Μεταφορά αρμοδιοτήτων στους υπουργούς Εσωτερικών και Περιβάλλοντος, ώστε να έχουν τη δυνατότητα να διατάζουν την άμεση κατεδάφιση προκλητικών αυθαιρέτων σε δάση και αιγιαλούς προβλέπουν...

Μεταφορά αρμοδιοτήτων στους υπουργούς Εσωτερικών και Περιβάλλοντος, ώστε να έχουν τη δυνατότητα να διατάζουν την άμεση κατεδάφιση προκλητικών αυθαιρέτων σε δάση και αιγιαλούς προβλέπουν οι νέες ρυθμίσεις, που προωθούν τα συναρμόδια υπουργεία σύμφωνα με τις πληροφορίες του ecopress.

Η κυβέρνηση στο πλαίσιο των εξαγγελιών του πρωθυπουργου για άμεση και ριζική αντιμετώπιση των οικιστικών στεβλώσεων δείχνει αποφασιμένη να ξεπεράσει τα γραφειοκρατικά και άλλα εμπόδια, που παρεμβάλλονται επι δεκαετίες μεταξύ δήμων και αποκεντρωμένων διοικήσεων και να προχωρήσει από τις περιοχές των καμένων της ανατολικής Αττικής σε μία οργανωμένη επιχείρηση κατεδαφίσεων για να ανοίξει την πρόσβαση στον αιγιαλό, να απελευθερώσει ρέματα και να ανοίξει δρόμους και κοινόχρηστους χώρους στις άναρχα δομημένες περιοχές.

Άλλωστε την άμεση λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση των οικιστικών στρεβλώσεων, προανήγγειλε ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή «Καλοκαίρι Μαζί στις 7» του ΑΝΤ1.

-«Το θέμα της επόμενης μέρας έχει τεθεί ευθέως. Τις οικιστικές στρεβλώσεις θα τις διορθώσουμε με κάθε κόστος. Η χώρα δεν μπορεί πλέον να κοιτάζει πίσω και να έχει τέτοια φαινόμενα. Πρέπει να γυρίσουμε σελίδα. Ετοιμάζουμε σειρά μέτρων τα οποία θα ανακοινώσουμε άμεσα. Τις επόμενες δύο τρεις ημέρες, η κυβέρνηση θα πάρει σημαντικές πρωτοβουλίες σε αυτόν τον τομέα», επισήμανε ο Υπουργός. Οι παρεμβάσεις θα ξεκινήσουν από τις παραλίες όπου η αυθαίρετη δόμηση, όπως είπε ο κ. Σταθάκης, είναι διπλά προβληματική και θα αφορούν όχι μόνο την πληγείσα περιοχή αλλά και άλλες.

NEWSLETTER