ecopress
«Η, με οποιοδήποτε τρόπο και μορφή, διάλυση ή απαξίωση  του ΙΓΜΕ,  είναι εθνική προδοσία». Αυτό το  μήνυμα τονίστηκε στην εναρκτήρια εισήγηση του Δ.Σ. της...

«Η, με οποιοδήποτε τρόπο και μορφή, διάλυση ή απαξίωση  του ΙΓΜΕ,  είναι εθνική προδοσία». Αυτό το  μήνυμα τονίστηκε στην εναρκτήρια εισήγηση του Δ.Σ. της ΕΣΤΥ-ΙΓΜΕ, που παρουσίασε η Πρόεδρος του Δ.Σ. Νόρα Χάγιου,  στην  ημερίδα της Ένωσης με θέμα: ‘’ΓΕΩΠΟΙΚΙΛΟΤΗΤΑ – Κληρονομιά για το Μέλλον’’ την Κυριακή, 3 Δεκεμβρίου 2017, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές «η ημερίδα πραγματοποιήθηκε σε μια κρίσιμη περίοδο, όπου η τύχη του ΙΓΜΕ διακυβεύεται και πάλι από τους κυβερνητικούς χειρισμούς και μάλιστα με πρόσχημα τα αιτήματα των συνταξιούχων, που έχουν δικαιωθεί πανηγυρικά με τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις, μέχρι και τον Άρειο Πάγο».  Στην διάρκεια της εκδήλωσης ήρθε πολλές φορές στην επιφάνεια η εικόνα, ότι η συγκεκριμένη ένωση συνταξιούχων βρίσκεται σε ανοιχτή αντιπαράθεση με το υπουργείο ΠΕΝ και τη διοίκηση του ΙΓΜΕ τόσο για την τύχη του ΙΓΜΕ, όσο και για την προάσπιση δικαιωμάτων. Χαρακτηριστικά αναφέρθηκε ότι:

-«Ενδεικτική των διαθέσεων του Υπουργείου  ήταν και η αρνητική απάντηση της Διοίκησης στο αίτημά μας να χρησιμοποιήσουμε την αίθουσα ομιλιών του ΙΓΜΕ για τη σημερινή επιστημονική μας ημερίδα. Η άρνηση αυτή είναι πρωτοφανής στα χρονικά του ΙΓΜΕ με δεδομένο ότι η αίθουσα  διατίθεται επανειλημμένα για παρουσιάσεις τρίτων π.χ. σχολείων και τοπικών φορέων με μηδενικό κόστος».

ΚΛΗΡΩΣΗ ΜΕ ΔΩΡΟ

Εγγραφείτε στο Newsletter και εξασφαλείστε την συμμετοχή σας