τα data center τους, στο Edge και σε public cloud

Εκπληκτικά Storage για αποθήκευση δεδομένων και γρήγορης μετάβασης στο private cloud.

Μια σύντομη παρουσίαση μας έκανε ο κος Κώστας Κουμιώτης System Enginear στην Dell ο οποίος μας είπε ότι υπάρχουν δύο τάσεις στην αγορά PCS Storage και  PCS Servers, Storage για γρήγορη επεξεργασία και servers μεγάλου όγκου δεδομένων.

Παρουσίαση Storage από τον κ. Κώστα Κουμιώτη, System Enginear της Dell δείτε στο βίντεο:

2.Υπολογιστές και διάφορα περιφερειακά και συστήματα: Υπολογιστές με γρήγορους επεξεργαστές χαρακτηριστικό είναι intel i 3, i 5 και i 7.

Ευρεία γκάμα προσωπικών υπολογιστών, οθονών και άλλων εξαρτημάτων. Στην οικογένεια των laptops με πανίσχυρους επεξεργαστές, συγκαταλέγονται επίσης και τα λεγόμενα βιομηχανικά, τα οποία είναι αδιάβροχα και εξαιρετικά ανθεκτικά, με χρήση για παράδειγμα στις ένοπλες δυνάμεις και στις ανάγκες κάθε κυβέρνησης.

Οθόνη με ενσωματωμένο ηλεκτρονικό υπολογιστή όλα θα εξαρτήματα επεξεργαστή και όλα αυτά πάνω στην οθόνη ενσωματωμένη κάμερα, αποθηκευτικά μέσα όπως εξωτερικός σκληρός δίσκος. Laptop με πανίσχυρους επεξεργαστές, επίσης Laptop τα αδιάβροχα. Πρόκειται για τα Laptop,  τα οποία λέγονται και βιομηχανικά τα οποία έχουν την εξής ιδιότητες είναι αδιάβροχα χρησιμοποιούνται στις ένοπλες δυνάμεις και στις ανάγκες κάθε κυβέρνησης.

3.Παρουσίαση του προγράμματος ανακύκλωσης στην Dell με την ονομασία concept Luna:

Ο υπεύθυνος του προγράμματος κ. Νάσος Oικονόμου, εξερχόμενος των εργασιών του Συνεδρίου με προορισμό την έδρα δραστηριότητας του στις Ηνωμένες Πολιτείες μας είπε: ότι στόχος είναι η προώθηση της αειφόρου ανάπτυξης, της κυκλικής οικονομίας, της αναβάθμισης της ποιότητας του φυσικού περιβάλλοντος και της δημιουργίας κοινοτήτων.

Δηλώσεις του κ. Νάσου Οικονόμου για τα προγράμματα Κυκλικής Οικονομίας της DELL δείτε στο βίντεο:

Για τις δράσεις  και τα προγράμματα ανακύκλωσης και επανάχρησης υλικών που υλοποιεί  η DELL μας μίλησε ο υπεύθυνος του προγράμματος κ. Νάσος Oικονόμου.

Άλματα στο μέλλον

Υπενθυμίζεται ότι το προηγούμενο συνέδριο της Dell πραγματοποιήθηκε το 2019 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, το οποίο επίσης είχαμε παρακολουθήσει. Τρία χρόνια μετά, αφού μεσολάβησε η περίοδος των μέτρων για την πανδημία, η Dell  επανήλθε δυναμικά στην Αθήνα. Είχαμε την ευκαιρία στις εργασίες του Συνεδρίου «Dell Technologies Forum» και στις ειδικές παρουσίασεις για διαπιστευμένους συνέδρους μέσων ενημέρωσης, εκπροσωπόντας το  ecopress, να διαπιστώσουμε ότι οι τεχνολογικές καινοτομίες της Dell  τα τρία χρόνια που μεσολάβησαν έχουν κάνει άλματα στο μέλλον.

 

*Χρήστος Σκοπετέας, Μηχανικός Πληροφορικής

ΚΛΗΡΩΣΗ ΜΕ ΔΩΡΟ

Εγγραφείτε στο Newsletter και εξασφαλείστε την συμμετοχή σας