ecopress
Να προβεί στην άμεση διακοπή λειτουργίας των Γραφείων Κτηματογράφησης και των Κτηματολογικών Γραφείων, για τουλάχιστον 15 ημέρες ζητούν οι αγρονόμοι τοπογράφοι μηχανικοί από τη... ΠΣΔΑΤΜ: άμεση διακοπή λειτουργίας Γραφείων Κτηματογράφησης και Κτηματολογικών Γραφείων

Να προβεί στην άμεση διακοπή λειτουργίας των Γραφείων Κτηματογράφησης και των Κτηματολογικών Γραφείων, για τουλάχιστον 15 ημέρες ζητούν οι αγρονόμοι τοπογράφοι μηχανικοί από τη διοίκηση της Ελληνικό Κτηματολόγιο.

Τα μέτρα που ανακοίνωσε o φορέας του κτηματολογίου, στα πλαίσια των προληπτικών μέτρων αντιμετώπισης του κορονοϊού, καλούν  τους πολίτες  να  περιορίσουν στο ελάχιστο τις επισκέψεις τους στα κατά τόπους Γραφεία Κτηματογράφησης, Κτηματολογικά Γραφεία και στα κεντρικά γραφεία του φορέα και τους ιδιοκτήτες να διεκπεραιώνουν ηλεκτρονικά την υποβολή δηλώσεων ιδιοκτησίας, σημειώνοντας ωστόσο ότι για το χρονικό διάστημα που ισχύουν τα περιοριστικά μέτρα για τον κορωνοϊο, δεν θα υπάρχει καμία επίπτωση στην εξέλιξη των υποθέσεών των πολιτών στα Γραφεία Κτηματογράφησης.

Άμεση είναι η αντίδραση του Πανελλήνιου Συλλόγου Διπλωματούχων Αγρονόμων Τοπογράφων Μηχανικών (ΠΣΔΑΤΜ), ο οποίος με επιστολή του προς την Ελληνικό κτηματολόγιο ζητά άμεση διακοπή της λειτουργίας των Γραφείων Κτηματογράφησης και των Κτηματολογικών Γραφείων, καθώς όπως σημειώνει «οι περισσότεροι πολίτες που επισκέπτονται, ιδίως τα Γραφεία Κτηματογράφησης, ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού (καθώς δεν δύνανται να χρησιμοποιήσουν τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες)».

Η επιστολή 

Η επιστολή του ΠΣΔΑΤΜ, η οποία απευθύνεται προς τον Δημήτριο Σταθάκη, Πρόεδρο Δ.Σ. Ελληνικό Κτηματολόγιο, με κοινοποίηση στον Στέφανο Κοτσώλη, Γενικό Διευθυντή Ελληνικό Κτηματολόγιο, την οποία υπογράφουν ο πρόεδρος του Συλλόγου Μιχάλης Καλογιαννάκης και ο γενικός γραμματέας Νίκος Ζαρκαδούλας, με θέμα «Αναστολή λειτουργίας Γραφείων Κτηματογράφησης και Κτηματολογικών Γραφείων», έχει ως εξής:

-«Αξιότιμε Κύριε Πρόεδρε, H τελευταία ανακοίνωση της Ελληνικό Κτηματολόγιο, δεν παύει τις συναλλαγές των πολιτών με τα Γραφεία Κτηματογράφησης και τα Κτηματολογικά Γραφεία, απλά καλεί σε υπό περιορισμούς επισκέψεις σε αυτά.

Με δεδομένο ότι :

Βρισκόμαστε στην πιο κρίσιμη στιγμή κατά την οποία πρέπει να περιοριστεί η εξάπλωση του ιου.

Οι περισσότεροι πολίτες που επισκέπτονται, ιδίως τα Γραφεία Κτηματογράφησης, ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού (καθώς δεν δύνανται να χρησιμοποιήσουν τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες).

Ζητάμε, με αίσθημα ευθύνης προς τους υπαλλήλους των Γραφείων Κτηματογράφησης και των Κτηματολογικών Γραφείων της χώρας, αλλά και όλων των συμπολιτών μας, από την Ελληνικό Κτηματολόγιο:

Να προβεί στην άμεση διακοπή λειτουργίας των Γραφείων Κτηματογράφησης και των Κτηματολογικών Γραφείων, για τουλάχιστον 15 ημέρες.

Να διευκολύνει τους αναδόχους στην τηλεργασία, με άμεση τεχνική υποστήριξη.

Στην μάχη αυτή πρέπει είμαστε όλοι μαζί, λαμβάνοντας κάθε απαραίτητο μέτρο για την προστασία της υγείας όλων, χωρίς εξαιρέσεις».

ΚΛΗΡΩΣΗ ΜΕ ΔΩΡΟ

Εγγραφείτε στο Newsletter και εξασφαλείστε την συμμετοχή σας