Μονόδρομο χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης την επιβολή διοδίων στο Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης (ΒΟΑΚ). «Το έργο θα γίνει με διόδια, αλλά λογικά διόδια....

Μονόδρομο χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης την επιβολή διοδίων στο Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης (ΒΟΑΚ).

«Το έργο θα γίνει με διόδια, αλλά λογικά διόδια. Αυτό είναι μονόδρομος», δήλωσε από την Αντιπεριφέρεια Χανίων, όπου προήδρευσε σύσκεψης παρουσία των υπουργών, Υποδομών Κ. Καραμανλή, Άμυνας Ν. Παναγιωτόπουλου και Αθλητισμού Λ. Αυγενάκη, των βουλευτών Χανίων, Ντ. Μπακογιάννη και Μ. Βολουδακη, του περιφερειάρχη Γ. Αρναουτάκη, δημάρχων και εκπροσώπων τοπικών φορέων.

Εν όψει των αντιδράσεων για την επιβολή διοδίων στο ΒΟΑΚ, την οποία δεν προέβλεπε η προηγούμενη σχεδίαση του έργου, ο πρωθυπουργός υποσχέθηκε «ανάλογες διευκολύνσεις για τους μονίμους κατοίκους της εκάστοτε περιοχής».

Το έργο δεν αναμένεται να προκηρυχθεί νωρίτερα από το 2021, καθώς σύμφωνα με τον πρωθυπουργό μέσα στο επόμενο εξάμηνο το υπουργείο Υποδομών θα πρέπει να ολοκληρώσει τις μελέτες, αυτές να ωριμάσουν και ακολούθως να περάσει το έργο στο υπουργείο Περιβάλλοντος για τις υπόλοιπες μελέτες.

Σε επόμενη φάση θα αναζητηθούν πόροι και για το πρώτο σκέλος της χρηματοδότησης έχουν γίνει συζητήσεις με την Ε.Ε.

ΚΛΗΡΩΣΗ ΜΕ ΔΩΡΟ

Εγγραφείτε στο Newsletter και εξασφαλείστε την συμμετοχή σας