ecopress
Της Γεωργίας Ρωμαίου* Ο Συλλογικός Φορέας των Οικοδομικών Συνεταιρισμών διοργανώνει επιστημονικές ομιλίες κυρίως πολεοδομικού-οικιστικού ενδιαφέροντος καθόσον τα θέματα των Ο.Σ. έχουν να κάνουν με... Εκδήλωση για τις οικιστικές και πολεοδομικές εξελίξεις από τον Συλλογικό Φορέα των Οικοδομικών Συνεταιρισμών

Της Γεωργίας Ρωμαίου*

Ο Συλλογικός Φορέας των Οικοδομικών Συνεταιρισμών διοργανώνει επιστημονικές ομιλίες κυρίως πολεοδομικού-οικιστικού ενδιαφέροντος καθόσον τα θέματα των Ο.Σ. έχουν να κάνουν με την ορθή διαχείριση των εκτάσεών τους, άρρητα συνδεδεμένη με την προστασία του Περιβάλλοντος, την βελτίωση του επιπέδου ζωής και την οικονομική ανάπτυξη.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται την Κυριακή 24 Ιουνίου 2018 στην αίθουσα του ΔΣΑ

Είναι εμφανές ότι με τις νομοθετικές ρυθμίσεις στις οποίες προχώρησε την τελευταία τριετία το Υπουργείο Περιβάλλοντος δρομολογήθηκε η επίλυση εκκρεμοτήτων πολεοδομικού και χωροταξικού χαρακτήρα (δασικοί χάρτες, κτηματολόγιο, πολεοδομικός σχεδιασμός κλπ) που είχαν μείνει στην αφάνεια πολλά χρόνια ενώ η εξέλιξη αυτή της πολεοδομικής νομοθεσίας επηρεάζει ευνοϊκά και τα ζητήματα των Οικοδομικών Συνεταιρισμών.

Ένας εκ των βασικών στόχων του Φορέα είναι η ανάδειξη της μεγάλης σπουδαιότητας των Ο.Σ. στο σύγχρονο αναπτυξιακό περιβάλλον και οι συγκυρίες δείχνουν ότι η αξιοποίηση των εκτάσεών τους υπόσχεται ένα νέο δυναμικό πεδίο οικιστικών αναπτύξεων και επενδύσεων.

Με την προηγούμενη εκδήλωσή μας η οποία αφορούσε την βιώσιμη ανάπτυξη, που αποτελεί τον πυρήνα των σύγχρονων κοινωνιών, ανεδείχθη ότι οι Ο.Σ. μπορούν να συνεισφέρουν πολλά στην οικονομική ανάπτυξη του τόπου μας γιατί η οικιστική αξιοποίηση των εκτάσεών τους καλύπτει όλο το φάσμα και όλους τους στόχους της βιώσιμης ανάπτυξης κοινωνικούς, οικονομικούς, περιβαλλοντικούς .

Η τωρινή εκδήλωση σκοπεύει να προσεγγίσει ρεαλιστικά τα ζητήματα επιτρεπτών επεμβάσεων σε εκτάσεις δασικού χαρακτήρα έτσι ώστε να διαφυλάξουν καλύτερα και αποτελεσματικότερα το περιβάλλον και τον φυσικό μας πλούτο σε συνδυασμό με την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών της κοινωνίας και την ενίσχυση της αναπτυξιακής προοπτικής της χώρας που εξυπηρετούν το ευρύτερο δημόσιο συμφέρον.

 

*Γεωργία Ρωμαίου
Πρόεδρος Διοικητικής Επιτροπής
Επιτροπή Πρωτοβουλίας & Συλλογικής Δράσης Οικοδομικών Συνεταιρισμών

 

 

 

ΚΛΗΡΩΣΗ ΜΕ ΔΩΡΟ

Εγγραφείτε στο Newsletter και εξασφαλείστε την συμμετοχή σας