Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για τη ρύθμιση οφειλών μέχρι 120 δόσεις σε εφορία, ασφαλιστικά ταμεία και δήμους.

Σύμφωνα με την απόφαση της διάσκεψης των προέδρων, η επεξεργασία του νομοσχεδίου θα ξεκινήσει στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής την ερχόμενη Τετάρτη 8 Μαίου και θα ολοκληρωθεί σε δύο συνεδριάσεις την Πέμπτη 9 Μαίου, ενώ η συζήτηση του στην Ολομέλεια της Βουλής αναμένεται να διεξαχθεί την επόμενη εβδομάδα και ειδικότερα την Τρίτη 14 Μαίου και να ψηφιστεί την Τετάρτη 15Μαίου.
Στο μεταξύ ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσος Πετρόπουλος, είπε στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο 105,5» ότι η ηλεκτρονική πλατφόρμα του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) θα ανοίξει αμέσως μετά τη δημοσίευση του σχετικού νόμου στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και θα παραμείνει ανοιχτή, μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου του 2019. Ο κ. Πετρόπουλος τόνισε ότι η νέα ρύθμιση δίνει πλέον τη δυνατότητα σε δεκάδες χιλιάδες οφειλέτες να λάβουν σύνταξη.
«Τώρα, με τον τρόπο που έχουμε ρυθμίσει το σύστημα, κάποιος π.χ. με 47.000 ευρώ οφειλή, θα έχει πλέον οφειλή 14.000 ευρώ και θα παίρνει σύνταξη, δίνοντας 118 ευρώ, για να εξοφλεί την οφειλή, αντί για 1.178 ευρώ που θα έδινε, με την παρακράτηση σε 40 δόσεις … αντιλαμβάνεστε την τεράστια διαφορά, ο άνθρωπος μπορεί να ζει» σχολίασε ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης.
Για τα νομικά πρόσωπα, από την άλλη, «θα διαγράψουμε κατά 100% τέλη και τόκους, εάν καταβάλλουν εφάπαξ όλη την κύρια οφειλή, αλλιώς θα είναι 50% η έκπτωση επί προσαυξήσεων και τόκων σε περίπτωση τμηματικής καταβολής της κύριας οφειλής με 120 δόσεις» σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο κ. Πετρόπουλος.
Σχετικά Άρθρα
- Στη Βουλή το νομοσχέδιο για το νέο κληρονομικό δίκαιο
- Εφορία: «παγώνουν» για ένα χρόνο τα επιτόκια για ρυθμισμένες δόσεις
- Ελεύθεροι επαγγελματίες: αλλαγές για συνταξιοδότηση με οφειλές στον ΕΦΚΑ
- Παράταση της προθεσμίας για ρύθμιση χρεών προς τους ΟΤΑ
- Στη Βουλή προς κύρωση ο Κώδικας Χωροταξίας – Πολεοδομίας
- Βουλή: τροπολογία για τα μέλη της διοίκησης του ΤΑΙΠΕΔ









