Η Shell Upstream Albania, θυγατρική της Royal Dutch Shell, ανακοίνωσε την ανακάλυψη νέων κοιτασμάτων ελαφρού αργού πετρελαίου στο πεδίο 4 στο βουνό Σπιράγκ στη... Ανακάλυψη κοιτασμάτων υδρογονανθράκων στο πεδίο 4 στη νότιο Αλβανία

Η Shell Upstream Albania, θυγατρική της Royal Dutch Shell, ανακοίνωσε την ανακάλυψη νέων κοιτασμάτων ελαφρού αργού πετρελαίου στο πεδίο 4 στο βουνό Σπιράγκ στη νότιο Αλβανία, όπου κατέχει δικαιώματα έρευνας και εκμετάλλευσης.

Το επόμενο βήμα, σύμφωνα με την εταιρεία, είναι η πραγματοποίηση νέων γεωτρήσεων για την αξιολόγηση της παραγωγικής ικανότητας των κοιτασμάτων στο πεδίο 4, καθώς και η συνέχιση των δοκιμών στα πεδία 2 και 3 στο Σπιράγκ.

Σε κοινή συνέντευξη τύπου της Υπουργού Υποδομών και Ενέργειας κας Belinda Balluku με τον εκπρόσωπο της Shell Upstream Albania, η Αλβανίδα υπουργός επεσήμανε ότι πρόκειται για τη σημαντικότερη ανακάλυψη στον τομέα των υδρογονανθράκων στην Αλβανία κατά τα τελευταία 30 χρόνια, η οποία, εάν επιβεβαιωθεί, θα έχει μακροπρόθεσμο θετικό αντίκτυπο στην οικονομία της χώρας. Τόνισε παράλληλα ότι η παραγωγή πετρελαίου στη χώρα, που ανέρχεται σήμερα σε περίπου 18 χιλ. βαρέλια ημερησίως, θα αυξηθεί σημαντικά σε περίπτωση επιτυχούς έκβασης των τελικών δοκιμαστικών γεωτρήσεων.

Η Shell Upstream Albania δραστηριοποιείται στις έρευνες για την ανακάλυψη κοιτασμάτων υδρογονανθράκων στην Αλβανία από το 2012, έχοντας λάβει άδεια διενέργειας ερευνών και γεωτρήσεων εξόρυξης από το αλβανικό Υπουργείο Υποδομών και Ενέργειας για τα πεδία 2 και 3 που βρίσκονται στο βουνό Σπίραγκ, ενώ το Φεβρουάριο 2018 υπέγραψε σύμβαση έρευνας και εξόρυξης υδρογονανθράκων για το πεδίο 4. Η συνολική έκταση των πεδίων 2, 3 και 4 ανέρχεται σε 4.084 τετρ. χιλιόμετρα, ενώ η σύμβαση μεταξύ της Shell Upstream Albania και του Υπουργείου Υποδομών και Ενέργειας της Αλβανίας προβλέπει επενδύσεις σε έρευνες για υδρογονάνθρακες ύψους 42,5 εκ. ευρώ σε διάστημα 7 ετών.

 

 

 

ΚΛΗΡΩΣΗ ΜΕ ΔΩΡΟ

Εγγραφείτε στο Newsletter και εξασφαλείστε την συμμετοχή σας