ΥΠΕΝ: άμεσα οι άδειες για την Ελληνικός Χρυσός
pressroomΕπιχειρήσειςΠεριβάλλον 3 Σεπτεμβρίου 2019 Αργύρης
Το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας θα συμμορφωθεί άμεσα προς τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας με τις οποίες δικαιώθηκε η εταιρεία Ελληνικός Χρυσός και θα εκδώσει τις σχετικές άδειες, ανακοίνωσε το ΥΠΕΝ.
Υπενθυμίζεται ότι το ΣτΕ έκανε δεκτές τρεις αιτήσεις ακύρωσης που αφορούσαν:
α) παράλειψη της Διοίκησης να χορηγήσει διετή παράταση ισχύος της άδειας εγκατάστασης ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού του έργου «Μονάδας εμπλουτισμού Σκουριών»,
β) παράλειψη της Διοίκησης να χορηγήσει συμπληρωματική – τροποποιητική άδειας εγκατάστασης ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού του έργου «Μονάδας εμπλουτισμού Σκουριών» και
γ) παράλειψη της Διοίκησης στη χορήγηση ετήσιας παράτασης της άδειας εγκατάστασης ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού των «Βοηθητικών Εγκαταστάσεων και Υποδομών Εξυπηρέτησης Σκουριών».
Το ΥΠΕΝ τονίζει σε σχετική ανακοίνωση τα εξής :
«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με τις εμμονές και τις ιδεοληψίες της λειτούργησε σταθερά ως εμπόδιο για την ανάπτυξη επενδύσεων και τη δημιουργία θέσεων εργασίας.
Αυτό αποδεικνύεται και από τις 3 αποφάσεις που έλαβε το ΣτΕ (1531, 1532 και 1533), που κάνουν αποδεκτές στο σύνολό τους 3 αιτήσεις ακύρωσης της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός» εναντίον του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.
Οι αποφάσεις αυτές επιβεβαιώνουν την κριτική που ασκήθηκε στην προηγούμενη κυβέρνηση για την υπόθεση των Σκουριών. Μια στάση αρνητική για την επένδυση, αλλά και τους εργαζόμενούς της στην επιχείρηση και την ευρύτερη περιοχή.
Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας με τη νέα του ηγεσία θα συμμορφωθεί άμεσα και πλήρως με τις αποφάσεις του ΣτΕ και θα εκδώσει τις σχετικές άδειες».
Σχετικά Άρθρα
- Φυσικό αέριο: εγκύκλιος για κατάργηση εγκατάστασης και αμοιβή μηχανικού
- ΣτΕ: πρόστιμα σε τέσσερα υπουργεία για μη συμμόρφωση σε αποφάσεις
- ΣτΕ: οικοδομικές εργασίες με … το μέτρο σε ξενοδοχειακή επένδυση στη Μήλο
- ΣτΕ: στον πάγο οι αποφάσεις Δήμων για τροποποιήσεις σχεδίων πόλεως
- ΥΠΑΑΤ: πρόσκληση για δημόσια αρδευτικά έργα 80 εκατ. ευρώ
- ΤΕΕ: οδηγίες για τις παρατάσεις οικοδομικών αδειών στο «e- άδειες»










