ecopress
Ο Συλλογικός Φορέας Οικοδομικών Συνεταιρισμών η «Επιτροπή Πρωτοβουλίας και Συλλογικής Δράσης Ο.Σ.» που δημιουργήθηκε την τελευταία πενταετία για ενίσχυση των κοινών αγώνων για αποτελεσματικότερη... Οικοδομικοί Συνεταιρισμοί: Επιστημονική εκδήλωση για την βιώσιμη ανάπτυξη στις 3 Μαΐου 2018 στο ΕΒΕΑ

Ο Συλλογικός Φορέας Οικοδομικών Συνεταιρισμών η «Επιτροπή Πρωτοβουλίας και Συλλογικής Δράσης Ο.Σ.» που δημιουργήθηκε την τελευταία πενταετία για ενίσχυση των κοινών αγώνων για αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των θεμάτων των Ο.Σ.  (και ασχολείται αποκλειστικά με την διαχείριση και επίλυση επιστημονικών θεμάτων, νομικών, τεχνικών, φορολογικών, περιβαλλοντικών, πολεοδομικών κλπ) στα πλαίσια υλοποίησης των στόχων της, διοργανώνει ετησίως επιστημονικές ομιλίες και ημερίδες για να αναδείξει τα ζητήματα των Ο.Σ και τον πολυσύνθετο νευραλγικό τους ρόλο από κοινωνικής, οικονομικής, περιβαλλοντικής και πλέον αναπτυξιακής σκοπιάς.

Οι επιστημονικές εκδηλώσεις γίνονται συνήθως μετά από ρυθμίσεις πολεοδομικού ενδιαφέροντος, όπως συνέβη στο παρελθόν μετά την ψήφιση του Ν. 4280/2014 Περιβαλλοντική αναβάθμιση και ιδιωτική πολεοδόμηση κλπ και άλλων νόμων που αφορούσαν και τους Ο.Σ..

Φέτος, η «Επιτροπή Πρωτοβουλίας και Συλλογικής Δράσης Ο.Σ.» οργανώνει  επιστημονική εκδήλωση, που θα πραγματοποιηθεί στις 3 Μαΐου 2018 στο ΕΒΕΑ και θα έχει ως επίκεντρο τις νομοθετικές ρυθμίσεις περιβαλλοντικού και χωροταξικού χαρακτήρα κυρίως του Ν. 4447/2016 Χωρικός σχεδιασμός – Βιώσιμη ανάπτυξη κλπ αλλά και του Ν. 4495/2017  Έλεγχος και προστασία του Δομημένου Περιβάλλοντος.

Στόχος της εκδήλωσης είναι να αναδειχθούν ζητήματα βιωσιμότητας σύμφωνα με το πνεύμα των ρυθμίσεων του Ν 4447/2016 (ο οποίος ως βιώσιμη ανάπτυξη ορίζει την ανάπτυξη που συνθέτει κοινωνικούς, οικονομικούς και περιβαλλοντικούς στόχους) σε συνδυασμό με την οικιστική αξιοποίηση των εκτάσεων των Ο.Σ.

Η εκδήλωση θα έχει θεματικές ενότητες που θα καλύπτουν πρωτίστως την νέα νομοθεσία και θα αναλύονται ζητήματα πολεοδομικού & χωροταξικού ενδιαφέροντος σε γενικότερο και ειδικότερο επίπεδο, θα περιλαμβάνει θέματα οικονομικής ανάπτυξης και επενδύσεων από την αξιοποίηση των εκτάσεων των Ο.Σ., θα επισημαίνονται επίσης παρεμβάσεις που χρειάζονται ακόμα στη νομοθεσία για την οριστική επίλυση των θεμάτων των Ο.Σ., ενώ θα θιγούν και ζητήματα χρηματοδότησης, πόρων και χρηματοδοτικών προγραμμάτων για την εκτέλεση αναπτυξιακών έργων (υποδομής, οικιστικών κλπ) στις εκτάσεις των Ο.Σ.

Η Επιτροπή Πρωτοβουλίας και Συλλογικής Δράσης Οικοδομικών Συνεταιρισμών

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

  1. Ρωμαίου Γεωργία Πρόεδρος ΟΣ «Ο ΠΑΝ»
  2. Αποστολόπουλος Νίκος Πρόεδρος ΟΣ «Αγωνιστών Εθνικής Αντιστάσεως»
  3. Αναστασιάδης Κώστας Πρόεδρος Ο.Σ. «Τραπέζης Ελλάδος» ΠΟΣΣΥΤΕ
  4. Βενέτης Λάμπρος Πρόεδρος ΟΣ «Νέα Βαρυμπόμπη»
  5. Τσιώνης Γεώργιος Πρόεδρος ΟΣ «Η Αλκυονίς»
  6. Τσέκος Τρύφων Πρόεδρος «Το Προάστειο Αθηνών»
  7. Λιγνός Νικ Πρόεδρος Ο.Σ. «Π.Ο.Σ.Π.Ε.Ν.» Πλοίαρχων Εμπορικού Ναυτικού
  8. Καραπιπέρης Δημήτριος Πρόεδρος Ο.Σ. «Άνδρος»
  9. Πατσούκης Δημήτρης Πρόεδρος Ο.Σ. « Ο ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ»
  10. Παπαναστασίου Παύλος Πρόεδρος Ο.Σ. «Αγ. Κυριακή»
  11. Πετρίδης Ιάκωβος Πρόεδρος Ο.Σ. «Υπαλλήλων Υπουργ Εργασίας»
  12. Εγγονόπουλος Αν Πρόεδρος Ο.Σ. «Οικονομικών Υπαλλήλων Δ.Δ. & Ιδιωτών»
  13. Δριμυλής Δημήτριος Πρόεδρος ΟΣ «Ο Άγιος Σπυρίδων»

 

 

 

 

ΚΛΗΡΩΣΗ ΜΕ ΔΩΡΟ

Εγγραφείτε στο Newsletter και εξασφαλείστε την συμμετοχή σας