ecopress
Σε απόλυτο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα για τις επιχειρήσεις και εγγύηση ασφάλειας για τους πολίτες αναδεικνύονται τα «πιστοποιητικά βιοασφάλειας» σε κρίσιμες υποδομές του τουρισμού, της εστίασης... Πιστοποιητικά βιοασφάλειας: η «ασπίδα» των υποδομών στην πανδημία

Σε απόλυτο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα για τις επιχειρήσεις και εγγύηση ασφάλειας για τους πολίτες αναδεικνύονται τα «πιστοποιητικά βιοασφάλειας» σε κρίσιμες υποδομές του τουρισμού, της εστίασης και γενικότερα τους  χώρους υγειονομικού ενδιαφέροντος και υψηλής επικινδυνότητας, καθώς η ύπαρξη τους διασφαλίζει ότι υπάρχει διαρκής παρακολούθηση και άμεση εξουδετέρωση των κινδύνων από βιολογικές απειλές και ασθένειες, όπως ο covid 19.  

Οι τεχνολογικές λύσεις και καινοτόμες εφαρμογές, που προσφέρει στην ελληνική αγορά η μικροβιολογία του οικοδομικού περιβάλλοντος, με αφορμή το άνοιγμα των οικονομικών και άλλων δραστηριοτήτων στις συνθήκες της πανδημίας του covid 19 φέρνει στο προσκήνιο την  Βιοασφάλειας  των Υποδομών. Η διασφάλιση των εγκαταστάσεων αναφορικά με τους βιολογικούς κινδύνους, είναι ψηλά στην ατζέντα της «Ασφάλειας», όχι μόνο σήμερα που λαμβάνονται μέτρα covid-19, αλλά και αύριο που θα επανέλθουμε σε μια κανονικότητα.

Παρακολούθηση σε πραγματικό χρόνο

-«Η «Βιοασφάλεια» μιας εγκατάστασης, επιτυγχάνεται μέσω της χρήσης καινοτόμων τεχνικών Μεταγονιδιωματικής του Δομημένου Περιβάλλοντος (MBE) αναφέρει ο Νίκος Καστανάς, υπεύθυνος του τμήματος μάρκετινγκ της  DNA Sequence SRL τονίζοντας ότι «μια σειρά από δραστηριότητες της «αγοράς που ανοίγουν, όπως, ο Τουρισμός,  η Εστίαση, η Άθληση, ο Πολιτισμός, η Φιλοξενία, και άλλες μαζικής φύσεως εμπορικές δραστηριότητες είτε δραστηριότητες παροχής υπηρεσιών, απαιτούν αφενός επιδημιολογική επιτήρηση και αφετέρου τήρηση των πρωτοκόλλων και εν γένει συμμόρφωση των δραστηριοτήτων με τους κανόνες του ΕΟΔΥ»

-«Με τη συλλογή στρατηγικών δειγμάτων από επιφάνειες, και με τη χρήση φορητών συσκευών για ανάλυση αλληλουχίας γύρω από ένα δομημένο περιβάλλον, μπορούμε να χαρτογραφήσουμε, να αναλύσουμε και να παρακολουθήσουμε το μικρόβιο του κτιρίου σε σταθερή βάση. Αυτό μας δίνει τη δυνατότητα να παρακολουθούμε σχεδόν σε πραγματικό χρόνο βιολογικές απειλές και ασθένειες, να αναπτύσσουμε εξελιγμένα συστήματα έγκαιρης προειδοποίησης αλλά και να κατανοούμε, έχοντας κατά νου το μικρόβιο, πώς μπορούμε να σχεδιάσουμε τα κτίρια και τους χώρους της πόλης μας, προκειμένου να βελτιώσουμε δραστικά την υγεία, την ενέργεια των εργαζομένων και των επισκεπτών»,  αναφέρει  ο κ Καστανάς και εξηγεί ότι:

Οι θετικές επιπτώσεις των δειγματοληψιών και ελέγχων σε υποδομές, στα πλαίσια υιοθέτησης πολιτικών Βιοασφάλειας, είναι βαρύνουσας σημασίας, για την καθιέρωση τη χώρας μας ως ασφαλή προορισμό στην διεθνή αγορά υπηρεσιών φιλοξενίας και εστίασης και την καθημερινότητα των πολιτών.

