ecopress
Σε ανακοινώσεις για συνολικά 1965 νέες προσλήψεις συμβασιούχων, ορισμένου χρόνου και μονίμων υπαλλήλων για να καλυφθούν οι ανάγκες στις υποστελχωμένες Δασικές Υπηρεσίες της χώρας... ΓΓ Δασών: προκηρύξεις για νέες προσλήψεις στις Δασικές Υπηρεσίες

Σε ανακοινώσεις για συνολικά 1965 νέες προσλήψεις συμβασιούχων, ορισμένου χρόνου και μονίμων υπαλλήλων για να καλυφθούν οι ανάγκες στις υποστελχωμένες Δασικές Υπηρεσίες της χώρας προχώρησε ο γενικός γραμματέας Δασών του ΥΠΕΝ.

Παράλληλα νομοθετική ρύθμιση, που αφορά στη διαδικασία διεξαγωγής του πρώτου πανελλήνιου γραπτού διαγωνισμού του Α.Σ.Ε.Π, που θα πραγματοποιηθεί μέχρι τον Μάρτιο του 2023,  παρουσίασε στη Βουλή ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης σημειώνοντας ότι οι προσλήψεις θα γίνουν με δεξαμενές ειδικοτήτων (δασολόγων, μηχανικών, υγειονομικών, κλπ) και ακολούθως θα διοχετεύονται όπου υπάρχουν ανάγκες, χωρίς να είναι προσδιορισμένη η θέση στην οποία θα προσληφθούν οι ενδιαφερόμενοι σε περίπτωση που επιτύχουν στον διαγωνισμό.

Ο ΓΓ Δασών για τις νέες προσλήψεις

Ο γενικός γραμματέας Δασών του ΥΠΕΝ Κωνσταντίνος Αραβώσης ανακοίνωσε συνολικά 1965 νέες προσλήψεις,  προκειμένου να ενισχυθούν οι δασικές υπηρεσίες με δασικούς και διοικητικούς υπαλλήλους Πανεπιστημιακής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης, με τρεις ξεχωριστές διαδικασίες προσλήψεων και αντίστοιχα κατηγοριών συμβάσεων εργασίας για τους προσληφθένετες  (συμβασιούχων, μονίμων και ορισμένου χρόνου), αναγγέλλοντας ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα γίνει πρώτα η προκήρυξη για 700 θέσεις συμβασιούχων υπαλλήλων μέσω της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ).

Η πλήρης δήλωση του γενικού γραμματέα Δασών Κωνσταντίνου Αραβώση, για τις νέες προσλήψεις στις Δασικές Υπηρεσίες έχει ως εξής:

-«Ένα από τα σημαντικότερα ζητήματα που διαπίστωσα ότι χρήζει αντιμετώπισης, όταν ανέλαβα πριν από εννέα μήνες την νέα Γενική Γραμματεία Δασών ήταν η υποστελέχωση  των Δασικών Υπηρεσιών που ενσωματώθηκαν σε αυτήν.

Με συντονισμένες ενέργειες όλων, καταφέραμε να βγει την επόμενη εβδομάδα προκήρυξη για 700 θέσεις συμβασιούχων υπαλλήλων μέσω του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ. Θερμές ευχαριστίες στον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστή Χατζηδάκη και την ομάδα του για τη βοήθειά τους στην άρση των γραφειοκρατικών προβλημάτων, που προέκυπταν στην πορεία.

Έχουν επίσης εγκριθεί 500 θέσεις μονίμων υπαλλήλων μετά από συνεργασία με το Υπουργείο Εσωτερικών και αναμένεται η προκήρυξη με διαδικασίες ΑΣΕΠ, έτσι ώστε να καλυφθούν όλα τα κενά σε θέσεις ΠΕ και ΤΕ και να ενισχυθούν οι υπηρεσίες με δασικούς και διοικητικούς υπαλλήλους.

Παράλληλα, έχει υποβληθεί αίτημα στο ΥΠΕΣ για την πρόσληψη 765 υπαλλήλων ΙΔΟΧ.

