ecopress
Πραγματοποιήθηκε η 2η συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας Δήμου Σαρωνικού μέσω τηλεδιάσκεψης, με κύριο θέμα την ετοιμότητα των φορέων για την αντιμετώπιση...

Πραγματοποιήθηκε η 2η συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας Δήμου Σαρωνικού μέσω τηλεδιάσκεψης, με κύριο θέμα την ετοιμότητα των φορέων για την αντιμετώπιση κινδύνων από πυρκαγιές κατά την αντιπυρική περίοδο 2022 καθώς και την οργάνωση και τον συντονισμό των ενεργειών μεταξύ των υπηρεσιών σχετικά με τη λήψη προληπτικών μέτρων.

Ο δήμαρχος Σαρωνικού Πέτρος Φιλίππου καλωσόρισε τους εκπροσώπους των φορέων ευχαριστώντας τους για το ενδιαφέρον που δείχνουν και τόνισε ότι «για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών απαιτείται όχι μόνο σχεδιασμός και συντονισμός μεταξύ των φορέων αλλά και άριστη συνεργασία μεταξύ τους Η αντιπυρική περίοδος έχει ήδη ξεκινήσει και είμαστε σε επιφυλακή. Ακόμη και τον Μάιο ο δυνατός αέρας μπορεί να προκαλέσει εκτεταμένη πυρκαγιά και καταστροφή» σημείωσε. Ιδιαίτερη βαρύτητα έδωσε στη συστηματική αποψίλωση που πραγματοποιείται από την πλευρά του δήμου ειδικά σε κοινόχρηστους χώρους, κεντρικές λεωφόρους, πλατείες κλπ., τόνισε όμως ότι είναι πρακτικά αδύνατο σε έναν δήμο με την έκταση και τη γεωγραφική ιδιομορφία του δήμου Σαρωνικού να γίνουν τα πάντα από τη δημοτική αρχή. «Από την πλευρά μας κάνουμε ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό αλλά θα πρέπει οι δημότες να φροντίσουν να καθαρίσουν τα οικόπεδα τους και τους χώρους γύρω από αυτά από τα ξερά χόρτα», τόνισε ο Π. Φιλίππου. Περαιτέρω ανέφερε ότι ο δήμος θα εκδύσει ειδικό ενημερωτικό σημείωμα και βίντεο για την πρόληψη των πυρκαγιών, τόνισε ότι έχουν ελεγχθεί οι πυροσβεστικοί κρουνοί και υπογράμμισε ότι το προσωπικό της Πολιτικής Προστασίας έχει ενισχυθεί ώστε να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά κάθε ενδεχόμενο έκτακτο συμβάν.  «Ο συνολικός αριθμός εργαζομένων είναι πλέον 18», υπογράμμισε ο Π. Φιλίππου.

Στη συνέχεια τον λόγο έλαβε οαρμόδιος αντιδήμαρχος Χαράλαμπος Γαλάνηςπου αφού ευχαρίστησε και αυτός τους εκπροσώπους των φορέων για την άριστη συνεργασία που έχουν με τον δήμο Σαρωνικού, αναφέρθηκε εκτενώς στις ενέργειες στις οποίες έχει προβεί η Πολιτική Προστασία προκειμένου να προετοιμαστεί για την αντιπυρική περίοδο. Ανέφερε μεταξύ άλλων: «Κάνουμε αντιπυρικές ζώνες όπου είναι απαραίτητο, προχωράμε σε αποψιλώσεις και σε συνεργασία με τις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες Μαρκοπούλου και Λαυρίου έχουμε αντικαταστήσει μεγάλο ποσοστό των παλιών πυροσβεστικών κρουνών. Παράλληλα έχουμε επικοινωνήσει με επαγγελματίες ψαράδες ώστε σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης να συνδράμουν σε ενδεχόμενη εκκένωση. Επίσης, το προσεχές διάστημα θα οργανώσουμε ενημερωτική διημερίδα ώστε όλοι οι πολίτες να γνωρίζουν τι πρέπει να πράξουν στην έκτακτη κατάσταση και ασφαλώς τον τρόπο να την αποφύγουν».

Παρόντες στη συνεδρίαση ήταν οι αντιδήμαρχοι ΒασίληςΜπούτσης, Γιάννης Κυριακόπουλος, Θανάσης Καραγιάννης,η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμητρα Ράπτη, η πρόεδροςτης Κοινότητας ΣαρωνίδαςΆλκηστης Παπαδογεωργήκαι η επικεφαλής τηςπαράταξης της ελάσσονος αντιπολίτευσης Σουλτάνα Γαλανοπούλου. Επίσης, ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ανατολικής ΑττικήςΑρχιπύραρχοςΙωάννης Ζαμάνης, ο Υποδιοικητής της Π.Υ. ΛαυρίουΒασίλης Πολύζος, ο Δασάρχης Λαυρίου Χρήστος Αντωνέλλης, από τοΛιμεναρχείο Π. Φώκαιας ο Χριστόδουλος Απορέλλης, η Αναπληρώτρια Προϊσταμένη του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής ΑττικήςΣωτηρία Μπάιμπου, ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Σαρωνικού Α/Α΄ Ευάγγελος Γιδόπουλος,από το Β’ Λιμενικό Τμήμα Βουλιαγμένης ο Ανθυπασπιστής Παύλος Μπουγάς, από τηνΤροχαία Κερατέας ο Απόστολος Μπαντής, ο υποδιοικητής Π.Υ. ΜαρκοπούλουΙωάννηςΑντωνόπουλος, ο Διοικητής Π.Υ. Κορωπίου Δημήτρης Μπατάληςκαιαπό τουςΠρόσκοπους Σαρωνικούη Μιρέλλα Πολίδου

Όλοι οι παραβρισκόμενοι στις τοποθετήσεις τους υπερθεμάτισαν αναφορικά με την αξία της ενημέρωσης και της ευαισθητοποίησης των πολιτών ώστε να ενεργούν στην κατεύθυνση της πρόληψης επικίνδυνων εξελίξεων και συμφώνησαν σε νέα συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας Δήμου Σαρωνικού το αμέσως προσεχές διάστημα.

 

ΚΛΗΡΩΣΗ ΜΕ ΔΩΡΟ

Εγγραφείτε στο Newsletter και εξασφαλείστε την συμμετοχή σας