Ξεκίνησε η πρώτη φάση του διαγωνισμού για την αναβάθμιση της Ανατολικής Περιφερειακής της Θεσσαλονίκης (Flyover) με υπερυψωμένη λεωφόρο ταχείας κυκλοφορίας. Το σχέδιο ανάπλασης της... Flyover: το σχέδιο της ανατολικής περιφερειακής Θεσσαλονίκης

Ξεκίνησε η πρώτη φάση του διαγωνισμού για την αναβάθμιση της Ανατολικής Περιφερειακής της Θεσσαλονίκης (Flyover) με υπερυψωμένη λεωφόρο ταχείας κυκλοφορίας.

Το σχέδιο ανάπλασης της Ανατολικής Περιφερειακής Οδού της Θεσσαλονίκης με εκτιμώμενο κόστος 370 εκατομμύρια ευρώ, θα αποτελέσει τη μεγαλύτερη εναέρια οδό στην Ελλάδα. Πρόκειται όπως λέγεται χαρακτηριστικά, για ένα «δρόμο πάνω στο δρόμο, συνολικού μήκους 13 χιλιομέτρων.

Τα χαρακτηριστικά

Η κατασκευή του περιλαμβάνει μία υπερυψωμένης ταχεία Λεωφόρο, μήκους περίπου 9,5 χιλιομέτρων. τέσσερα εκ των οποίων σε συνεχή γέφυρα, καθώς και 9 ανισόπεδους κόμβους και 3 νέες σήραγγες. Ο νέος δρόμος θα αποτελείται από τέσσερις λωρίδες, δύο -συν τη λωρίδα έκτακτης ανάγκης (ΛΕΑ)- ανά κατεύθυνση.

Η σημαντικότητα

Το λεγόμενο Flyover θα συμβάλλει στην αποσυμφόρηση της Περιφερειακής Οδού και θα διασφαλίσει γρήγορες και ασφαλείς μετακινήσεις. Στη σημαντικότητα του έργου αναφέρθηκε ο αντιπεριφερειάρχης  Κεντρικής Μακεδονίας κ. Πάρις Μπίλλιας, ο οποίος τόνισε μεταξύ άλλων: «Ως μηχανικός, αλλά και έχοντας διατελέσει πρόεδρος, επί σειρά ετών, στο Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος – Τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας, μόνο χαρά μπορώ να νιώθω για την εξέλιξη, καθώς το συγκεκριμένο έργο το πιστέψαμε στο Επιμελητήριο και το προωθήσαμε. Το έργο θα δώσει λύση στις αυξημένες ανάγκες μετακίνησης στην περιοχή της Θεσσαλονίκης για τα επόμενα 20 χρόνια, ενώ ταυτόχρονα θα υπάρξει σημαντική βελτίωση στα γεωμετρικά χαρακτηριστικά και στις κακοτεχνίες της υφιστάμενης οδού. Παράλληλα, θα προσφέρει σημαντικά περιβαλλοντικά οφέλη, αφού θα σταματήσουν τα μποτιλιαρίσματα που αυξάνουν τα καυσαέρια και, κυρίως, θα συμβάλλει στη μείωση των τροχαίων».

 

ΚΛΗΡΩΣΗ ΜΕ ΔΩΡΟ

Εγγραφείτε στο Newsletter και εξασφαλείστε την συμμετοχή σας