Η καινοτομία της «DNA Sequence» αναφορικά με τις μεθοδολογίες δειγματοληψίας, ελέγχου και αναλύσεων στα πλαίσια της Βιοασφάλειας Υποδομών, αποτελεί Διεθνή καινοτομία, που δυνητικά θα τοποθετήσει την Ελληνική Τουριστική Αγορά, στην κορυφή της πυραμίδας της Διεθνούς Τουριστικής Βιομηχανίας.

Η πιστοποίηση της «Βιοασφάλειας»

Η πιστοποίηση της «Βιοασφάλειας» δίνεται από τον εξουσιοδοτημένο Οργανισμό Επιθεωρήσεων Τρίτου Μέρους Swiss Approval και αποτελεί μια πρόσθετη εγγύηση έναντι της «αγοράς». Μπορεί να καλύψει την «δραστηριότητα» έναντι τυχόν ασφαλιστικών κινδύνων, διασφαλίζοντας τις συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας της εγκατάστασης έναντι οποιουδήποτε τρίτου. Ειδικότερα προβλέπονται:

Διαδικασίες ελέγχου & πιστοποίησης τουριστικών καταλυμάτων

Επιλογή συγκεκριμένων θέσεων, (όπως πχ Reception, Lobby, Κοινόχρηστες τουαλέτες, Bar, Εστιατόριο κλπ και αριθμού δειγμάτων)

Συλλογή δειγμάτων σύμφωνα με τα προκαθορισμένα πρωτόκολλα.

Διαχείριση αποθήκευση και μεταφορά δειγμάτων.

Εργαστηριακή ανάλυση δειγμάτων

Βιοπληροφορική Ανάλυση

Ποιοτικός έλεγχος ανά δείγμα &Ταυτοποίηση μικροβιακής κοινότητας ανά δείγμα

Δημιουργία και αποστολή αποτελεσμάτων με την μορφή report.

Τελικός έλεγχος και έκδοση πιστοποιητικού

Συνεργασίες

H «DNA Sequence» έχει συνεργασία με τον Διεθνή Οργανισμό Επιθεώρησης και Πιστοποίησης Swiss Approval Technische Bewertung, με αντικείμενο την Επιτήρηση & Πιστοποίηση της «διαδικασίας ελέγχου Βιοασφάλειας».

Η Swiss Approval εκδίδει τις Βεβαιώσεις Συμμόρφωσης ή/και Πιστοποιητικά «Βιοασφάλειας Υποδομών» σε χώρους κυρίως υγειονομικού ενδιαφέροντος και υψηλής επικινδυνότητας, σε συνέχεια των «ελέγχων» που θα υλοποιεί το εξειδικευμένο προσωπικό της «DNA Sequence», σύμφωνα με τις διαδικασίες «Επιθεώρησης Τρίτου Μέρους» της Swiss Approval.

Άλλοι τομείς

Η  «Βιοασφάλεια» απαντάει στην ανάγκη αναγνώρισης και αντιμετώπισης των προβλημάτων σχετικά με την ασφαλή διαχείριση των βιολογικών κινδύνων, επίσης σε μια σειρά άλλων οικονομικών και κοινωνικών δραστηριοτήτων, όπως το Περιβάλλον, η Υγεία, η Γεωργία και Κτηνοτροφία, η παραγωγή και ασφάλεια των Τροφίμων, η Ποιότητα του Νερού, και φυσικά η Φαρμακοβιομηχανία. Άλλωστε η παραβίαση των κανόνων «Βιοασφάλειας», αποτελεί εξαιρετικό κίνδυνο για την επιχειρηματική συνοχή, και υπό προϋποθέσεις και για την κοινωνική συνοχή.

 

ΚΛΗΡΩΣΗ ΜΕ ΔΩΡΟ

Εγγραφείτε στο Newsletter και εξασφαλείστε την συμμετοχή σας