Τον Οκτώβριο προγραμματίζεται να δημοσιοποιηθεί επισήμως ο Οδηγός του «Εξοικονομώ – Αυτονομώ», ώστε όπως έχει ανακοινωθεί να ενεργοποιηθεί από τις αρχές Νοεμβρίου η διαδικασία... ΥΠΕΝ: έρχεται Οδηγός για «εξοικονομώ- αυτονομώ», αλλαγές στο χωροταξικό

Τον Οκτώβριο προγραμματίζεται να δημοσιοποιηθεί επισήμως ο Οδηγός του «Εξοικονομώ – Αυτονομώ», ώστε όπως έχει ανακοινωθεί να ενεργοποιηθεί από τις αρχές Νοεμβρίου η διαδικασία υποβολής αιτήσεων στο πρόγραμμα, μέσω του οποίου θα χορηγηθούν ενισχύσεις για τη μείωση της ενεργειακής κατανάλωσης σε χιλιάδες κατοικίες.

Τη σχετική ανακοίνωση κάνει ο υπουργός ΠΕΝ Κωστής Χατζηδάκης σε συνέντευξη του, που δημοσιεύεται στον «Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής».

-«Οι μηχανές του υπουργείου για το «Εξοικονομώ Αυτονομώ» δουλεύουν στο φουλ! Σε ό,τι αφορά τον Οδηγό, αυτός προγραμματίζεται για μέσα στον Οκτώβριο. Είναι μια «πράσινη» πολιτική με σημαντικά οφέλη για τα νοικοκυριά, τις επιχειρήσεις και τον κατασκευαστικό κλάδο. Που είναι προπομπός ακόμη μεγαλύτερων προγραμμάτων» λέει χαρακτηριστικά ο ΥΠΕΝ.

Εκτός σχεδίου δόμηση

Σε ερώτηση για το χωροταξικό νομοσχέδιο και την κατάργηση των παρεκκλίσεων της εκτός σχεδίου δόμησης  ο ΥΠΕΝ αναφέρει πως η οικοδομική αναρχία είναι βόμβα για την ιδιοκτησία, σημειώνει πως η Ελλάδα θα γίνει Ευρώπη με την εκπόνηση Τοπικών Πολεοδομικών Σχεδίων που θα καλύπτουν όλη τη χώρα, ενώ απορρίπτει τις αιτιάσεις περί απαλλοτρίωσης της περιουσίας. Τονίζει ακόμη πως «Είμαστε έτοιμοι να κάνουμε όλες τις αναγκαίες προσαρμογές ακούγοντας τις παρατηρήσεις των ενδιαφερομένων τόσο για τις παρεκκλίσεις όσο και για το ζήτημα των δημοτικών και τοπικών οδών που επίσης απασχολεί».

Χρηματοδότηση ΑΠΕ

Παράλληλα ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης αποκλείει το ενδεχόμενο αύξησης του ΕΤΜΕΑΡ, δηλαδή του τέλους που καταβάλλουν οι καταναλωτές μέσω των λογαριασμών ρεύματος για την ενίσχυση του λογαριασμού χρηματοδότησης των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.  Ο  κ. Χατζηδάκης τονίζει συγκεκριμένα: «Γίνεται μια συζήτηση αυτές τις μέρες για το όποιο έλλειμμα θα υπάρξει στον ειδικό λογαριασμό για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ). Με αφορμή αυτή τη συζήτηση σημειώνω πως αποκλείεται σε αυτές τις συνθήκες να υπάρξει πρόσθετη επιβάρυνση των καταναλωτών. Αυτό είναι 100% δεδομένο!» Δείτε εδώ στο ecopress πως θα χρηματδοτηθούν τα ελλείμματα στο λογαριασμό χρηματοδότησης των ΑΠΕ

Και προσθέτει χαρακτηριστικά: «Το έλλειμμα έχει προκύψει βασικά λόγω της χαμηλότερης ζήτησης ενέργειας εξαιτίας των συνεπειών του κορονοϊού. Θα ήταν τρελό την ίδια στιγμή να ζητήσω από μια κοινωνία που είναι θύμα του κορονοϊού, να πληρώσει παραπάνω χρήματα στους παραγωγούς ενέργειας!»


ΚΛΗΡΩΣΗ ΜΕ ΔΩΡΟ

Εγγραφείτε στο Newsletter και εξασφαλείστε την συμμετοχή σας