Στόχος μας είναι η αναβαθμισμένη, σε προσωπικό και μέσα, δομή της Γενικής Γραμματείας Δασών, να μπορεί να συμβάλει αποτελεσματικά στην επίτευξη του οράματός μας για το έξυπνο και αειφόρο δάσος του μέλλοντος με έμφαση στην Πρόληψη».

Τριετής καθυστέρηση

Σημειώνεται ότι για το ζήτημα της τριετούς καθυστέρησης προσλήψεων για  τη στελέχωση των Δασικών Υπηρεσιών της Χώρας, σαράντα επτά (47) βουλευτές κατέθεσαν  ερώτηση τις προηγούμενες ημέρες στη Βουλή Δείτε εδώ στο ecopress

ΥΠΕΣ: Τί αλλάζει στον πανελλήνιο γραπτό διαγωνισμό του Α.Σ.Ε.Π.

Νομοθετική ρύθμιση που αφορά στη διαδικασία διεξαγωγής του πρώτου πανελλήνιου γραπτού διαγωνισμού του Α.Σ.Ε.Π, που θα πραγματοποιηθεί μέχρι τον Μάρτιο του 2023,  παρουσίασε στη Βουλή ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης.

Όπως ανέφερε ο κ. Βορίδης, με τη συγκεκριμένη ρύθμιση, που συμπεριελήφθη σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας, αλλάζει η διαδικασία στελέχωσης του Δημοσίου, καθώς μέχρι πρότινος κάθε φορέας εξέδιδε προκήρυξη με την ακριβή περιγραφή των θέσεων για την κάλυψη των αναγκών του σε ανθρώπινο δυναμικό, η οποία συνδεόταν πάντα με τη συγκεκριμένη θέση και τον συγκεκριμένο φορέα.

-«Εφεξής, θα εκδίδεται μία πρόσκληση η οποία θα αφορά ευρύτερες κατηγορίες, χωρίς να είναι προσδιορισμένη η θέση στην οποία θα προσληφθούν οι ενδιαφερόμενοι σε περίπτωση που επιτύχουν στον διαγωνισμό. Παράδειγμα: Π.Ε. μηχανικοί, χωρίς απαραίτητα να είναι ταυτοποιημένο το που θα αξιοποιηθούν, πού θα προσληφθούν τη  χρονική στιγμή της εκδόσεως της πρόσκλησης. Η πρόσκληση θα λέει: όποιος Π.Ε. μηχανικός ενδιαφέρεται να καταλάβει θέση του Δημοσίου, να έρθει να συμμετάσχει στον γραπτό διαγωνισμό» ανέφερε ο κ. Βορίδης.

Όπως επισήμανε ο υπουργός, δημιουργείται με αυτό τον τρόπο μία «δεξαμενή υποψηφίων», με βάση τα αποτελέσματα του γραπτού διαγωνισμού και της μοριοδότησης, από την οποία οι φορείς θα μπορούν να αντλούν προσωπικό χωρίς τις καθυστερήσεις που εμφάνιζε η σημερινή διαδικασία προσλήψεων. «Επιταχύνουμε με καταλυτικό τρόπο τη διαδικασία των προσλήψεων» τόνισε.

Παράλληλα, ο κ. Βορίδης σημείωσε ότι πρόθεση του Υπουργείου είναι η πρόσκληση να έχει εκδοθεί τον προσεχή Οκτώβριο και ο διαγωνισμός να έχει πραγματοποιηθεί μέχρι τον Μάρτιο του 2023. Όπως είπε, στον διαγωνισμό θα συμπεριληφθεί ο προγραμματισμός προσλήψεων του 2022 και του 2023 και εκτίμησε ότι πιθανώς εντός του πρώτου εξαμήνου του 2023 θα έχουν πραγματοποιηθεί οι προσλήψεις για τα έτη 2022 2023, «κάτι που στον χρονοπρογραμματισμό προσλήψεων θα έχει επιτευχθεί για πρώτη φορά» όπως σημείωσε χαρακτηριστικά.

ΚΛΗΡΩΣΗ ΜΕ ΔΩΡΟ

Εγγραφείτε στο Newsletter και εξασφαλείστε την συμμετοχή σας