ΣΕΕ: Εκδήλωση για τη γυναίκα επιστήμονα – Προβολή ντοκιμαντέρ
ΕκδηλώσειςΈργα 20 Φεβρουαρίου 2018 Αργύρης
Με την ευκαιρία του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας, στις 8 Μαρτίου, ο Σύνδεσμος Ελληνίδων Επιστημόνων διοργανώνει εκδήλωση στα γραφεία του ΣΕΕ (Βουλής 44Α και ώρα 18.30).
Θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ με τίτλο «Ένα ταξίδι στον χρόνο με τις γυναίκες του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης», ενώ θα ακολουθήσει συζήτηση με τον Καθηγητή Φιλοσοφίας του ΑΠΘ Σωκράτη Δεληβογιατζή, την Αν. Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Αθηνών Ειρήνη Χριστινάκη, την δημοσιογράφο Λίτσα Τότσκα και την Πρώην Γενική Διευθύντρια της Γενικής Γραμματείας Ισότητας Αναστασία Σωτηριάδου, υπό τον συντονισμό της Προέδρου του ΣΕΕ Δρ. Εύης Μπάτρα.
Το ντοκιμαντέρ αποτελεί -όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση- ένα εικονικό ταξίδι στην ιστορία «που έγραψαν» με τις δράσεις τους οι γυναίκες του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) και που δημιουργήθηκε από την Τέσσα Δουλκέρη, Καθηγήτρια Επικοινωνίας του ΑΠΘ και Μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών, με πρωτοβουλία της Επιτροπής Φύλου και Ισότητας του ΑΠΘ.
Μέσα από το ταξίδι, που διαρκεί έναν αιώνα, αναδεικνύονται οι πρώτες γυναίκες πτυχιούχοι, οι πρώτες γυναίκες Καθηγήτριες, οι πρώτες γυναίκες που κατέλαβαν τα «ανδρικά κάστρα» της Διοίκησης, όπως η Πρυτανεία και η Κοσμητεία. Στο ντοκιμαντέρ, 15 γυναίκες αφηγούνται τα επιτεύγματά τους, τις επιτυχίες τους, τις δυσκολίες και τα εμπόδια που αντιμετώπισαν στην επαγγελματική τους πορεία, αλλά και κάποιες και στην ιδιωτική τους ζωή.
Πληροφορίες: Τηλ.: 210-3234268, e-mail: see1924@otenet.gr
Σχετικά Άρθρα
- ΔΕΗ: Το παρελθόν συναντά το μέλλον στο 27ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης
- ΣΕΕ: δωρεάν τηλε-μαθήματα σε 12 ξένες γλώσσες
- Ειδική προβολή του L’eclairagerevient/ Κύματα φωτός, σε συνεργασία με τη ΔΕΗ
- Κτηματολόγιο: εορτασμός Παγκόσμιας Ημέρας Τοπογραφίας
- Η ΔΕΗ φωτίζει τα άγνωστα χρόνια της Μαρίας Κάλλας
- ΔΕΗ: Χρυσός Χορηγός του 32ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας










