ecopress
Κερδίζει το ενδιαφέρον μηχανικών, συμβολαιογράφων, δικηγόρων, δικαστών και ιδιοκτητών ακινήξτων από τον πρώτο μήνα κυκλοφορίας του το βιβλίο με κεντρικό τίτλο «Υπαίτια  Κατάτμηση» των... «Υπαίτια  Κατάτμηση»: κερδίζει το ενδιαφέρον, ως χρήσιμος οδηγός λύσεων

Κερδίζει το ενδιαφέρον μηχανικών, συμβολαιογράφων, δικηγόρων, δικαστών και ιδιοκτητών ακινήξτων από τον πρώτο μήνα κυκλοφορίας του το βιβλίο με κεντρικό τίτλο «Υπαίτια  Κατάτμηση» των Σωτήριου Γ. Μούρκα και Κωνσταντίνου Σ. Μούρκα, καθώς  αποτελεί έναν οδηγό γνώσης και παρουσίασης τεκμηριωμένων λύσεων σωστής αντιμετώπισης δύσκολων και πολύπλοκων ιδιοκτησιακών και πολεοδομικών θεμάτων.

-«Έως σήμερα το βιβλίο μας «ΥΠΑΙΤΙΑ ΚΑΤΑΤΜΗΣΗ» στον πρώτο μήνα κυκλοφορίας του, πηγαίνει πολύ καλά. Τα μηνύματα που δεχόμαστε από Μηχανικούς, Συμβολαιογράφους και Δικηγόρους, είναι ενθαρρυντικά» αναφέρουν οι συγγραφείς και αναφέρουν ως χαρακτηριστικό μήνυμα για το βιβλίο:

-Μας γράφει συνάδελφος: «είχα μια περίπτωση και με το βιβλίο σας την προχώρησα χωρίς να αναζητήσω άλλες πηγές. Ευχαριστώ πολύ».

«Γέφυρα επικοινωνίας» με τους αναγνώστες

Οι συγγραφείς του βιβλίου ανακοινώνουν παράλληλα «γέφυρα επικοινωνίας» με τους αναγνώστες που απόκτησαν είτε σκοπεύουν να αποκτήσουν το βιβλίο σημειώνοντας:

-«Παροτρύνουμε όσους προμηθεύθηκαν το βιβλίο να μας κάνουν ερωτήσεις μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου «sotirismourkas1@gmail.com» και θα λάβουν απάντηση άμεσα. Ευχαριστούμε θερμά όλους όσους μας τίμησαν με τα καλά τους λόγια. Το βιβλίο μας εμπλουτίζετε συνεχώς με νέα παραδείγματα που, λόγω όγκου, δεν συμπεριελήφθησαν στο τόμο που εκδώσαμε. Παραδείγματα που μας απασχόλησαν, πραγματικών περιπτώσεων ολόκληρης της Ελληνικής  επικράτειας. Όσοι προμηθεύθηκαν το σύγγραμμα θα έχουν συνεχή ενημέρωση μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που χρησιμοποιήθηκε για την παραγγελία από sotirismourkas1@gmail.com.

Τα ερωτήματα και οι απαντήσεις

Η πρακτική αξία και χρησιμότητα του βιβλίου αποτυπώνεται σε σημείωμα των συγγραφέων στο οπισθόφυλλο του βιβλίου, όπου σημειώνεται ότι:

Στη διαδρομή κάθε μηχανικού, συμβαίνει να ερωτηθεί πάρα πολλές φορές από ιδιώτες: «Έχω μεγάλη έκταση» και:

-«Θέλω να μοιράσω τα ακίνητα στα παιδιά μου ….» ή

-«Θέλουμε να μοιράσουμε την περιουσία μας ….» ή

-«Θέλω να πωλήσω ένα κομμάτι……………………….. » ή

-«Θέλουμε να τεμαχίσουμε το ακίνητο για να αυξήσουμε τη Δόμηση» ή

-«Θέλουμε να πάρουμε τη δίοδο» κ.ο.κ.

Αυτό θεωρείται, από πολλούς, εύκολο και αυτονόητο.

Και όμως, αυτό δημιουργεί το πρόβλημα.

Περιουσίες μικρές και μεγάλες παραμένουν ανεκμετάλλευτες, οικοδομές που έχουν μείνει στα μπετά, στα τούβλα ή εντελώς αναξιοποίητες, γέμισε η Ελλάδα.

Βέβαια υπάρχει και ο υποψιασμένος που σου λέει. Το οικόπεδο είναι μεγάλο, αλλά θέλω περισσότερη συνολική επιφάνεια να μπορώ να «κτίσω». Και βέβαια διερευνάς τις επιτρεπόμενες χρήσεις. Εντός Οικισμών υπάρχουν περιορισμοί….

Τα χωρίζει ο μηχανικός, ο συμβολαιογράφος στηρίζεται στη νομική γνώση και στα χαρτιά του μηχανικού (Τοπογραφικό, Πίνακα διανομής οριζοντίων ιδιοκτησιών κ.ο.κ) και ο/η υποθηκοφύλακας – ο/η προϊστάμενος(η) του κτηματολογικού Γραφείου μεταγράφει – καταχωρεί.

