O γενικός γραμματέας Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος, κ. Ευθύμιος Μπακογιάννης μεταβαίνει την Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2020 στους δήμους Ξάνθης (12:00) και Καλαμαριάς (15:30), προκειμένου να παραβρεθεί σε αυτοψίες που θα πραγματοποιηθούν σε ετοιμόρροπα και επικινδύνως ετοιμόρροπα κτίρια. Επί τόπου θα βρίσκονται εκπρόσωπος της εκάστοτε δημοτικής αρχής, υπηρεσιακοί παράγοντες, καθώς και εκπρόσωπος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος.
Οι αυτοψίες αυτές πραγματοποιούνται στο πλαίσιο της προσπάθειας -που έχει ανακοινώσει το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, σε συνεργασία με το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος και την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος- για την πλήρη καταγραφή των ετοιμόρροπων και επικινδύνως ετοιμόρροπων κτιρίων στην Αττική και την Περιφέρεια.
Υπενθυμίζεται πως έχει προηγηθεί έγγραφο του υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Δημήτρη Οικονόμου, προς τους Δήμους της χώρας για την καταγραφή των ετοιμόρροπων και επικινδύνως ετοιμόρροπων κτιρίων. Παράλληλα βρίσκεται στο τελικό στάδιο επεξεργασίας νομοθετική πρωτοβουλία του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για την αντιμετώπιση του προβλήματος των επικίνδυνων και των εγκαταλελειμμένων κτιρίων.
Σημεία αυτοψιών:
– Κτίσμα επί της Οδού Αγίου Γεωργίου 6 στην Π. Πόλη της Ξάνθης (Διατηρητέο κατ. Γ ΥΜΑΘ)
– Κτίριο επί της Οδού Πυγμ. Χρηστίδη 15 στην Π. Πόλη της Ξάνθης (Διατηρητέο κατ. Γ ΥΜΑΘ)
– Κτίρια Κ9, Κ10 εντός του πρώην Στρατοπέδου Κόδρα
– Κτίρια Κ18, 19 εντός του πρώην Στρατοπέδου Κόδρα
– Προβλήτα (σκάλα) πλησίον του ΝΟΘ (στην οδό Σοφούλη με προέκταση της οδού Κολχίδος)
Σχετικά Άρθρα
- ΥΠΕΝ: επείγουσα καταγραφή ετοιμόρροπων κτισμάτων
- ΥΠΕΝ: νέο πρόγραμμα «Διατηρώ» και λίστα με 9500 ετοιμόρροπα κτίρια
- ΥΠΕΝ: σχέδιο αντιμετώπισης για τα ετοιμόρροπα κτίρια
- «Διατηρώ»: το σχέδιο του ΥΠΕΝ για χρηματοδότηση διατηρητέων κτιρίων
- Σ. Αγρίου: ο ρόλος ΥΠΕΝ, Δήμων, ΤΕΕ και Μηχανικών για τα επικίνδυνα κτίρια
- Λύση για 120 χιλιάδες κτίρια με μεταφορά συντελεστή & νέο ιδιοκτησιακό
