ecopress
Η Ελληνική Εταιρεία Σήραγγας, διοργανώνει από τις 12 έως τις 18 Μαΐου 2023 το Παγκόσμιο Συνέδριο Σήραγγας (WTC2023) στην πόλη της Αθήνας. Το WTC είναι... WTC 2023: Στην Αθήνα το Παγκόσμιο Συνέδριο Σήραγγας

Η Ελληνική Εταιρεία Σήραγγας, διοργανώνει από τις 12 έως τις 18 Μαΐου 2023 το Παγκόσμιο Συνέδριο Σήραγγας (WTC2023) στην πόλη της Αθήνας. Το WTC είναι η κορυφαία ετήσια εκδήλωση της International Tunneling Association (ITA-AITES) και θεωρείται ως το κορυφαίο συνέδριο σήραγγας στον κόσμο με τη συμμετοχή περισσότερων από 2000 επαγγελματιών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση των διοργανωτών το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στο διεθνές συνεδριακό κέντρο ΜΕΓΑΡΩΝ που θεωρείται ως ένας από τους καλύτερους και πιο προηγμένους τεχνολογικά συνεδριακούς χώρους στην Ευρώπη.

Το θέμα του WTC2023 « ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΥΠΟΓΕΙΑ» θα επικεντρωθεί στη που προσφέρει η βιομηχανία μας. Το WTC 2023 στην Αθήνα, που θα διεξαχθεί σε υβριδική λειτουργία , θα τονίσει τα πολλαπλά πλεονεκτήματα και λύσεις που μπορεί να προσφέρει ο υπόγειος χώρος, με την προοπτική μιας εντελώς νέας εποχής έξυπνης τεχνολογίας, όπου τα εξελιγμένα «ψηφιακά εργαλεία» αλλάζουν έρευνα, σχεδιασμό , μέθοδοι και στρατηγικές κατασκευής και λειτουργίας γρήγορα.

Το συνέδριο καλύπτει όλα τα «καυτά» θέματα της βιομηχανίας σήραγγας και του υπόγειου διαστήματος, ενώ θα διασφαλιστεί υψηλό επιστημονικό επίπεδο καθώς όλες οι εργασίες, πριν από τη δημοσίευσή τους, θα αξιολογούνται από ομοτίμους από επαγγελματίες και ακαδημαϊκούς υψηλής εξειδίκευσης που προέρχονται από όλα τα μέρη σε όλο τον κόσμο. Ο συνολικός αριθμός των μελών της επιστημονικής επιτροπής ξεπερνά τα εκατόν πενήντα (150), ενώ όλες οι αποδεκτές εργασίες για δημοσίευση θα διατίθενται σε μια πύλη ανοιχτής πρόσβασης μέσω της πλατφόρμας ενός διεθνούς εκδότη με μεγάλη εκτίμηση. Ως εκ τούτου, η έρευνα / η εργασία / η βέλτιστη πρακτική / οι προσπάθειες των συγγραφέων που συμμετέχουν στο WTC2023 θα είναι ελεύθερα και μόνιμα διαθέσιμες, ώστε οποιοσδήποτε, οπουδήποτε, να μπορεί να διαβάσει και να βασιστεί στη δουλειά του/της.

Το WTC2023 θα φιλοξενήσει επίσης μια μεγάλη έκθεση με άφθονο χώρο, όπου παραδοσιακά συμμετέχουν όλες οι μεγάλες διεθνείς εταιρείες που ασχολούνται με τη βιομηχανία σήραγγας.

Το πρόγραμμα του WTC2023 θα ξεκινήσει με τα εκπαιδευτικά μαθήματα του ITACET μεταξύ 12 και 13 Μαΐου 2023, ενώ οι κύριες δραστηριότητες του συνεδρίου (δηλ. επιστημονικό πρόγραμμα και τεχνική έκθεση) θα πραγματοποιηθούν μεταξύ Δευτέρας (15/5) και Τετάρτης (17/5) . Καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας του συνεδρίου θα οργανωθούν όλες οι τακτικές ετήσιες δραστηριότητες της ITA (π.χ. Γενικές Συνελεύσεις κλπ), μαζί με τις διάφορες συναντήσεις των ομάδων εργασίας και των επιτροπών της ITA. Τελευταίο αλλά εξίσου σημαντικό, χάρη στην κατασκευαστική δραστηριότητα που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα έως το 2023 θα διοργανωθούν αρκετές τεχνικές επισκέψεις παρέχοντας στους συνέδρους διάφορες εναλλακτικές επιλογές.

Η Αθήνα, μια ζωντανή σύγχρονη ευρωπαϊκή πρωτεύουσα που βρίσκεται δίπλα στο Αιγαίο Πέλαγος, είναι μια ιδανική τοποθεσία για διεθνή συνέδρια. Μετά από τις πρωτόγνωρες συνθήκες που προκάλεσε η πανδημία και αφού ανεχθήκαμε εν μέσω πανδημίας, για σχεδόν δύο χρόνια, την απαραίτητη κοινωνική απόσταση, τα lockdown και τους μακροχρόνιους ταξιδιωτικούς περιορισμούς, η ανάγκη για διοργάνωση συνεδρίου με φυσική παρουσία έχει γίνει μεγάλη. επιθυμία για όλους μας και περιμένουμε αυτή τη στιγμή με μεγάλη ανυπομονησία. Έτσι, η διαχρονική Αθήνα ακούγεται ως η ιδανική πόλη υποδοχής συνεδρίων και ο κόμβος συναντήσεων των επαγγελματιών της σήραγγας και του υπόγειου χώρου, χάρη στις ευχάριστες κλιματικές συνθήκες στα μέσα Μαΐου και το μοναδικό μείγμα ιστορίας, τέχνης, πολιτισμού, τρόπου ζωής και ψυχαγωγίας.

«Πιστεύουμε ακράδαντα ότι το WTC2023 που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα (Ελλάδα) θα προσφέρει μια πολύτιμη ευκαιρία και ένα εύφορο έδαφος για τη διεθνή underground κοινωνία να έχει κυριολεκτικά θετικό αντίκτυπο στον κόσμο», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Περισσότερα  ΕΔΩ

ΚΛΗΡΩΣΗ ΜΕ ΔΩΡΟ

Εγγραφείτε στο Newsletter και εξασφαλείστε την συμμετοχή σας