Στόχος του βιβλίου

Στόχος του βιβλίου είναι «η περεταίρω μελέτη – διερεύνηση και επέκταση των γνώσεων μας», σημειώνουν οι συγγραφείς και αναφέρουν χαρακτηριστικά ότι:

-«Αν οι Μηχανικοί, οι Δικηγόροι, οι Συμβολαιογράφοι, οι Υποθηκοφύλακες και οι προϊστάμενοι των Κτηματολογικών Γ ραφείων γνώριζαν, ήθελαν, τολμούσαν, αφενός μεν δεν θα συνέβαιναν, αφετέρου δε, θα διορθωνόταν εν τη γενέσει τους ή και αργότερα. Αυτός είναι ο σκοπός του εγχειρήματος αυτού. Όλοι εμείς πρέπει να έχουμε ως Ευαγγέλιο όλες τις διατάξεις του παρόντος. Στόχος η περεταίρω μελέτη – διερεύνηση και επέκταση των γνώσεων μας».

Δημιουργοί του βιβλίου είναι οι:

Σωτήριος Γεωργίου Μούρκας: Διπλωματούχος Πολιτικός Μηχανικός ΤΕΕ 41279 Πραγματογνώμων Δικαστικός & Τεχνικού Επιμελητηρίου. Ελεγκτής δόμησης ΥΠΕΚΑ (ΕΥΕΔ 1036). Ενεργειακός Επιθεωρητής κτιρίων, Λεβήτων & Εγκ/στάσεων Θέρμανσης & Κλιματισμού ΥΠΕΚΑ. Και

Κωνσταντίνος Μούρκας του Σωτηρίου: Διπλωματούχος Πολιτικός Μηχανικός Α.Π.Θ.      ΤΕΕ 157049. Υποψήφιος Διδάκτωρ Αντισεισμικής Μηχανικής Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Στην έκδοση δημοσιεύονται και εξαντλούνται όλα τα συναφή θέματα χωρίς να χρειασθεί αναζήτηση σε άλλες πηγές,  σχετικά με:

ΥΠΑΙΤΙΑ  ΚΑΤΑΤΜΗΣΗ: Κατάτμηση, τακτοποίηση, προσκύρωση, ενοποίηση – συνένωση, ματαίωση, παλαιές δημοτικοί οδοί, ιδιωτικοί οδοί, σύνταξη πράξης προσκύρωσης – τακτοποίησης, διαδικασία καταβολής αποζημίωσης, κατάληψη ακινήτων, βάρη, υπόχρεοι αποζημίωσης, απαλλοτριώσεις ακινήτων, ομαδική τακτοποίηση, κτηματική ομάδα, φυτείες ή εγκαταστάσεις & αναδασμός

ΑΚΥΡΟΤΗΤΑ ΣΥΣΤΑΣΗΣ ΚΑΘΕΤΗΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ: Ακυρότητα σύστασης καθέτου, που και πότε απαγορεύεται, απαγόρευση υπαγωγής αυθαιρέτων.

ΠΡΑΓΜΑΤΟΓΝΩΜΟΣΥΝΗ – ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ

ΑΚΥΡΟΤΗΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΓΝΩΜΟΣΝΗΣ

ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΠΡΑΓΜΑΤΟΓΝΩΜΟΝΑ, ΝΟΜΟΣ &  ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΡΟΣ ΜΕΛΗ ΤΟΥ  ΠΡΑΓΜΑΤΟΓΝΩΜΟΝΕΣ

Πραγματογνωμοσύνες ορισθείσες από: Εφετείο σε δικάσιμο, Εισαγγελέα σε προανάκριση, Πρωτοδικείο σε δικάσιμο &  Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος με αίτηση ενδιαφερομένου. Έκθεση Τεχνικού Συμβούλου για δικαστική χρήση.

Ειδικότερα αναλύονται και παρουσιάζονται όλα τα σχετικά:

  • Στιγμιαία Κατάτμηση
  • Υπαίτια Κατάτμηση & εκτός Σχεδίου
  • Μονομερής Σύσταση
  • Κάθετοι εκτός Σχεδίου με Χρησικτησία
  • Ζώνη Οικιστικού Ελέγχου
  • Επικύρωση Ανώμαλων  Δικαιοπραξιών
  • Γήπεδα εντός και εκτός ορίων Οικισμού
  • Γήπεδα στα Όρια Σχεδίου πόλεως & Οικισμού
  • Ακυρότητα Πραγματογνωμοσύνης
  • Ακύρωση Δικαστικής   Απόφασης

Η απόκτηση του βιβλίου

Το βιβλίο διατίθεται στους ενδιαφερόμενους με παραγγελία μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και αποστέλλεται ταχυδρομικώς. Η τιμή αγοράς του βιβλίου είναι 100 ευρώ, συμπεριλαμβανομένων των εξόδων ταχυδρομικής αποστολής.

Για παραγγελία και αγορά του βιβλίου οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας των συγγραφέων:

Σωτήριος Γεωρ. Μούρκας:

Κιν. 6973680652

Email: sotirismourkas1@gmail.com

Κωνσταντίνος Μούρκας του Σωτηρίου:

Email: kmourkas@teemail.gr & kon.mourkas@gmail.com

ΚΛΗΡΩΣΗ ΜΕ ΔΩΡΟ

Εγγραφείτε στο Newsletter και εξασφαλείστε την συμμετοχή σας