
Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, συναντήθηκε την Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2017 στο ΥΠΕΝ με τον Πρόεδρο και τον Γενικό Γραμματέα της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, Γιώργο Αδαμίδη και Αντώνη Καρρά.
Το ΥΠΕΝ ανακοίνωσε με δελτίο Τύπου ότι στη συνάντηση, που έγινε σε καλό κλίμα με σεβασμό στις διαφορετικές απόψεις που διατυπώθηκαν, οι εκπρόσωποι της διοίκησης της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ ενημερώθηκαν για τα αποτελέσματα του market test που πραγματοποίησε τις προηγούμενες εβδομάδες η Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (DG Comp), σχετικά με την αποεπένδυση του 40% του λιγνιτικoύ δυναμικού της ΔΕΗ.
Ο υπουργός διαβεβαίωσε ότι στο σχετικό νόμο που θα κατατεθεί τους επόμενους μήνες στη Βουλή θα ληφθούν μέριμνες για το σεβασμό των θέσεων απασχόλησης και των σχέσεων εργασίας στις μονάδες προς αποεπένδυση. Ενημέρωσε, επίσης, για τα επόμενα βήματα και το πλήρες χρονοδιάγραμμα που θα ακολουθήσει η ΔΕΗ σχετικά με το διεθνή διαγωνισμό, ο οποίος θα διενεργηθεί από την ίδια.
Παράλληλα ο κ. Σταθάκης ενημερώθηκε από τους εκπροσώπους της διοίκησης της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ για τις διαπραγματεύσεις σχετικά με τη νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας και εξέφρασε το ενδιαφέρον του για την ολοκλήρωση της διαδικασίας.
Σχετικά Άρθρα
- Αντιδράσεις από τη ΓΕΝΟΠ
- Συνάντηση ΔΕΗ – ΓΕΝΟΠ για τα μπόνους εθελουσίας
- ΔΕΗ: Εγκρίθηκε από το ΔΣ η πώληση των λιγνιτικών μονάδων Μεγαλόπολης και Φλώρινας – Υπογραφή 3ετούς ΣΣΕ – Αισιοδοξία στη συνάντηση ΥΠΕΝ – ΓΕΝΟΠ
- ΥΠΕΝ: Οι πέντε άξονες της διαπραγμάτευσης με την ΕΕ για τη ΔΕΗ
- Τι συζητήθηκε στη συνάντηση ΥΠΕΝ- ΓΕΝΟΠ
- Συνάντηση στο ΥΠΕΝ για την Eldorado Gold
