ΙΤΣΑΚ: παραμονή και ανάπτυξη στη Θεσσαλονίκη
ecoinsiderΈργα 15 Δεκεμβρίου 2022 Αργύρης
Την παραμονή και ανάπτυξη του Ινστιτούτου Τεχνικής Σεισμολογίας και Αντισεισμικών Κατασκευών (ΙΤΣΑΚ) στη Θεσσαλονίκη, καθώς και το αίτημά του να ενταχθεί στους κόλπους του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) στηρίζει, με ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ της, η Περιφερειακή Ένωση των Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔΚΜ), αναγνωρίζοντας πως πρόκειται για μια σημαντική και ιδιαίτερα κρίσιμη επιστημονική δομή για την πόλη.
Στην ανάγκη για τη διάσωση και αναβάθμιση του ΙΤΣΑΚ αναφέρθηκε στη συνεδρίαση του Δ.Σ της ΠΕΔΚΜ ο πρόεδρος, δήμαρχος Πυλαίας – Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, λέγοντας: «παρά τις προσπάθειες που γίνονται για την απομάκρυνση του ΙΤΣΑΚ από τη Θεσσαλονίκη, εμείς ζητούμε ομόφωνα να παραμείνει, γιατί είναι ένας πολύ σημαντικός επιστημονικός φορέας τον οποίο στηρίζουμε και εμπιστευόμαστε».
Στην πορεία και το έργο του Ινστιτούτου Τεχνικής Σεισμολογίας και Αντισεισμικών Κατασκευών, αλλά και στα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα, αναφέρθηκαν με παρέμβαση τους, στη διάρκεια της συνεδρίασης της ΠΕΔΚΜ ο Διευθυντής Ερευνών, Τεχνικός Σεισμολόγος του ΙΤΣΑΚ Βασίλης Μάργαρης και το ομότιμο μέλος Βασίλης Λεκίδης, τονίζοντας ότι ο φορέας αυτός έχει προσφέρει πολλά και είναι απολύτως δίκαιο το αίτημά του να παραμείνει στη Βόρεια Ελλάδα και να αναπτυχθεί, μέσα από την υπαγωγή του στο ΑΠΘ.
Σχετικά Άρθρα
- Το «πληρώνω όσο πετάω» στο Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων
- Έφυγε από τη ζωή ο καθηγητής Βασίλης Παπαζάχος
- Επιτυχημένη η παρουσία της ΑΝΑΚΕΜ στη 85η έκθεση Θεσσαλονίκης
- Το πρόγραμμα του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη
- Μητροπολιτικό Πάρκο: ξεκινούν εργασίες στο πρώην στρατοπέδο Παύλου Μελά
- Έργα πρασίνου σε οκτώ δήμους της Θεσσαλονίκης
Κτηματολόγιο: έκτακτα μέτρα λόγω κακοκαιρίας
Ειδήσεις Φεβ 6, 2023
ΑΚΡΑΙΟΙ ΑΝΕΜΟΙ
ΚΑΙΡΟΣ & ΚΛΙΜΑ Φεβ 5, 2023
