«Για την Περιφέρεια Αττικής η προώθηση μέτρων με στόχο την προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή και τις σοβαρές συνέπειες της αποτελεί πρώτη προτεραιότητα». Αυτό τόνισε...

«Για την Περιφέρεια Αττικής η προώθηση μέτρων με στόχο την προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή και τις σοβαρές συνέπειες της αποτελεί πρώτη προτεραιότητα».

Αυτό τόνισε μεταξύ άλλων, η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου στο χαιρετισμό που απέστειλε στη Γενική Συνέλευση της Διαμεσογειακής Επιτροπής της Διάσκεψης των Παράκτιων Περιφερειών της Ευρώπης (CPMR), που φιλοξένησε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, στην Πάτρα.

– «Σήμερα περισσότερο από ποτέ άλλοτε, τα ζητήματα που αφορούν τη Μεσόγειο – αναπτυξιακά, περιβαλλοντικά, κλιματικά, κοινωνικά – οφείλουν να τίθενται και να αντιμετωπίζονται ολιστικά. Γιατί συνδέονται μεταξύ τους και μας επιβάλλουν και τον τρόπο δράσης. Μας επιβάλλουν δηλαδή τις συνέργειες όλων των εμπλεκόμενων φορέων σε επίπεδο ΕΕ, κρατών, τοπικών και περιφερειακών αρχών» σημειώνεται στο μήνυμα της κ Δούρου, όπως επίσης ότι: .

«Μιλώ για συνέργειες που ενώνουν δυνάμεις και κοινές πρωτοβουλίες για την άμεση αντιμετώπιση κρίσιμων διακυβευμάτων όπως είναι η κλιματική αλλαγή, τις συνέπειες της οποίας βιώνουμε όλοι μας για παράδειγμα τούτες τις μέρες. Είτε πρόκειται για τη Χαλκιδική είτε για την Αττική».

«Παραφράζοντας μια γνωστή ρήση, συνεχίζει το μήνυμα της κ Δούρου  μπορούμε να πούμε ότι ‘ο μεγαλύτερος κίνδυνος για τη Μεσόγειο είναι η πεποίθηση ότι κάποιος άλλος θα τη σώσει’. Κανείς δεν θα αναλάβει τις δικές μας ευθύνες. Το δικό μας χρέος απέναντι σε αυτό το ‘αρχαίο σταυροδρόμι’, το ‘μωσαϊκό πολιτισμών και θρησκειών’ – τη Μεσόγειό μας» υπογραμμίζει η Περιφερειάρχης, τονίζοντας την ανάγκη συναντίληψης, συνεργασίας, συντονισμού όλων των παράκτιων περιφερειακών θεσμών για τη στήριξη ενεργειών, όπως οι επενδύσεις, η έρευνα, η καινοτομία. «Ενεργειών για την κοινή περιβαλλοντική και πολιτιστική κληρονομιά», σημειώνει η ίδια.

Στο πλαίσιο του πολιτικού σεμιναρίου με τίτλο «Η προστιθέμενη αξία της πολιτικής συνοχής της Ε.Ε. και η συνεργασία στη Μεσόγειο» η ίδια επισημαίνει ότι η πολιτική συνοχής και συνεργασίας είναι ο βασικός πυλώνας για την προστασία και την ανάδειξη της λεκάνης της Μεσογείου σε «παράγοντα ειρήνης, σταθερότητας, ανάπτυξης και ευημερίας των λαών και των κοινωνιών της». Για την Περιφέρεια Αττικής η προώθηση μέτρων με στόχο την προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή και τις σοβαρές συνέπειες της αποτελεί πρώτη προτεραιότητα Η Περιφερειάρχης αναφέρεται σε πρωτοβουλίες της Περιφέρειας Αττικής για την προώθηση μέτρων με στόχο την προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή, καθώς για την προστασία του περιβάλλοντος, τονίζοντας ότι «σε αυτήν ακριβώς την αλυσίδα πρωτοβουλιών, ενεργειών και πολιτικών εντάσσεται και η απόφασή μας να ενταχθεί η Αττική στο Bologna Charter Initiative. Μια μακρο-θεματική και πολύ-τμηματική πρωτοβουλία, της επαρχίας Εμίλια – Ρομάνα, για μια συνεκτική στρατηγική, για τη διατήρηση των παράκτιων ζωνών της Μεσογείου».

Τον χαιρετισμό της Περιφερειάρχη μετέφερε ο Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος – Κλιματικής Αλλαγής και Έργων Αντιπλημμυρικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής, Νάσος Αναγνωστόπουλος.

ΚΛΗΡΩΣΗ ΜΕ ΔΩΡΟ

Εγγραφείτε στο Newsletter και εξασφαλείστε την συμμετοχή σας